Volgens voedingsexperten zijn de meeste wraps meer bewerkt én bevatten ze meer calorieën dan 2 sneetjes brood. "Kijk altijd even op de voedingstabel op de verpakking," adviseert Carrie Jennis, diëtiste en voedingsdeskundige uit New York. "De graanproducten zouden bij voorkeur 'vol' moeten zijn.
Wraps met volkorenmeel zijn vezelrijker en daardoor iets gezonder: in de volkorentortilla's van La Morena zit 8 procent vezels, nog iets meer dan volkorenbrood (circa 7 procent). Maar als er alleen 'met volkoren' of 'meergranen' op staat, scheelt het vezelgehalte minder met gewone wraps.
Een wrap lijkt een gezonde alternatief te zijn voor brood, maar helaas. Vaak bevatten wraps zelf namelijk al zo'n 300 calorieën. Voeg nog meer verschillende ingrediënten toe aan je wrap en je komt al snel op net zoveel calorieën als een flinke (avond) maaltijd.
De AH Tortilla wraps volkoren en de Jumbo Tortilla volkoren zijn wat mij betreft de beste keuze. Beide zijn gemaakt van volkoren tarwemeel. Hierdoor bevatten ze voldoende vezels. Ook zijn beide soorten laag in verzadigd vet en is het zout gehalte ook acceptabel.
Er zitten 228 kilocalorieën in 1 groot (70 gram) tortilla.
Volgens voedingsexperten zijn de meeste wraps meer bewerkt én bevatten ze meer calorieën dan 2 sneetjes brood. "Kijk altijd even op de voedingstabel op de verpakking," adviseert Carrie Jennis, diëtiste en voedingsdeskundige uit New York. "De graanproducten zouden bij voorkeur 'vol' moeten zijn.
Helaas zijn traditionele tortilla wraps niet toegestaan tijdens een koolhydraatarm dieet of het proteïne dieet. Een tortilla bevat namelijk gemiddeld 20 gram koolhydraten per stuk.
Calorieën: Eén grote wrap bevat ongeveer 220 calorieën, terwijl twee sneetjes brood ongeveer 160 calorieën telt. Zout: Een wrap bevat over het algemeen veel meer zout dan brood.
Koolhydraten. Wanneer je op je koolhydraatinname let dan is eveneens de tortilla van Mama Lupe's de beste keuze met 7 gram koolhydraten per wrap. De koolhydraatarme tortilla van Joseph's en de wortel tortilla van No Fairytales zijn een goede 2e en 3e keuze.
Wraps zijn niet perse heel slecht, maar bevatten veel koolhydraten. De “witte” variant bevatten veel snelle koolhydraten. Snelle koolhydraten mijden wij liever omdat dit soort koolhydraten niet goed voor ons zijn. Je kan beter volkoren producten kiezen.
Makkelijk & lekker: wraps maken, ook koud!
Koude wraps zijn lekker als lunch of avondmaal. Ook als borrelhapje of bij de high tea doen ze het goed.
Eet je geen brood, dan krijg je evenveel vezels binnen met: 590 gram gekookte groenten. óf 880 gram gekookte aardappelen. óf 670 gram gekookte zilvervliesrijst.
Volkoren brood bevat daarentegen langzame koolhydraten en dat zorgt voor een lang verzadigd gevoel. Volkoren brood gaat daarom uitstekend samen met afvallen, want het zorgt ervoor dat je langer vol zit en dus minder eet!
Er zitten 254 kilocalorieën in 1 groot (70 gram) volkoren wrap. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'volkoren wrap'?
Voedingswaarden per 100 gram : Energie 635 Kj (152 Kcal), Vetten 4.9 g., Vetten verzadigd 0.9 g., Koolhydraten 12.3 g., Suikers 0.8 g., Eiwitten 13.9 g., Zout 0.32 g.
In 1 groot (70 gram) volkoren wrap zit: 254 kcal energie. 2,8 gram vet. 0,4 gram verzadigd vet.
Rijstvellen. Rijstvellen bevatten per honderd gram redelijk veel koolhydraten (zo'n 8 gram). Maar doordat de vellen zo dun zijn en dus niet veel wegen, is het wel een prima slank alternatief voor wraps gemaakt van tarwe, die zo'n 50 gram koolhydraten bevatten.
Het verschil met normale wraps is groter geworden, vooral qua hoeveelheid voedingsvezels. Hierdoor zullen volkoren wraps meer verzadigen dan normale wraps. Daarnaast zijn vezels goed voor je darmen. Ook bevatten volkoren granen meer vitamines en mineralen.
Wat is keto brood? Tijdens het keto dieet mag je maximaal 45 gram netto koolhydraten per dag eten. Dit betekent dat brood uit de supermarkt of bakkerij niet wordt aanbevolen. Keto brood bevat minder koolhydraten dan regulier brood en is daardoor geschikt tijdens het ketogeen dieet.
Een koolhydraatarm dieet is een dieet waarbij je het eten van koolhydraten beperkt. Je haalt relatief gezien meer energie uit vet en eiwitten, en minder uit koolhydraten. Een gezonde verdeling van voedingsstoffen is 40% koolhydraten, 30% eiwitten en 30% eiwitten.