Het eerste logo van de club bestond uit een witte cirkel, gevuld met rode en witte balken met de tekst R.V.V. aan de bovenkant en Feyenoord aan de onderkant, wat stond voor Rotterdamsche Voetbal Vereeniging Feyenoord.
Op die dag wordt in koffiehuis De Vereeniging door vier enthousiaste jonge mannen een voetbalclub opgericht, Wilhelmina genaamd. De naam en het tenue van de club veranderen in de jaren daarna nog enkele keren, maar op 15 juli 1912 krijgt de club haar definitieve naam: Rotterdamsche Voetbal Vereeniging Feijenoord.
Omdat veel eerdere maatregelen echter maar deels tot resultaat leidden, is Feyenoord met Ajax overeengekomen om uitwedstrijden de komende jaren zonder supporters te spelen. In maart 2009 nam de Tweede Kamer verder de voetbalwet aan waarmee het voorbereiden van vechtpartijen strafbaar wordt.
Beide spellingen komen voor, maar niet voor hetzelfde begrip: 'Feijenoord' is een deelgemeente van Rotterdam, 'Feyenoord' is een voetbalclub.
Sinds 1985 ontvangt de kampioen een zilveren schaal voor het behaalde kampioenschap. Voor iedere tien landstitels die een club verovert, mag een ster op het shirt worden gedragen. In Nederland zijn dat alleen Ajax (3 sterren), PSV (2 sterren) en Feyenoord (1 ster).
1- Borussia Dortmund
Natuurlijk moest Borussia Dortmund op de eerste plaats staan. De Duitse club heeft ongelooflijke fans en iedereen weet dat. Ze zijn loyaal, hartstochtelijk en toegewijd. Tijdens thuiswedstrijden zorgen ze voor een geweldige sfeer.
PSV heeft van alle profclubs in Nederland de meeste voetbalhooligans die door de politie in de gaten worden gehouden. De politie houdt sinds afgelopen seizoen een database bij met mensen die zich misdragen tijdens, voor of na afloop van voetbalwedstrijden.
Sinds het hooliganisme vanuit Engeland naar Nederland kwam overwaaien nam een groep Ajax-supporters in 1976 de naam F-Side aan. De groep stond voor Ajax. In Stadion de Meer, in VAK F, stond alles in het teken van Ajax ondersteunen.
Staanplaatsen Oosttribune
De stoelen op de Oosttribune van PSV (harde kern) zijn vervangen voor staan/zit stoelen waardoor het mogelijk is om op de Oosttribune te staan. Dit was een wens van de harde kern om meer sfeer te krijgen. Ook de 200 stoelen op vak T zijn gepast naar deze constructie.
De marktwaarde van de selectie van Feyenoord is de afgelopen maanden met 9 miljoen euro gedaald. De selectie van de Rotterdammers wordt nu op een waarde van 93,15 miljoen euro geschat, zo blijkt uit de nieuwste update van Transfermarkt. Transfermarkt keek naar de marktwaarden van alle 495 Eredivisie-spelers.
Slecht uit te roeien
Op de supporterswebsite Wij Zijn Feijenoord is Leon heel duidelijk. Amsterdammers hebben de geuzennaam verzonnen met de volgende reden: “Kakkerlakken zijn slecht uit te roeien. Wij zijn met veel en als je er één pakt, komen we met meer terug. Voor elkaar klaarstaan heet dat.
De F-Side is de harde kern van de Amsterdamse voetbalclub AFC Ajax. De F-Side is een begrip in Nederland, net zoals Vak S van Feyenoord, de Bunnikside van FC Utrecht, en de North Side van ADO Den Haag.
De F-Side zit op de vakken 125 t/m 129. In deze vakken zit de fanatieke aanhang. Op dit moment zit de F-Side vol met seizoenkaarthouders. Hierdoor kun je geen losse kaarten voor deze vakken kopen.
VAK410 was de meest fanatieke supportersgroep in de Amsterdam ArenA. Deze groep ondersteunt Ajax op de Zuid-Europese en Argentijnse wijze, met veel gezang, spandoeken, fakkels en bandieries. Deze groep begon in 2001 in de Noordhoek van het stadion.
De harde kern van RKC is vanuit vak HH amper te horen, de fans uit Den Bosch zijn dat des te meer. Al trommelt de trommelaar in het uitvak hopeloos uit de maat.
In het gras van het weiland bij Beverwijk bleef op 23 maart 1997 één lichaam roerloos liggen. Terwijl om hem heen hooligans van Ajax en Feyenoord in gewelddadige strijd verwikkeld waren, stierf Amsterdammer Carlo Picornie (35), gerespecteerd lid van de F-side, onder andere door hamerslagen op het hoofd.
Ajax, PSV en Feyenoord spelen sinds 2007 met een ster op hun shirt. Een symbool dat staat voor tien landskampioenschappen.
Je weet natuurlijk dat op het Ajax-shirt drie sterren staan. En dat elke ster voor tien landstitels staat. In 2022 is Ajax zelfs al voor de 36e keer de beste club van Nederland.
Ajax is de club die de meeste Europese prijzen won, gevolgd door Feyenoord en PSV.
SCHIEDAM - Het Kasteel is het mooiste voetbalstadion van Nederland. Tot die conclusie komen bezoekers van verschillende bekende internationale beoordelingssites als Google Rating, Trip Advisor, Yelp Reviews en Foursquare Reviews.
1. Borussia Dortmund – Signal Iduna Park/Westfalenstadion. Borussia Dortmund is vaak uitgeroepen tot de club met de beste stadionsfeer in Europa.