In de vorige lijst stond Emma op nummer één maar die is van de troon gestoten door Julia. Maar liefst 753 meisjes kregen in 2021 de naam Julia. De naam Emma werd 648 keer gekozen en staat nu op de derde plaats.
Bij de jongensnamen vechten Noah, Sem, Liam en Lucas om de eerste plek, waarbij Liam weleens zou kunnen winnen. Bij de meisjesnamen strijden Julia en Mila om de eerste plek, maar Emma blijft deze verdedigen.
Wereldwijd is de meest voorkomende naam Mohammed, al rekent men dan wel alle variaties ook mee, zoals Mohammad, Mohammed, Mohamed, Muhammed,Mahommed, Mehmed, Mehmet, Mahomet etc. Meer dan 15 miljoen mensen heten zo.
Leuke namen voor je baby - Meisjesnamen - Van A tot Z
27 gerelateerde vragen gevonden
Welke naam staat op nummer 1?
Emma en Noah waren het afgelopen jaar de meest gekozen babynamen, meldt de Sociale Verzekeringsbank. Uit het jaarlijkse overzicht blijkt dat er vorig jaar 807 jongens met de naam Noah zijn aangegeven en er 685 baby's zijn geboren die de naam Emma kregen. Ook in 2019 voerden Emma en Noah de namenlijst aan.
In 2020 waren dit de populairste jongensnamen: Noah, Sem, Liam, Lucas, Daan, Finn, Levi, Luuk, Mees, James. De populairste meisjesnamen in 2020 waren Emma, Julia, Mila, Tess, Sophie, Zoë, Sara, Nora, Yara en Eva.
Met de namenteller kun je zien hoe vaak de babynaam van jouw kind voorkomt in de database van WIJ. Je krijgt een overzicht van de afgelopen tien jaar. Zo kun je zien of de naam populairder is geworden, of juist niet! Vul de babynaam in, en geef aan of je de resultaten voor een jongen of meisje wilt zien.
Julia en Noah zijn de populairste namen van 2021. Er werden in Nederland 753 Julia's en 945 Noah's geboren. Noah stond vorig jaar ook al op 1 bij de jongens. Bij de meisjes was dat vorige keer nog Emma.
In Nederland is het niet bij wet verboden om je kind Jezus te noemen. Wel zijn er sommige gemeenten die deze naam geweigerd hebben in het verleden. In 1960 gaf een stel, dat al twee kinderen had met 5 (de oudste) en 4 (de jongste) voornamen, maar de derde werd een echte klapper.
In principe mag je je kind noemen zoals je wilt, op twee uitzonderingen na: namen die 'ongepast' zijn en achternamen die niet gebruikelijk zijn als voornaam. Zo mag Meijer of Gerritzen niet, maar Bloem of Achmed wel. Die laatste twee komen voor als voornaam én achternaam.
Adolf is een Germaanse en dus ook een Nederlandse jongensnaam. De naam is afgeleid van "adel", dat weer is afgeleid van de woorden edel en wolf. Volgens een andere verklaring zou de naam zijn afgeleid van het Griekse adelphos, dat "broer" betekent. In de Zuiderse landen wordt Adolfo gebruikt.
Esperanza. De inspirerende naam Esperanza (Spaans) is afgeleid van het woord 'esperar' dat 'wachten' betekent en betekent letterlijk 'in afwachting van' of 'hopend op'.