Als een object geen spiegelsymmetrie heeft wordt het chiraal genoemd. Van twee chirale objecten die elkaars spiegelbeeld zijn zegt men ook wel dat deze enantiomorf zijn.
Spiegelbeeld = [reflectie] - Het spiegelbeeld is het beeld dat men ziet als men in een spiegel kijkt. Ook de weerspiegeling in een wateroppervlak of een ander spiegelend oppervlak wordt aangeduid als spiegelbeeld.
Maar in de spiegel zie je alles wel in spiegelbeeld! Je kunt jezelf zien in de spiegel. Maar het is alleen een spiegelbeeld, het is niet echt. De spiegel komt goed van pas als je een tekening van jezelf wil maken.
Het licht van een voorwerp wordt door de spiegel weerkaatst. De teruggekaatste lichtstralen lijken van achter de spiegel te komen. Wanneer deze lichtstralen in onze ogen komen denken onze hersenen dat ze het voorwerp achter de spiegel zien. Dit noemen we een spiegelbeeld.
Elk spiegeltje reflecteert het licht in een andere richting. Als jij dan naar dat oppervlak kijkt, zie je een wirwar van lichtbundels. Het oppervlak is dus mat en het spiegelbeeld verdwijnt. Beide effecten noemen we gerichte reflectie (spiegel) en diffuse reflectie (mat oppervlak).
Een spiegel kan heel goed het licht weerkaatsen doordat het zo glad is. Als we voor een spiegel staan en we doen ons linkeroog dicht dan gaat in de spiegel ons rechteroog dicht. Een spiegel draait links en rechts dus om.
Ideaal heeft een spiegel geen kleur omdat het 100% van alle golflengten weerkaatst. In de praktijk echter is dat niet helemaal het geval. De meeste gewone spiegels zijn van gewoon (groen) glas gemaakt met een dunne laag zilver of aluminium (beide een grijzige kleur) er achter.
Best een bijzonder fenomeen waar de meeste mensen last van hebben. Hoe komt dit? Het gaat erom dat we denken dat wij ons spiegelbeeld zijn. Je ziet namelijk je spiegelbeeld in de spiegel (ja, ok dat wist je wel) en dan is alles omgedraaid: je linkerkant wordt je rechterkant en je rechterkant wordt je linkerkant.
Het licht van de lamp komt in beide ogen. Als je de richting van de teruggekaatste lichtstralen terug volgt zie je waarom de hersenen denken dat het van achter de spiegel komt. Als je in een spiegel kijkt, zie je jouw spiegelbeeld. Je spiegelbeeld lijkt veel op jezelf.
Hoe dit komt? Mensen hebben twee ogen/lenzen en kunnen daarom diepte en perspectief zien. Een camera heeft slechts één lens en ziet dus geen diepte en perspectief. Een camera spreidt een object hierdoor uit als een pannenkoek, waardoor een object breder lijkt.
Dat heeft verschillende redenen. Allereerst is er een groot verschil tussen een 3d-beeld en een 2d-beeld van jezelf. In de spiegel zie jij jezelf in 3d, want zo werken onze ogen. Een selfie is een 2d-beeld dat er al snel wat vervormd uitziet.
Hoe zie je er nou écht uit? De meest betrouwbare manier om daar achter te komen, is om iemand anders een foto van je te laten maken (al komen bij een goede foto, fotografisch gezien, meerdere factoren kijken). Dan zie je hoe je er écht uitziet, hoe anderen jou zien. Dan zie je: de waarheid.
De fotograaf dat Het 'mere exposure effect' geldt, een psychologisch fenomeen waarin mensen een voorkeur voelen voor dingen of mensen simpelweg omdat ze er vaker aan zijn blootgesteld. Dit zorgt er voor dat je jouw spiegelbeeld prefereert boven hoe je er daadwerkelijk uitziet.
Ga op het geluid af. Tik met je knokkel op het oppervlak van de spiegel. Een normale spiegel klinkt dof en vlak, omdat die voor een muur hangt. Een observatiespiegel produceert een open, hol en galmend geluid, omdat er een open ruimte aan de andere kant zit.
Wat is BDD? BDD of Body dismorphic disorder is een angststoornis, waarbij mensen zichzelf erg lelijk vinden. De Nederlandse aanduiding voor BDD is 'Stoornis in de lichaamsbeleving', maar het wordt ook wel 'ingebeelde lelijkheid' genoemd.
Niet van jezelf houden doet je afvragen wat andere mensen over jou zeggen of voor jou doen. Dit is een van de indicatoren van een laag zelfbeeld, dat vaak een achterliggende factor is achter deze negatieve gedachten over jezelf.
Luister naar jezelf, ontdek welke gedachtes jou tegenhouden en … laat los. Het zijn twee simpele woorden die zoveel impact op jezelf én je omgeving hebben. De manier waarop jij jezelf ziet, projecteer je onbewust op andere mensen en neem je mee in de keuzes die je maakt voor jezelf.
De normaal is een denkbeeldige lijn. De normaal staat loodrecht op het spiegeloppervlak. De hoek van terugkaatsing is de hoek tussen de teruggekaatste lichtstraal en de normaal.
Een prisma kan zo wit licht in alle kleuren van de regenboog scheiden. B17 a Een bolle spiegel heeft een divergerende werking. Lichtstralen komen dan niet samen in het brandpunt. Je kunt dus geen vuur maken met een bolle spiegel.
Een voorwerp dat uit zichzelf licht uitzendt. Licht beweegt langs rechte lijnen. Zo'n rechte lijn wordt een lichtstraal genoemd. Een lichtstraal is heel erg dun.
Glas is uit zichzelf kleurloos. Het is doorzichtig en dat komt omdat het glas van alle kanten evenveel licht door laat.
De kleur die een spiegel het beste reflecteert is de kleur groen. Elke spiegel heeft dus een hele lichte groene tint. Dit is goed te zien als je 2 spiegels tegen over elkaar zet, dan zie je duidelijk dat de ''Oneindigheid'' steeds groener wordt en andere kleuren verliest.
Spiegels zijn gemaakt van glas en metaal en kunnen zo als een orgon-accumulator (~energie-opwekker) werken. Staat je bed dus recht tegenover een spiegel, dan kan deze versnelde, onrustige energie- en etherstroom op de aura van de slapende persoon inwerken.