Natvoer is licht verteerbaar en bevat vaak maar de helft van het aantal calorieën in vergelijking met droogvoer. Je hond zal dus minder snel te dik worden. Doordat nat hondenvoer veel vocht bevat, is de kans op urineweginfecties kleiner dan bij het gebruik van droog hondenvoer.
Doordat natvoer een hoger percentage vocht bevat dan brokken, draagt het bij aan gezond gewichtsbehoud van de dieren. Zo is natvoer minder rijk aan calorieën, maar vult het wel. Hierdoor zal een kat sneller een verzadigd gevoel hebben en minder eten, waardoor de kans op overgewicht kleiner is.
Het zal u niet verbazen dat de meeste honden en katten de voorkeur hebben voor nat voer ofwel blikvoer. Gewoon omdat het lekkerder en sterker ruikt. Honden en katten zijn wat kieskeuriger als het brokjes betreft. Niet elk voer zullen ze lekker vinden en soms kost het even tijd om ze aan het voer te laten wennen.
Rauwe vleesvoeding. De meest gezonde voeding voor de meeste honden is rauwe vleesvoeding, dit past het beste bij het verteringsstelsel van de hond en geeft het kleinste risico op gezondheidsklachten. Veel honden met onverklaarbare gezondheidsklachten, voelen zich beter als ze overgaan op rauwe vleesvoeding.
Een ander voordeel is dat als de hond alleen hondenbrokken eet, er minder gebitsproblemen zullen ontstaan. Dit laatste geldt meer voor geëxtrudeerde brokken dan voor geperste brokken, omdat geëxtrudeerde brokken pas in de maag oplossen. Een ander voordeel is dat hondenbrokken lang bewaard kunnen blijven.
Het beste natvoer voor je hond zijn de maaltijdzakjes van Pedigree. Dit zorgvuldig samengestelde natvoer geeft je hond alle voedingsstoffen die hij nodig heeft en is gunstig geprijsd. De maaltijdzakjes dragen bij aan een sterk en gezond gebit door de speciaal ontworpen textuur.
Vlees (vers en verhit) is beter te verteren dan brokken. Vers-vlees diëten bevatten daarnaast weinig vezels. Dat is de reden dat honden en katten op een vers vlees dieet weinig ontlasting produceren. Dat kan een voordeel, maar ook een nadeel zijn: er zijn honden die obstipatie krijgen van een vlees dieet.
Het korte antwoord. Eerlijk gezegd is droog, nat en gemengd voer prima voor de meeste honden. Belangrijk is dat het alle voedingsstoffen bevat die je dier nodig heeft (zoals het onze). Jouw keuze gaat dus meer over je persoonlijke voorkeur (en die van je hond).
In veel gevallen zorgen hondenbrokken van de Aldi en Lidl voor slechtere ontlasting. Echter zien we ook recensies waarin men aangeeft dat het aanschaffen van duurdere hondenbrokken zonde van je geld is. Kortom, overweeg jij om je hond brokken van de Aldi of de Lidl te geven, kijk dan goed hoe je hond hierop reageert.
De meest natuurlijke voeding voor de kat is hele prooidieren. Dit bevat alle voedingsstoffen die de kat nodig heeft, en het gebit blijft in goede conditie. Prooidieren die je kunt kopen zijn bijvoorbeeld hamsters, muizen en duif. Lees meer over het voeren van prooidieren.
Het gevolg is dat het verteringsstelsel van de kat moeite krijgt met zijn eten. De kans op verschillende medische aandoeningen wordt daardoor hoger. Ik schrok hier best wel van. Sommige gezondheidsproblemen die samenhangen met het voeren van alleen maar droge brokjes kunnen zelfs dodelijk zijn.
Je kunt je hond ook alleen vers vlees geven, zolang het maar een complete voeding is. Een complete voeding bevat alle ingrediënten die een hond nodig heeft om gezond en actief te kunnen leven. Dus ook plantaardige ingrediënten zoals groente en fruit. Vers vlees bevat bacteriën die voor een sterke afweer zorgen.
Het voeren van vers vlees bij pups is zeer af te raden. Naast het feit dat deze jonge dieren weinig bestand zijn tegen infecties zoals de Salmonella, E. coli of Campylobacter bacterie, hebben pups voor hun botontwikkeling een zeer uitgebalanceerde calcium-fosfor verhouding nodig.
Gekookt vlees heeft geen zin voor een hond. Alle voedingsstoffen als vitaminen, mineralen en goede bacteriën zijn dan dood gekookt. Gekookt vlees, daar heeft een hond niets aan, hij kan hier niets mee en is ongezond.
In het algemeen hebben de meeste volwassen honden 2 maaltijden per dag nodig: één 's morgens en één 's avonds.
Gezonde fruitsoorten voor je hond zijn: ananas, appel, banaan, bramen, bosbessen, mango, watermeloen, meloen, perzik, peren, aardbeien, frambozen of blauwe bessen. Let er wel altijd op dat je de pitten uit het fruit haalt. Deze zijn namelijk niet goed voor je hond.
Honden knagen graag eens aan een bot maar beenderen van gevogelte, konijn, varkenskotelet of andere kleine botten mag u absoluut niet aan uw hond geven. Die zijn te klein en splinteren gemakkelijk. De botten worden ingeslikt en kunnen darmverstopping veroorzaken.
Voor de vertering kunt u brokken en vers vlees beter niet tegelijk geven, zeker niet als uw huisdier een gevoelig verteringssysteem heeft. Voor afwisseling kunt u het beste een dag of enkele dagen vers vlees geven en dan weer een dag of enkele dagen brokken.
Ja, je kunt diepvries vers vlees prima afwisselen met het voeren van brokken, maar liever niet op dezelfde dag. Brokken en vers vlees hebben namelijk verschillende voedingswaarden. Als je deze twee met elkaar mengt weet je dus nooit of je hond te veel of misschien te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt.
Op de vraag hoeveel jouw hond mag eten is geen eenduidig antwoord te geven. Het hangt af van verschillende factoren. Voorbeelden hiervan zijn de leeftijd en het ras van je hond, maar ook het geslacht en hoe actief je hond is spelen een belangrijke rol.
De verhouding tussen rijst en kip zou 2:1 of 3:1 moeten zijn (dus twee- of driemaal zoveel rijst als kip). Geef je hond de kip met rijst in zijn normale voerbak. Volg de instructies van je dierenarts op met betrekking tot het voeren van je hond. Doorgaans geef je een hond die overgeeft steeds een klein beetje.
Het liefst drie tot vier keer per dag, in de ochtend, middag, avond en voor het slapen gaan. Een volwassen hond heeft behoefte aan een grote wandeling, het liefst meer dan vijf minuten. De meeste honden vinden het heerlijk om een half uur buiten te zijn.