Samengevat: kies dus altijd voor Virgin, biologische, koudgeperste, onbewerkte en niet-ontgeurde kokosolie. Dit is precies de kwaliteit die Puur&Fit kokosolie in het eigen huismerk biedt tegen een fatsoenlijke prijs!
Met koudgeperste virgin kokosolie behoud je grotendeels de goede voedingsstoffen zoals vitamine A, vitamine E, lecithine, carotenoïden, mineralen, polyfenolen en fytosterolen (bron, bron, bron). En dat is juist wat virgin kokosolie beter en gezonder maakt dan de geraffineerde kokosolie.
Bij Holland & Barrett kun je kokosolie kopen in verschillende varianten: Virgin kokosolie, smaakneutrale Cooking Cream, Biologische Kokosolie en een vloeibare kokosolie variant om mee te koken.
Kokosolie werkt goed om je huid te hydrateren en is daarom erg goed voor de zeer droge huid. De olie laat wel een vette laag achter, dus niet geschikt om 's ochtends om te smeren als je gelijk de deur uit moet. Gebruik kokosolie als nachtcrème.
Kokosolie is niet alleen oppervlakkig werkzaam tegen puistjes en acne, maar de antimicrobiële eigenschappen stoppen de ontsteking en bestrijden zo fundamenteel het probleem. Kokosolie wordt ook aanbevolen voor de vette huid, die vatbaar is voor puistjes en mee-eters.
Kokosolie is misschien wel de populairste natuurlijke huidolie van het moment. Koksolie bevat veel antioxidanten die je huid kunnen beschermen tegen vrije radicalen. Vrije radicalen kunnen je bindweefsel aantasten, waardoor je huid minder elastisch wordt en er zichtbare tekenen van huidveroudering kunnen ontstaan.
Het helpt ook niet tegen (beginnende) rimpeltjes en doet weinig tot niets om de huid te herstellen. Het houdt je gezicht vooral “vet” en zo voelt het ook even, al trekt het wel snel in. Als je een vette huid hebt, is dit product niet aan te raden. De kokosolie verstopt de talgklieren met als resultaat: puistjes.
Wil je kokosolie op de huid van je gezicht gebruiken, dan kun je het product het beste gebruiken als moisturizer. Gebruik het in dat geval 's avonds na het reinigen van je gezicht. Smeer, als je dat gebruikt, eerst een oogcrème. Daarna volgt de kokosolie.
Is kokosolie goed voor de huid? Nou, als je een droge tot zeer droge huid hebt, dan is het antwoord ja. Al generaties lang is kokosolie de perfecte huidverzorging voor mensen met een droge huid. Regelmatig gebruik zal je huid helpen om het natuurlijke vochtgehalte te behouden.
Aldi verkoopt tegenwoordig kokosolie onder hun biologische huismerk Mama Nature. De kokosolie is geraffineerd, dus er zit geen kokossmaak aan. Kokosolie!
100% Bio Kokosolie - Heeft een hoog regeneratief en epitheliaal effect, verzacht de gevoelige en allergische huid, geschikt om acné en eczeem tegen te gaan.
In kokosvet zit vooral laurinezuur, dat is een middellange keten verzadigd vetzuur. Voorstanders van kokosvet geven aan dat laurinezuur juist goed is voor de gezondheid omdat de vertering ervan anders zou verlopen in het lichaam dan bij andere verzadigde vetten.
Levende kokosolie herken je letterlijk aan de “ levendigheid” in de structuur. Zodra de olie stolt, zal goed koud geperste olie niet veranderen in een strakke, gladde structuur, maar zul je “ kraters” blijven zien en is de substantie niet egaal.
De kokosolie van Lidl is net als alle andere kokosolieën uit de winkels bewerkt. Verder is het wel een prima kokosolie, hij valt onder de categorie ” de gulden middenweg”. Echter zijn er geen plantages traceerbaar en zijn er geen certificaten en keurmerken vindbaar. Wel het bekende groene biologische keurmerk.
Je kan het voor eindeloos veel doeleinden gebruiken en veel mensen hebben het in hun kast staan. Maar kokosolie is niet geschikt als glijmiddel. Waarom niet? Kokosolie heeft dan wel antivirale en antibacteriële eigenschappen, het kan de vaginale pH-balans verstoren en infecties veroorzaken (zoals gistinfecties).
Kokosolie tegen eczeem
Bij eczeem heb je last van een te droge huid en is de barrièrefunctie van je huid aangetast. Kokosolie hydrateert de huid goed, waardoor je een extra barrière voor de huid creëert. Hierdoor kan een infectie minder makkelijk de huid binnenkomen en wordt de eczeem dus minder.
Kokosolie bevat erg veel verzadigd vet, maar dat zijn vooral middellange ketens vetzuren. Die werken ontstekingsremmend. Dankzij die verzadigde vetzuren is kokosolie bij verhitting ook stabieler dan bijvoorbeeld zonnebloemolie. Zolang het met mate wordt gebruikt in de keuken kan het in elk geval geen kwaad.
De antioxidanten die in de kokosolie zitten helpen de harde plekken te versoepelen. Onzuiverheden en dode huidcellen worden verwijderd die zich aan het oppervlak ophopen. De kokosolie heeft ook een antibacteriële werking en is dus ideaal voor de voetverzorging.
Natuurlijke kokosolie voor je tanden heeft een ontgiftende werking en het verwijdert tandplak. Dit is in 2019 wetenschappelijk bewezen en het verwijdert meer tandverkleuringen dan een reguliere mondspoeling. Het wordt vaak afgedaan als alternatieve geneeskunde, maar het is een natuurlijk middel.
Doordat de vetten in de olie zo 'stabiel' zijn, kan je kokosolie heel lang bewaren op kamertemperatuur. Zet de olie niet in de koelkast, anders is hij te hard om te gebruiken. Bij kamertemperatuur kun je gemakkelijk met een lepel een beetje olie uit de pot halen om te gebruiken.
Door de antibacteriële- en antivirale werking doodt kokosolie bacteriën, virussen en schimmels waardoor infecties worden voorkomen. Kokosolie kan ook bijdragen aan een sterk immuunsysteem (door het aanwezige laurinezuur).
Extra vierge olijfolie bevat een hoge dosis vitamine E. Dit is een antioxidant dat de huid beschermt tegen externe factoren, zoals zonnestralen en wind. De lichte textuur van olijfolie creëert een niet-plakkende moisturizer die lang blijft zitten en op alle typen huid toepasbaar is.
Jojoba werkt onder meer als doeltreffende make-up verwijderaar, om je wimpers te sterken en bij zowel acne als een droge huid. Het heeft namelijk ontstekingsremmende eigenschappen. De olie wordt al sinds de jaren zeventig in huidverzorging gebruikt, maar beleeft ineens meer momentum.
Kokosolie is een verzorgend middel voor je huid, maar pas op met wondjes. Als de olie op open wonden komt, kan dit huidirritatie, roodheid en jeuk veroorzaken. Breng deze olie daarom alleen aan op een gezonde huid.