Er zijn twee werelden die door elkaar heen lopen en onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn: de stoffelijke wereld (het heelal inclusief de aarde) en de fijnstoffelijke wereld: de astrale wereld. De astrale wereld is de wereld van geesten zonder zwaarstoffelijk lichaam en je astraallichaam is je geestlichaam.
Astraal reizen leren
Veel mensen leren door middel van meditatie astraal te reizen. Dat doen ze meestal door via het 3e oog chakra uit hun lichaam te treden. Dit worden ook wel uittredingen genoemd. Dan zoeken ze fijne plekken en gebieden op om inzichten op te doen of met fijne energie te werken.
Uit je lichaam treden. Zeldzaam zijn onze ervaringen niet: 15 tot 20 procent van alle mensen heeft ten minste één keer in het leven een out-of-body experience (obe).
A- Manieren van uittreden
De meest bekende manier van uittreden is uitreden terwijl je op je rug ligt en je je lichaam onder je ziet liggen. Je kunt ook zijwaarts uittreden zowel naar links als naar rechts. Je kunt ook neerwaarts uittreden zodat het lijkt dat je onder je bed ligt. Je voortbewegen in en rondom je huis.
Het gebied waarin zich de gevoelsprocessen afspelen, kamaloka.
Aardse informatie
Naast de fysieke waarnemingen zijn er ook waarnemingen die je niet met de zintuigen kunt doen. Dan spreken we over het waarnemen van fijnstoffelijke energie. De fijnstoffelijke energie is waar te nemen met intuïtie, het derde oog, door contemplatie of meditatie.
Astrale dromen worden ook wel buitenlichamelijke ervaringen (BLE) genoemd. En daarmee is meteen het grootste verschil ten opzichte van normale dromen: bij een astrale droom is het namelijk zo dat je uit je lichaam treedt en daarmee je eigen lichaam in je droom kunt zien. In geen enkele andere droom kan dit.
Zodoende kan het bewust Astraal reizen op twee manieren worden geleerd, namelijk door visualisatie/concentratie en het bewust opstaan tijdens dromen. Elke nacht gaan wij dus bewust of onbewust naar de 5e dimensie tijdens onze slaap. Je kunt in de Astrale wereld overal naar toe reizen en ervaringen opdoen.
In populaire cultuur. In populaire media wordt 21 gram genoemd als de massa van de veronderstelde ziel. Dit getal is gebaseerd op het gewichtsverlies in de eerste patiënt; 21,3 gram. De titel van de Amerikaanse speelfilm 21 Grams, een misdaad-drama uit 2003 verwijst naar het vermeende gewicht van de ziel.
Bij derealisatie ervaart iemand de wereld om zich heen als onwerkelijk, bijvoorbeeld alsof diegene in een droom leeft of alsof de wereld niet echt is, alsof prikkels niet binnenkomen. Mensen of voorwerpen worden bijvoorbeeld ervaren als onecht, als in een droom, wazig, levenloos of visueel vervormd.
Er zijn in grondslag 2 soorten voorspellende dromen te onderscheiden; Voorspellende dromen over onpersoonlijke toekomstige kwesties over de gemeenschap of over de wereld. Meer persoonlijke dromen die mensen een intuïtief gevoel geven. Dit kan mensen ertoe brengen om te handelen naar de boodschap in de droom.
Je kunt wat je dromen je vertellen dus zien als een soort brainstormproces. Je dromen kunnen je iets vertellen of bijvoorbeeld ideeën aandragen voor bijvoorbeeld studiekeuze, een originele vakantiebestemming of een manier om die ruzie bij te leggen. De kunst is vervolgens wel om je dromen te onthouden.
Als deze signalen de prefrontale cortex van de hersenen bereiken – en zich 'mengen' met ons geheugen' – ontstaat er een droom. Volgens deze theorie hebben dromen geen diepere betekenis en kunnen ze hoogstens een beeld geven van onze herinneringen.
Als mens besta je uit vier verschillende lichamen: je fysieke lijf, je (denk)geest, je energetische lichaam en je spirituele lichaam. Twee van deze lichamen zijn mannelijk (fysiek en mentaal) en twee vrouwelijk: energetisch en spiritueel.
Met spirituele anatomie (ook wel spirituele betekenis van het lichaam) raken we bewust van ons lichaam. Elk orgaan, gewricht of klier heeft zijn eigen diepere spirituele betekenis en functie. Het lichaam is veel meer dan enkel een omhulsel. Het is zelfs onze sterkste spirituele voelspriet.
Het causale lichaam
De energie van de causale wereld is weer een stukje subtieler dan de mentale energie. De causale wereld is waar de ziel zich bevindt. Het causale lichaam is nog groter dan het mentale lichaam en steekt dus nog verder uit ten opzichte van je fysieke lichaam.
Tijdens de remslaap stroomt er sowieso meer bloed naar je vagina. En juist tijdens deze remslaap droom je vaak. Logisch dus, dat we weleens sexy dromen. Lig je al op je buik, dan wordt alles wat sneller gestimuleerd daar beneden, puur door het contact tussen je matras en je vayjay.
Die personen in je droom betekenen niet letterlijk die personen, maar kunnen het symbool voor stress of angst of een andere emotie die je moet verwerken. De dromen zijn vaak niet precies hetzelfde, maar het thema wijst wel vaak op iets wat je nog niet helemaal verwerkt hebt.
Deze droomtechniek heet 'lucide dromen'. Lucide dromen zijn dromen waarin je weet dat je aan het dromen bent. Dat betekent dat de dromen realistischer zijn waarin jij de controle hebt over je droom.
1) Je kunt nooit lezen of klokkijken in je droom
De meesten van ons kunnen in een droom niet lezen. Hetzelfde geldt voor klokkijken: elke keer dat je op een klok kijkt in je droom, zul je een andere tijd zien, en de wijzers staan bijna altijd stil, zeggen lucide dromers.
In onze dromen zien we alleen gezichten die we al kennen
Dromen over iemand die je niet kent is onmogelijk. Ons brein vindt geen nieuwe gezichten uit. In onze dromen zien we echte gezichten van echte mensen - mensen die we gezien hebben in ons leven, maar die je misschien niet kent of herinnert.
'Iedere droom komt uit'
Helaas, in principe is een droom geen voorspelling voor de toekomst. Wel kunnen de mooie of leuke dingen uit je dromen jou op ideeën brengen, al zul je er zelf alles aan moeten doen om het uit te laten komen. Pas op dat je niet blindelings vertrouwt op je droom en het voor de realiteit aanziet.
Het ervaren van derealisatie is absoluut geen teken dat je gek wordt of dat er iets ergs aan de hand is. Je kunt derealisatie zien als een beschermingsmechanisme van je brein als het even overbelast is. Prikkels worden dan op afstand gehouden.
Het kan een teken zijn dat je beheerst wordt door bijvoorbeeld uitputting, verdriet, depressie of teleurstelling. Niet kunnen genieten van leuke dingen is iets waar je korte tijd last van kunt hebben, maar het kan ook lang aanhouden. Je kunt er erg wanhopig van worden.