Schil de kiwi's en snijd het vruchtvlees in de lengte in partjes.Hak de amandelen heel fijn.Verdeel de kwark samen met het fruit over kommen en bestrooi met de amandelen.
Fruit & zuivel
Fruit is licht verteerbaar en verlaat gemiddeld met een uur weer de maag. Combineer je fruit met andere productgroepen dan leidt dit meestal tot gasvorming en een opgeblazen gevoel. Vooral zure vruchten combineren heel slecht met melk en yoghurt. Gekookt fruit kan wel weer.
De makkelijkste manier om kwark wat lekkerder de maken, is door er zelf fruit doorheen te doen. Kwark is dus aan de zure kant, en daarom kan zoet fruit qua smaak een fijne tegenhanger zijn. Denk aan een banaan, aardbeien, blauwe bessen, mango of een gebakken appeltje met wat rozijnen.
Snijd het kiwivruchtvlees in kleine stukjes. Schep de kiwi door de yoghurt en breng op smaak met kaneel.
Kwark is erg populair als ontbijt. Het is lekker en voedzaam. En met fruit en/of muesli of noten een gezonde keuze. Het grote voordeel van kwark is dat het zoveel eiwitten bevat.
Voeg wat water toe aan je kwark en zoet hem door er iets zoets door heen te doen zoals eiwitpoeder, fruit, een zoetstof zoals stevia of een klein beetje limonadesiroop. Kwark is altijd al een perfecte eiwitbron geweest om aan een smoothie toe te voegen.
Is kwark gezond? Magere kwark zonder toegevoegde suikers en smaken, is zeer gezond. Kwark bevat veel calcium en vitamine K2. Vitamine K2 is een relatief onbekende vitamine, maar zeker niet een onbelangrijke vitamine.
Combineer rauw fruit nooit met zuivelproducten (dus tja, geen fruit met yoghurt of kaas …). Dit geldt vooral voor bananen, kersen, zuur fruit en meloenen. Bepaalde gekookte en droge vruchten zoals dadels samen met warme melk of kruiden zijn een uitzondering als het gaat om combinaties van fruit met zuivel.
Kiwi-desserts
De smaak van een rijpe kiwi is fris-zoet en past daardoor goed bij veel verschillende andere ingrediënten. Daarnaast maakt het een gerecht gelijk een tikje tropischer en minder zwaar. Combineer kiwi's met ander fruit, zoals mango, banaan of aardbeien, maar ook met room, yoghurt en (witte) chocolade.
3. Kiwi. De kiwi is je bondgenoot als je wilt afvallen.Hij heeft veel positieve eigenschappen die de stofwisseling verbetert.
Vitamines in kwark
Vergeleken met melk en yoghurt scoort kwark ook beter qua vitamines, en dan met name in vitamine B2 en B12. Een schaaltje kwark levert je zo'n 40 procent van wat je dagelijks aan vitamine B2 nodig hebt en voor vitamine B12 is dit zelfs 50 procent van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid.
Misschien houdt u meer van een gezond ontbijt met zuivel. Dat is zeker een goede keuze, want zuivel bevat veel eiwitten. Kies bij voorkeur voor halfvolle of magere zuivel. Kwark en yoghurt zijn goede opties voor een gezond ontbijt.
Kwark bevat meer eiwitten dan yoghurt. Als je wilt afvallen kan het zinvol zijn om voor kwark te kiezen. Het geeft namelijk langer een vol gevoel, wat als voordeel heeft dat je minder snel trek krijgt en daardoor onnodig gaat snacken.
Combineer geen koolhydraatrijke voeding samen met eiwitrijke voeding; dus geen aardappelen, pasta of brood samen met vlees of kaas of zuivel. Combineer geen eiwitten met fruit; dus geen fruit of zuivel na het eten van eiwitten maar ook geen sinaasappelsap of melk bij een omelet.
Dit gebeurt vooral bij fruit met veel enzymen, zoals kiwi, ananas, papaja of abrikozen. Er gaat iets niet goed in je spijsvertering (je hebt bijvoorbeeld te weinig maagzuur of spijsverteringsenzymen), waardoor al het voedsel te lang in de maag blijft liggen.
De eerste vraag die ik vaak krijg, is welke hoeveelheid ik meestal aanhoud. Qua kwark neem ik eigenlijk altijd 250g. De hoeveelheid fruit en noten verschilt nog wel eens. Meestal is het zo'n 100-150g fruit en 15-25g noten.
Het ontbijt is het ideale moment om al een kiwi (of twee) op het menu te zetten.
Een kiwi is ook nog eens een verantwoord tussendoortje, want ze bevatten weinig calorieën. De groene kiwi bevat 81 kcal per 100 gram, de gele variant 79 kcal per 100 gram. Geen zorgen dus, zelfs als je er meerdere op een dag eet.
Rijpe kiwi's zijn enkele dagen houdbaar in de koelkast.Onrijpe kiwi's kun je in de koelkast wel 1-3 weken bewaren.
Griekse yoghurt is rijk aan eiwitten en laag in koolhydraten, wat het een uitstekende keuze maakt voor een gezonde levensstijl. Voeg daar nog wat vers fruit aan toe en je hebt een heerlijk ontbijt die ook nog eens goed voor je is!
Vruchtenyoghurt en -kwark klinken gezond. Op de verpakkingen staan vaak ladingen vers fruit afgebeeld. Toch zijn dit soort toetjes minder gezond dan je denkt. De hoeveelheid fruit is met gemiddeld zo'n 6% vrij karig.
Vers fruit in de yoghurt is natuurlijk altijd goed. Niet alleen aardbeien en frambozen, maar ook pruimen, perziken of bessen doen het erg goed in een bakje yoghurt. De meeste vruchten kunnen gewassen en gesneden in de yoghurt. Je kunt ze ook pureren om er een lekkere saus van te maken die je door de yoghurt roert.
Zuivelproducten
Ze zijn rijk aan calcium wat de productie van melatonine stimuleert. Mensen met een calciumtekort hebben vaker last van slaapproblemen dan mensen die calciumrijk zijn. Zorg er dus voor dat je voor het slapen gaan een kommetje kwark eet of een glas melk drinkt.
Wanneer kwark niet je enige zuivelbron is, dan is 1 kom van 200-250g of een halve bak kwark voldoende. Eet je kwark voor spieropbouw? Dan kun je de portie mogelijk verhogen van een halve bak tot 1 bak kwark van 500g. Voor een vrouw van 50-70kg is een halve bak ruim voldoende per portie.
· Magere kwark
Dan kun je gerust een hele bak van 500 gram eten als ontbijt. Dit geeft een verzadigd gevoel en de calorieen blijven beperkt. In een bak magere kwark van 500 gram zitten ongeveer 250 calorieën, waarvan 40 gram aan eiwitten. Is een hele bak te veel, neem dan de helft.