10 april is de 100ste dag van het jaar (101ste dag in een schrikkeljaar) in de gregoriaanse kalender.
1 juli hoort nog bij de eerste helft van het jaar. Een "gewoon" jaar van 365 dagen is precies half voorbij op 2 juli om 12 uur 's middags. Een schrikkeljaar is vanwege de extra dag in februari iets eerder half voorbij, om middernacht van 1 op 2 juli.
Volgens de gregoriaanse kalender telt een gewoon jaar 365 dagen. Omdat een tropisch jaar bijna 6 uren langer duurt, wordt om dit te compenseren bijna elke vier jaar een dag toegevoegd. Zo'n jaar met 366 dagen heet een schrikkeljaar.
Koningsdag (27 april) is een officiële feestdag in Nederland, maar niet iedereen is dan vrij. Valt 27 april op een zondag, dan wordt Koningsdag op zaterdag gevierd.
Bevrijdingsdag (5 mei) is een officiële feestdag in Nederland, maar niet iedereen is dan vrij.
Bevrijdingsdag (5 mei) is een officiële feestdag in Nederland, maar niet iedereen is dan vrij.
Geen wettelijke regels extra loon voor werk op zondag
Er bestaan geen wettelijke regels voor extra betaling als u werkt op zondag. Uw werkgever hoeft u dus niet meer te betalen dan uw normale loon. Ook hoeft hij u geen extra vrije uren te geven voor werk op zondag.
Hoe lang en hoe vaak pauze
Als u langer dan 5,5 uur werkt, heeft u volgens de wet recht op minimaal 30 minuten pauze. U mag de pauze splitsen in 2 keer een kwartier. Als u langer dan 10 uur werkt, heeft u volgens de wet recht op 45 minuten pauze.
Herhaalprik tegen corona halen. U kunt als 60-plusser 3 maanden na besmetting of de booster (die u na de basisserie heeft gehaald) een herhaalprik halen. U kunt op verschillende manieren een herhaalprik halen. U hoeft niet te wachten op de uitnodigingsbrief.
Uw vaccinatiebewijs voor reizen binnen Europa is geldig tot 270 dagen na uw laatste prik uit de basisserie. De boostervaccinatie heeft nog geen geldigheid en verloopt dus nog niet.
Vaccinatiebewijs beperkt geldig
Sinds 1 februari 2022 is uw vaccinatiebewijs in Europa 270 dagen geldig. De boostervaccinatie heeft nog geen geldigheidsduur en verloopt dus nog niet.
U kunt een afspraak maken bij een zelfgekozen commerciele testlocatie voor PCR-testen of antigeen(snel)testen. De kosten betaalt u zelf. U kunt hiervoor niet terecht bij de GGD. U krijgt de testuitslag via een e-mail of op papier.
Corona bevindt zich in een andere fase. Sinds 11 april 2022 is het daarom niet meer nodig om na een positieve zelftest een bevestigingstest (confirmatietest) te doen bij de GGD. Zelftesten bij klachten blijft wel belangrijk. Door de zelftest weet u namelijk of u corona hebt of niet.
Je kunt niet zelf kiezen welk vaccin je krijgt. Beide prikken beschermen je goed tegen corona. De kans is dan heel klein dat je er nog ziek door wordt. Houd je ook na je prik aan de adviezen tegen corona.
Er bestaat een kans dat u corona krijgt nadat u gevaccineerd bent. Het blijft daarom altijd belangrijk om u te laten testen bij klachten die passen bij corona. En om de maatregelen en adviezen op te volgen.
Mensen die gevaccineerd zijn met het Janssen-vaccin en tenminste drie maanden geleden een booster hebben ontvangen, kunnen vanaf 16 maart 2022 een afspraak maken voor een extra prik tegen corona. Dit schrijft minister Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aan de Tweede Kamer.
Volledige vaccinatie
Reizigers zijn volledig gevaccineerd als: de vaccinatie bestaat uit de toediening van 1 vaccin en dit vaccin is toegediend (Janssen);
Toen vroege ontdekkingsreizigers op de Noordpool voor het eerst getuige waren van het wrijven van de neus bij Inuit als begroeting, noemden ze het een eskimokus. Dit werd bij de Inuit gebruikt als een intieme begroeting, omdat ze buiten in de koude vaak niet meer onbedekte lichaamsdelen hebben dan hun neus en ogen.
Meeste ontmoetingen in vrije tijd
Nog steeds hebben de meeste stellen die gaan samenwonen elkaar ontmoet bij het uitgaan, op vakantie of tijdens een andere vorm van vrijetijdsbesteding, maar de rol hiervan loopt duidelijk terug. Dat geldt ook voor ontmoetingen via een vereniging (sport of hobby) of via de kerk.
(De vrouwelijke partner van de broer/zus van mijn partner is mijn schoonzus.)
U moet minimaal 18 jaar zijn om een cosmetische behandeling zonder medische noodzaak te laten doen. Dit staat in het Kwaliteitskader Cosmetische Zorg. Zorgverleners in de cosmetische sector moeten zich hieraan houden.
Na hoeveel jaar gaan mensen scheiden? De gemiddelde duur van de huwelijken die in 2021 in een echtscheiding eindigden was 15,0 jaar. Het grootste deel van de huwelijken had 5 tot 10 jaar geduurd.
Een trouwdag, huwelijksverjaardag of huwelijksjubileum is een moment waarop mensen de dag vieren dat zij een bepaald aantal jaren zijn getrouwd. Zo spreekt men bijvoorbeeld over een koperen huwelijk bij 12½ jaar getrouwd zijn, of een zilveren huwelijk bij 25 jaar.
Het aantal robijnen of smaragden (40 jaar), zilveren (25 jaar) en koperen (12,5 jaar) bruiloften neemt juist af. Er werd minder getrouwd en meer gescheiden.
Bij een 25-jarig jubileum bedraagt de gratificatie 70% van de berekeningsgrondslag (afgerond op een veelvoud van 2,50 euro). Volgens het voorbeeld hierboven ontvangt is 70% van 2.909,25 euro = 2.036,48 euro. Dit bedrag wordt afgerond op 2.037,50 euro.