Je kunt een foto toevoegen of tekst graveren. Het is het gebaar wat telt, een cadeau hoeft helemaal niet groot te zijn. Iedereen is blij met een klein maar persoonlijk presentje. Denk aan iets lekkers om te snoepen voor iedere collega of een fotoblik met de teamfoto voor in de kast op kantoor.
Volg gewoon de conventie, zet een schaal tompoezen, roze koeken, kroketten (of wat voor lekkernij dan ook gangbaar is op uw werk) neer en toon uzelf van uw grootmoedige kant. Maak u niet druk dat onaangename collega's ook een graantje meepikken uit deze ruif.
Bedank je medewerker voor de tijd dat hij/zij bij jou in dienst was en zorg voor een passend afscheidscadeau. Wat dacht je van een bloemetje of afscheidsborrel(tje)? En voor die ene medewerker die jaren trouwe dienst geleverd heeft, zorg je voor een blijvende herinnering of een getuigschrift.
Uit het onderzoek van Radio2 blijkt dat mensen gemiddeld vijftig euro per persoon uitgeven aan een cadeau. In het boek “Etiquette voor Dummies” wordt geadviseerd de bedrijfscultuur te laten bepalen hoeveel je geeft. “Dat kan uiteenlopen van zo'n tien euro per cadeau tot veel grotere bedragen.”
Voorbeeldzinnen en teksten; bedankt voor de samenwerking
-> Dank je wel voor de prettige samenwerking. -> We willen je graag laten weten hoe blij we met je zijn. -> Dank je wel dat je de moeite hebt gedaan om me hierbij te helpen / dit voor me op te zoeken. -> Het is fijn om te weten dat ik bij jou terecht kan.
'Succes met je volgende baan', 'Ik wens je veel plezier en succes met je volgende uitdaging', 'Bedankt voor de fijne samenwerking', 'We gaan je hier missen' of 'Heel veel sterkte de komende tijd' mogen gewoon gezegd worden!
Naast dat de jarige cadeautjes krijgt, is het in Nederland heel gebruikelijk dat de jarige ook wat lekkers uitdeelt. Deze traditie is ontstaan uit bijgeloof. Dat schrijft namelijk voor dat iemand die verjaart de hele dag gul en hartelijk moet zijn, omdat dat een positieve invloed heeft op het jaar dat komen gaat.
Trakteren is een woord dat doorgaans gebruikt wordt als benaming voor het uitdelen van een lekkernij ter gelegenheid van iets. Vaak is dat ter gelegenheid van een verjaardag of een jubileum. Heel algemeen is het iemand iets overhandigen zonder dat de persoon die iets krijgt daarom gevraagd heeft.
Hoewel geld het meest gewaarde afscheidscadeau is, wordt dit op de voet gevolgd door een cadeau dat de met pensioen gaande collega kan doen met zijn/haar partner. Dit kan vanalles zijn: van een dagje sauna tot een luxe hotelovernachting, een lekker etentje, een schilderworkshop tot een middag skiën.
Bedankt voor jouw/jullie medeleven. Ik waardeer het enorm. Soms is het fijn om te weten dat er mensen zijn die aan je denken. Zo'n moment is nu en ik wil je/jullie bedanken voor jouw/jullie medeleven.
Je kunt een man bijvoorbeeld verschillende culinaire of sportieve activiteiten cadeau doen. Een vrouw kun je bijvoorbeeld blij maken met een wellnessovernachting of een heerlijk etentje.