Gesloten jeugdzorg is een vorm van zorg waarin kinderen bijna geen vrijheid meer hebben. Het is een vorm van zorg waarin kinderen bijna geen vrijheid meer hebben en hulpverleners streng mogen ingrijpen.
Open en besloten jeugdzorg
Open groep: uw kind kan zelf het terrein van de instelling verlaten. Bijvoorbeeld om naar school te gaan. Of voor sport en hobby's. Besloten groep: uw kind mag alleen met toestemming het terrein van de instelling af.
Gesloten jeugdhulp beperkt de vrijheid van een kind. Daarom is deze ingrijpende vorm van hulp er alleen is voor uitzonderlijke situaties. Bijvoorbeeld als jongeren een gevaar zijn voor zichzelf of hun omgeving en anders niet de juiste hulp krijgen.
Voor een plaatsing in de gesloten jeugdzorg is een machtiging van de kinderrechter nodig. Vaak wordt er een spoedmachtiging afgegeven, zodat het kind meteen naar de instelling gebracht kan worden zonder dat de rechter het kind eerst zelf hoeft te spreken.
Een gesloten groep is anders dan een open groep. De groep is beveiligd met hekken en camera's, zodat je kind niet wegloopt voor zijn of haar problemen. De bescherming en veiligheid van de groep helpt je kind om echt iets te veranderen.
Facebookgroepen. Maak op Facebook een groep en voeg mensen met dezelfde interesses toe. Deel bijvoorbeeld wandelroutes of praat over goede boeken. Wie hieraan kunnen deelnemen, hangt af van de privacy-instellingen van de betreffende groep.
Bij de besloten groep kan iedereen op facebook zien dat de groep bestaat en welke mensen lid zijn, alleen moeten ze toestemming vragen om lid te worden. De geheime groep is alleen zichtbaar voor leden. Hierna kan je een pictogram kiezen voor je groep. Deze wordt op diverse plaatsen getoond.
Hoe Eli jeugdzorg niet overleefde: op haar sterfdag hoefde ze eindelijk niet meer bang te zijn. Persoonlijk verhaalVlak voor haar euthanasie werkte Eli mee aan een documentaireserie, om te laten zien hoe haar verblijf in 28 jeugdzorginstellingen haar leven verwoestte.
Gesloten jeugdzorg is een vorm van zorg waarin kinderen bijna geen vrijheid meer hebben. Het is een vorm van zorg waarin kinderen bijna geen vrijheid meer hebben en hulpverleners streng mogen ingrijpen.
Volgens Stichting Het Vergeten Kind is de gesloten jeugdzorg een 'onveilige plek die herstel en ontwikkeling in de weg staat'. Vorig jaar nam de Tweede Kamer unaniem een motie aan om te stoppen met de gesloten jeugdzorg.
Zit je in een gesloten instelling? Eigenlijk is 18 jaar de maximumleeftijd, maar soms mag je nog een half jaar blijven na je 18e. Bijvoorbeeld als je nog moet wachten op je vervolgtraject. Wel moet de rechter hier dan een machtiging voor afgeven.
In de gemeenschapsinstellingen zijn er open en gesloten afdelingen. Of de jongere nu in een open of een gesloten afdeling terecht komt, het dagelijkse leven speelt zich vooral af binnen de muren van de instelling. In een gesloten afdeling zijn de regels en het toezicht wel strenger dan in een open afdeling.
Vrijwillige of gedwongen uithuisplaatsing
Gedwongen uithuisplaatsing is een maatregel van kinderbescherming. Een kind kan uit huis worden geplaatst als: het kind wordt verwaarloosd of mishandeld. de ouders te ziek zijn om het kind te verzorgen.
Kenmerk van een drie milieus voorziening (beschikbaarheidsvoorziening) is dat er sprake is van integrale afstemming en behandeling op verblijf, scholing/werk en vrijetijdsbesteding, waarbij de jeugdigen vanwege hun problematiek een samenhangende behandeling krijgen.
JeugdzorgPlus is een vorm van gesloten jeugdhulp die wordt geboden aan jongeren die niet bereikbaar zijn voor lichtere vormen van hulp. Zonder behandeling vormen zij een risico voor zichzelf of hun omgeving.
Een jeugdinrichting wordt ook wel een justitiële jeugdinrichting genoemd. In een jeugdinrichting zitten jongeren van twaalf tot negenentwintig jaar. Ze wonen in groepen van zo'n tien personen bij elkaar. Ze eten en sporten samen en gaan samen naar school of lopen stage.
Pluryn is er voor mensen met complexe problematiek. Vaak zijn dat meerdere zorgvragen ineen. Bijvoorbeeld een verstandelijke beperking en gedragsproblemen. Iedereen krijgt passende hulp.
Facebookpagina's zijn bedoeld voor organisaties, bedrijven, beroemdheden en merken. Vanuit de pagina wordt gecommuniceerd met mensen die de pagina leuk vinden. Groepen zorgen dat mensen met dezelfde interesses met elkaar kunnen communiceren.
Facebook-pagina's zijn een manier voor bedrijven, merken en organisaties om aanwezig te zijn op Facebook. Op hun Facebook-pagina kunnen bedrijven statuspupdates, foto's, apps, evenementen en meer plaatsen. De Facebook-pagina is de zakelijke tegenhanger van een persoonlijk Facebook-profiel.
Zo'n plaatsing is bedoeld om jou te helpen. Het is geen straf. Je krijgt hulp in een gesloten omgeving omdat de kinderrechter vindt dat dit nu de beste oplossing voor je is. Het is dus uiteindelijk de kinderrechter die de beslissing neemt, dit wordt een beschikking gesloten machtiging genoemd.