De ovenballen van Mora worden daarentegen unaniem als beste beoordeeld. De ragout heeft een lekker vlezig vetje en fijne dosis nootmuskaat. ,,Dit proeft gewoon alsof oma in de keuken heeft gestaan”, jubelt Teepe. Ook Knuvers is enthousiast.
Voor wie wel te porren is voor de wat experimentelere bitterbalsoorten heeft Bar Bitterbal 4 kazen en tomatenbitterbal, of een bitterbal met kip curry, black angus bitterbal, bitterbal met Peking eend, Thai kokosbitterballen, bitterbal gevuld met teriyaki en mango, hertenbitterballen, bitterballen van wild zwijn, maar ...
De Bourgondiër Bourgondier bitterballen rundvlees 48 stuks x 35 gram | Sligro.nl.
1 Verwarm de heteluchtoven voor op 220°C. 2 Plaats de bevroren bitterballen op een ovenrooster. Gebruik geen bakpapier of ovenschaal voor het beste bakresultaat en plaats een opvangplaat onderin de oven zodat de oven schoon blijft. 3 Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de bitterballen in 10-12 min.
Water, paneermeel (tarwe), tarwebloem, vegetarisch draadjesvleesch 8% (water, vrije uitloopkippenei-eiwitpoeder, kleurstof: E150d), palmolie, zonnebloemolie, volkorentarwebloem, raapzaadolie, roomboter (melk), natuurlijk aroma (bevat selderij), gemodificeerd zetmeel, zout, lactose, glucosestroop, suiker, ...
De ovenballen van Mora worden daarentegen unaniem als beste beoordeeld. De ragout heeft een lekker vlezig vetje en fijne dosis nootmuskaat. ,,Dit proeft gewoon alsof oma in de keuken heeft gestaan”, jubelt Teepe. Ook Knuvers is enthousiast.
Over de Van Dobben Groentekroket zijn we het aardig eens: een lekker kroketje, de goedkoopste uit de test ook nog eens, maar met een keurige 7,3 wordt hij toch ingehaald door de winnaar van deze test en dat is de kroket van de Vegetarian Butcher's Daughter met een 7,8.
Volgens een woordvoerder van VWA komt het vaker voor dat kroketten of bitterballen 'ontploffen'. Dan is er tijdens het productieproces waterdamp in de vulling terechtgekomen. Na een melding van de producent doet VWA altijd een onderzoek. Consumenten krijgen hun geld terug als zij de snacks naar de winkel terugbrengen.
De Bourgondische bitterbal van Kroketterij de Bourgondiër is ambachtelijk, goed gevuld en vol van smaak. Deze bitterballen zijn bereid met overheerlijk draadjesrundvlees, smeuïge ragout en een krokante korst. Volgens typische en traditionele Brabantse receptuur.
Ja, dat kan.
De winnaar
De grote winnaar van deze test was McCain, maar er was een ex aequo tussen de klassieke kroketjes en die op grootmoeders wijze. Op de tweede plaats volgen de geribbelde kroketten van Carrefour. Commentaren: 'Lekker veel nootmuskaat', 'Goede aardappelsmaak', 'Goede combinatie tussen de korst en de vulling'.
De portie bestaat uit 10 stuks.
Het zal je niet ontgaan zijn dat onze bitterbal een ronde variant is van de kroket. En die hebben we hoogstwaarschijnlijk te danken aan de Fransen. De kok van Lodewijk XIV schreef in 1705 een kookboek, Le Cuisinier Royal et Bougeois.
De bitterbal is in alles hetzelfde als de kroket. Alleen de vorm is anders. Als u een bitterbal en kroket van hetzelfde merk in hetzelfde vet zou bakken dan zou er geen verschil in smaak zijn. De bitterbal dankt haar naam trouwens aan het bittertje.
Kunnen bitterballen in de airfryer? Ja, maar net als bij de kroket kies je het beste voor een oven of speciale airfryer variant.
Bitterballen frituren
Serveer met wat grove mosterd en kijk uit dat je je mond niet verbrandt!
Verwarm de frituurolie tot 175 °C. Vul de mand met één laag kroketten (geen kroketten op elkaar leggen). Bak gedurende 3 tot 4 minuten goudgeel. Te veel kroketten tegelijk bakken of schudden met het mandje tijdens het afbakken vergroot de kans op openbarsten.
De kroketten paneren
Zorg dat alle hoeken goed afgedekt zijn met paneermeel. Een slecht gepaneerde kroket heeft evenveel kans om te barsten als het gebruik van te vochtige puree. Druk het paneermeel goed aan zonder de kroketten te vervormen en plaats de kroketten op een bord zonder dat ze elkaar raken.
Ovenkroket – Doorgaans dien je ovenkroketten te bakken in een voorverwarmde airfryer op 200 graden en 10 minuten. Maar bekijk de verpakking voor de geadviseerde baktijd.
Een vegakroket bevat meer water dan een gewone kroket. De hoeveelheid voedingswaarde per groente kroket is 143 kilocalorieën, vetten 6,2 gram, waarvan 2,5 gram verzadigd, eiwitten 14,6 gram en koolhydraten 6,8 gram, waarvan o,3 gram suikers. Cholesterol 0 milligram.”
Water, paneermeel (tarwe), tarwebloem, vegetarisch draadjesvleesch 8% (water, vrij-uitloopkippenei-eiwit, kleurstof: E150d), palmolie, zonnebloemolie, roomboter (melk), natuurlijk aroma (bevat selderij), gemodificeerd zetmeel, zout, lactose, zetmeel, ui, verdikkingsmiddel: agar-agar, peterselie, knoflook, melkeiwit, ...
Een groentekroket is een kroket die wordt bereid met verschillende soorten groenten en kruiden. In de salpicon worden hardgekookte eieren en bouillonpoeder naar smaak en peterselie voor de kleur verwerkt. Dit is een variant voor vegetariërs.