De JBL Tune 750BT en JBL Tune 710BT is de beste koptelefoon die we hebben getest onder 100 euro. Let er wel op dat dit een over ear is. Dat betekent dat de koptelefoon over je oren heen wordt gedragen en je gehele oor past in de koptelefoon.
Draadloze on-ear koptelefoon met JBL Pure Bass-geluid
De JBL Tune 520BT-koptelefoon streamt krachtig JBL Pure Bass-geluid dankzij de nieuwste 5.3 BT-technologie. Deze gebruiksvriendelijke koptelefoon heeft een batterij die tot wel 57 uur meegaat, plus nog eens 3 uur met een extra oplaadbeurt van slechts 5 minuten.
Sony WH-1000XM4
De WH-1000XM4 claimt hiermee de titel van beste koptelefoon in 2021. De Sony WH-1000XM4 is in alle mogelijke opzichten een prachtige draadloze koptelefoon met noise-cancelling. Hij doet precies wat hij belooft (en meer!) dankzij zijn uitzonderlijke noise-cancelling en geavanceerde codec-ondersteuning.
De Consumentenbond test verschillende soorten koptelefoons op onder meer geluidskwaliteit, draagcomfort en duurzaamheid. Er zijn in totaal 171 koptelefoons getest die goed verkrijgbaar zijn. Binnen de categorie draadloze koptelefoons is een model van Sony de Beste uit de Test. Een koptelefoon van JBL is de Beste Koop.
De JBL Boombox, gemaakt om de krachtigste, draagbare Bluetooth luidspreker te zijn, levert monsterlijk geluid met de hardste bas. Geniet 24 uur non-stop van muziek. Stel je eens voor: je favoriete muziek afspelen van zonsopkomst tot zonsopkomst, zonder tussendoor op te hoeven laden.
De JBL UA Sport Wireless is dé bluetooth koptelefoon voor sporters die het allerbeste uit zich willen halen. Zo is deze koptelefoon gebouwd om lang mee te gaan en alles te weerstaan. Door de SuperVent oorkussens blijven je oren droog en koud terwijl de Under Armour Grip zorgt voo…
Een koptelefoon van goede kwaliteit kan zo 10 jaar mee gaan, maar een koptelefoon van slechte kwaliteit kan het na een paar maanden al begeven.
Met een prijskaartje van 50.000 euro is de Sennheiser de duurste koptelefoon ter wereld.
1. Sony WH-1000XM4. De Sony WH-1000XM4 is op dit moment het summum van kwaliteit als het gaat om koptelefoons. Prachtig geluid, fantastische ANC en degelijk gebouwd.
De JBL Live 660 NC is een koptelefoon van kwaliteit en kan tegen een stootjes en wat water. Fietsen in de regen met de JBL Live 660 NC is geen probleem.
Wat is active noise cancellation (ANC-koptelefoon)?
Bij active noise cancellation is er een extra microfoon die achtergrondgeluid opvangt. De geluiden worden ontvangen op het ANC-circuit en er wordt een antigeluid gecreëerd.
Wat is active noise cancellation (ANC-koptelefoon)?
De koptelefoon onderdrukt actief geluiden voor jou. Een groot voordeel van dit type ruisonderdrukking is dat je het vaak kunt in- of uitschakelen.
Conclusie. Het grootste verschil tussen beide oordopjes zit hem in de draagwijze en noise cancelling. Door het in ear ontwerp en de noise cancelling technologie is de JBL Live Pro+ meer geschikt voor onderweg. De JBL Tune 225TWS heeft een earbuds ontwerp en beschikt niet over noise cancelling.
knop Indrukken om de microfoon te dempen of om dempen op te heffen. Houd minimaal 5 seconden ingedrukt om het RGB-licht in of uit te schakelen. knop Kort indrukken om ANC in of uit te schakelen. Houd minimaal 2 seconden ingedrukt om TalkThru in of uit te schakelen.
Is deze koptelefoon ook waterproof? De Tune 760NC heeft geen IP-classificatie gekregen en is daardoor officieel dus niet waterdicht.
De draadloze oordoppen krijgen allemaal actieve noisecancelling en kosten 99 tot 179 euro. De duurste oortjes zijn de JBL Reflect Flow PRO, deze oordoppen zijn bedoeld om mee te kunnen sporten. De Reflect Flow PRO is IP68-gecertificeerd en is volgens JBL bestand tegen zoutwater.
De Boombox is 5,25 kg zwaar, bijna een halve meter lang en moet 24 uur lang muziek af kunnen spelen op de accu van 20.000 mAh. De speaker heeft verder een waterdicht ontwerp en ingebouwd handvat.
Oortjes zijn een stuk kleiner dan koptelefoons. Dit betekent echter niet dat je bij oordopjes in moet leveren op de geluidskwaliteit. Integendeel: goede oordopjes tippen met gemak aan de geluidskwaliteit van koptelefoons.
Het langdurig dragen van een koptelefoon of oortjes kan voor onherstelbare gehoorschade zorgen. Oók als je de muziek niet hard zet. Kno-artsen maken zich er grote zorgen over; ze zien de problemen met gehoorschade bij jongeren toenemen.
Door de betere geluidskwaliteit van een goede hoofdtelefoon kan je het volume ook wat zachter zetten.Je oren worden hierdoor minder belast en je kan iets langer blijven luisteren. De boodschap is duidelijk: verkies een hoofdtelefoon boven oortjes en ga verantwoordelijk om met volume en luisterduur.