Dit Aziatische gerecht bestaat uit malse kip in een coating van peper en zout dat krokant wordt gebakken. Het geheel wordt op smaak gebracht met sojasaus, Chinese rijstwijn en knoflook.
YIM, Your Identity Management: een platform dat u ontzorgt op het gebied van bezoekersregistratie, visitor management, contractor management en identity management.
Thaise King Do saus
Chilipeper, knoflook, tomatenketjap, whisky en een vleugje limoen (pikant).
De Chinese gerechten koe loe yuk en koe loe kai bestaan uit blokjes varkensvlees danwel kip in een deegjasje, geserveerd met een zoetzure saus met daarin ananas en knapperige stukjes paprika. Het is een van de meest bekende Chinese gerechten op de wereld.
Bij Chinees eten denken helaas veel Nederlanders alleen aan babi pangang met foe yong hai en een hele dikke zoete saus. Maar de échte Chinese keuken is veel diverser en lekkerder!
Sang Kwak. Tongrolletjes met garnalen in krabsaus.
In Szechuan gerechten worden vaak verse en gedroogde spaanse pepers gebruikt om diverse smaken zoals zoet, zuur te combineren met heet. Pikante sojabonensaus.
Meestal in combinatie met pannenkoekjes met eend en lente-ui, maar je kan hoisinsaus dus ook gebruiken om je vlees/kip/tofu mee te marineren. Het is een saus die zowel zoet als zuur smaakt, aangevuld met heerlijke specerijen.
Hier vind je het recept voor lekkere Chinese kipballetjes. Een heerlijk hapje voor op de borrelplank. Het geheim van dit gerecht zit 'm in de Chinese saus. Drie, twee, één en aanvallen maar!
Vlees. Varkensvlees in Jasje en Zoetzure Saus (Ku Lu Yuk)
Foe yong hai, Babi pangang en 2 stokjes kipsaté. Incl. nasi, bami of rijst.
Omschrijving. Serva gon bao saus is een woksaus uit de keuken van de Chinese provincie Sichuan. De saus is bereid op basis van sojasaus, zwarte azijn, pittige bonenpasta, rijstwijn en gember. Gebruik de kruidige saus bij wokgerechten met kip, rundvlees en garnalen.
Yu Xiang is in de Chinese keuken eigenlijk meer een “smaak” dan een bereiding. De saus bevat lichte en donkere sojasaus, Shaoxing rijstwijn, Chinese azijn, szechuan-peperkorrels, douban jiang (een pittige pasta van bonen en chilipepers) een flinke hoeveelheid ui, knoflook en lente-ui.
De Yu Xiang kip is een van onze milde-pittige gerechten. Bereid met een mix van groenten op basis van soja saus, pepers en kruiden. Perfect te combineren met de Chinese Tsing Tao bier, te bestellen via onze website https://www.tongah-noordwijk.nl of geef uw bestelling telefonisch door op 0713612982 / 0718886490.
Kung Pao of gong boa Deze woksaus staat zowel bekend onder de naam kung Pao als Gong Boa en is een pittige saus met onder andere pinda's. Het smaakt zowel pikant, kruidig, aromatisch en enigszins zoetzuur.
Hui kuo saus is voornamelijk gemaakt van pittige bonenpasta, sojasaus, gember, rijstwijn en knoflook. Het is een hete woksaus, geschikt voor bij kip en varkensvlees met groenten.
Peking duck sauce is een kant-en klare dikke, bruinachtig saus. Het is gemaakt van suiker, gefermenteerde sojapasta, tomatenpuree, gezouten pruimen, sesampasta, sojaolie, kruiden en toevoegingen van smaak en kleur. Peking duck sauce is zowel kruidig en zoet van smaak.
Pekingeend is een speciaal eendenras (Anas platyrhynchos domestica of: Anas peking), al eeuwenlang gefokt in het Noorden van China, maar ondertussen over de hele wereld gehouden voor haar vlees en eieren. Zo ook in Nederland. Het is een lekkere dikke, vette, grote, witte, tamme eend.
Voor pekingeend is een eend met de kop nodig. Met een pomp wordt de eend opgeblazen, zodat het vel van het lichaam loskomt. De eend wordt zo een halve dag te drogen gehangen, waarna hij, opgehangen aan de nek, in een oven minstens een uur wordt geroosterd. Hierdoor smelt het vet en wordt het vel knapperig.
Een pekingeend is herkenbaar aan het witte verenkleed en de oranje snavel en poten. De wilde eend is waarschijnlijk voor 1000 v. Chr. in Zuidoost-Azië gedomesticeerd.
De leefomgeving van eenden
Om eenden te houden heb je een hok of ren nodig met water erbij. Dit kan aangrenzend aan een sloot of er kan een speciale vijver voor worden gegraven. Bij het aanleggen van deze eendenvijver en de speciale leefomgeving komt veel kijken.
Koop jonge eenden die goed doorgeruid zijn, die levendig zijn en die een verzorgd verenkleed hebben. Sommige soorten moeten volgens de wet ook geringd zijn, kijk goed na of dit het geval is voor de soort van jouw keuze. Als je eenden koopt bij een professionele handelaar, dan zijn deze normaal gezien ingeënt.
Reacties. Gemiddeld wordt een wilde eend vijftien jaar oud. De oudst bekende wilde eend werd negenentwintig jaar. Pekingeend is een gerecht, geen echte eend.
Gon Bao Ha (garnalen met pikante saus) - Chinees Indisch Restaurant Lotus Akkrum.