Ga er voorzichtig mee om en wees er zuinig op. Reinig de (kunst)nagels dagelijks met een nagelborsteltje zodat bacteriën en schimmels geen kans krijgen. Vergeet de onderkant van uw nagels niet en probeer vuil nooit weg te halen met een scherp voorwerp. Gebruik dagelijks nagelriemolie om uitdroging te voorkomen.
Acrylnagels zien er prachtig uit, maar er kunnen vuildeeltjes, etensresten en bacteriën onder komen te zitten. Bij het schoonmaken van de onderkant van je acrylnagels is het belangrijk dat je voorzichtig bent, zodat de acrylnagels niet loslaten van je natuurlijke nagels.
Knip kunstnagels nooit, ze kunnen dan barsten! Behalve dat dit erg pijnlijk kan zijn, is dat ook heel slecht voor uw natuurlijke nagels. De enige verantwoorde manier om kunstnagels korter te maken is vijlen. Trek Acrylnagels, Gelnagels of Gellak nooit van uw nagels af.
Last van vuil onder je nagels? Met een nagelborsteltje verdwijnt dit binnen een handomdraai. Houd je handen onder lauwwarm water. Maak ook vóór gebruik het borsteltje nat om de haartjes wat zachter te maken.
Te dikke laag gel aanbrengen
De gelnagels mogen echter nooit té dik zijn. Ze dienen zo goed mogelijk aan te sluiten op de vorm en dikte van de natuurlijke nagels. Een te dikke laag gel, zorgt voor een onnatuurlijke dikke bolling. Dat ziet er niet mooi uit en maakt de gelnagels zwaarder dan nodig.
Nee acrylnagels zijn niet schadelijk voor jou of voor je nagels. Het schadelijke is als ze niet goed gezet worden. Dit kan komen door onprofessioneel handelen en onvoldoende scholing van de nagelstyliste.
Het grootste verschil tussen gel- en acrylnagels is dat er andere stoffen worden gebruikt waardoor het zetten van de kunstnagels ietsjes langer duurt dan bij acrylnagels. Bij gelnagels wordt een UV-lamp gebruikt om de verschillende lagen te drogen. Deze lagen worden aangebracht met polymeer of hars.
Het bestaat uit restjes keratine van de onderkant van je nagels, en dode huidcellen van je nagelbed. Daarnaast stapelt er zich ook gewoon vuil op onder je nagels, samen met restjes dagcrème of andere make-up die je met je vingers aanbrengt.
Tenenkaas is een mengeling van epitheelcellen, huidafscheiding, vocht, bacteriën en vuil dat zich kan ophopen onder teennagels met een karakteristieke sterke zure geur, veroorzaakt door melkzuurbacteriën.
Een hematoom (bloedstolsel) onder de nagel komt heel veel voor en ontstaat door stoten (of een ander licht trauma) en bijvoorbeeld het lopen op te krappe schoenen. Het gestolde bloed onder de nagel kleurt meestal zwart, maar vaak is er aan de randen iets paarsig van kleur.
Sommige dames komen hier elke 2 weken, en anderen weer om de 5 weken. gemiddeld is dus 1x per maand voldoende. Als u uw acryl- of gelnagels goed blijft onderhouden, is het in principe nooit meer nodig een compleet nieuwe set aan te schaffen.
Acryl nagels zijn erg stevig. Ze kunnen, mits goed aangebracht, drie tot vijf weken blijven zitten. En ze blijven dus langer zitten dan gelnagels. Een professionele nagelstyliste kan de acrylnagels gemakkelijk verwijderen.
Gelnagels zijn prima bestand tegen water; dat geldt ook voor zwembadwater en zeewater. Het is wel belangrijk om eraan te denken dat je altijd de eerste 48 uur wat voorzichtiger moet zijn met je gelnagels. Ze hebben namelijk deze tijd nodig om volledig uit te harden.
Even een uurtje uitharden, wat betekent niet douchen, afwassen etc.., en voila, manicure klaar! Blijven ze goed zitten?
Acrylnagels kun je net als de natuurlijke nagels gewoon lakken met nagellak zoals je gewend bent, sterker nog, op de kunstnagels blijft de nagellak zelfs beter zitten dan op de natuurlijke nagel.
Stof op de grond bijvoorbeeld bestaat voor een groot deel uit huidschilfers (jammie, we know). Ook onder je nagel kun je huidschilfers verliezen, ook al kunnen die er misschien wat moeilijker onder vandaan komen. Door de ophoping hiervan kan er dus een 'vies' randje ontstaan.
De beste manier om je nagels schoon te houden:
Gebruik minstens één keer per dag een borstel met antibacteriële zeep om zachtjes onder de vingernagels te schrobben. Je kunt een nieuwe zachte tandenborstel gebruiken of een zachte borstel die je hier super goedkoop kunt krijgen.
Blauwe of paarse nagels
Deze aandoening staat bekend als cyanose. Het treedt op als er niet genoeg zuurstof aanwezig is in het bloed, waardoor de huid of het membraan onder de huid een paarsachtig blauwe kleur krijgt. Blauwe of paarse nagels dus.
Witte vlekken op nagels wijst niet op een tekort aan kalk, zink, vitaminen of iets anders. Dit komt door stoten van de vingertop ergens tegenaan. De witte vlekken groeien vanzelf op naar het uiteinde van de nagel.
WAT IS HET ? Het komt regelmatig voor dat er witte vlekjes, stippen of streepjes op de nagels zitten. Dit is niet iets om ongerust over te zijn, het wijst niet op een tekort aan kalk, zink, vitaminen of iets anders. Vaak wordt het simpelweg veroorzaakt door stoten van de vingertop ergens tegenaan.
Nagels poetsen met tandpasta
Breng een kleine hoeveelheid tandpasta op elke nagel aan en wrijf het met een nagelborsteltje in je nagels. Laat het vijf minuten intrekken en spoel het vervolgens af met warm water. Herhaal dit een paar keer per week en je zult zien dan je nagels zichtbaar witter worden.
Je zult merken dat acryl of gel beter hecht op oud product (acryl of gel) dan op de natuurlijke nagel. Dit komt omdat de natuurlijke nagel van nature een olie achtige laag bevat. Op een vettige nagel heb je dus geen goede hechting. Ontvet de nagel daarom goed.
Mag je zwemmen met acrylnagels? Je mag gerust zwemmen met acrylnagels, dit kan absoluut geen kwaad. Het enige wat er kan gebeuren is dat je kunstnagels beginnen te verkleuren door langdurig contact met chloor die in het water aanwezig is.