Wat gebeurt er bij een pre operatieve screening?

Voordat u een geplande operatie ondergaat, gaat u langs de preoperatieve screening, bij de polikliniek Anesthesiologie. Door middel van een vragenlijst, gesprek en lichamelijk onderzoek bepaalt de anesthesioloog welke vorm van anesthesie in uw situatie het beste toegepast kan worden en welke voorbereidingen nodig zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dz.nl

Hoe lang tussen pre operatieve screening en operatie?

De preoperatieve screening is een half jaar geldig, als de operatie later plaatsvindt dan is een nieuwe preoperatieve screening nodig. Als er meerdere operaties nodig zijn dan krijgt u voor elke operatie een aparte preoperatieve screening.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op maartenskliniek.nl

Welke onderzoeken worden er preoperatief uitgevoerd?

Na het lichamelijk onderzoek, het preoperatief gesprek en eventueel het gesprek met de anesthesioloog kan verder onderzoek noodzakelijk zijn. Dit kan bestaan uit bloed-onderzoek, een longfoto, een elektrocardiogram (ECG) of een consult van een andere arts zoals internist, cardioloog of longarts.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op viecuri.nl

Hoeveel tijd zit er tussen gesprek anesthesist en operatie?

Meestal zit er enige tijd tussen het moment dat u op de POS-poli bent geweest en het moment van de operatie of het onderzoek.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lumc.nl

Welke vragen stelt een anesthesist?

Wat zijn de voor- en nadelen van de verdoving die u krijgt? Wat zijn de mogelijke risico' s en complicaties van verdoving in het algemeen? Hebt u een allergie die wellicht niet goed samengaat met een verdoving? Hoe zit het met medicijngebruik vóór en na de operatie?

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op umcutrecht.nl

Preoperatieve screening

29 gerelateerde vragen gevonden

Waarom buis in keel tijdens operatie?

Ademhaling. Soms is het nodig om uw ademhaling tijdens de ingreep over te kunnen nemen. Daarom plaatsen we vaak voordat de operatie begint een beademingsbuis (plastic buisje) in uw keel. Dit gebeurt als u onder narcose bent.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op radboudumc.nl

Hoe lang duurt het voordat je wakker wordt uit narcose?

Kort na de operatie kunt u zich nog slaperig voelen en af en toe wegdommelen. Dat is heel normaal. Het duurt een dag voordat de narcose is uitgewerkt. Uw lichaam zal echter nog enkele dagen tot weken nodig hebben om helemaal te herstellen van de operatie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op isala.nl

Wat mag je aan tijdens een operatie?

U krijgt een papieren onderbroek aan, in veel gevallen mag u ook uw eigen onderbroek aanhouden. Als het nodig is, wordt u vlak voor de operatie geschoren op de plaats waar geopereerd wordt. Voor de operatie moet u sieraden zoals een horloge, ringen en armbanden afdoen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op skbwinterswijk.nl

Waar wordt bloed op onderzocht voor operatie?

Er bij het 1e bloedonderzoek irregulaire antistoffen zijn gevonden in uw bloed. Er wordt dan contact met u opgenomen. Dit nodig is voor de ingreep of operatie die u krijgt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mijnantonius.nl

Wat doet een anesthesist voor de operatie?

Veel mensen kennen de anesthesioloog als de dokter die je tijdens de operatie onder narcose brengt of zorgt voor verdoving. De anesthesioloog is ook de medisch specialist die letterlijk aan het hoofd van de (operatie) tafel staat en daar het hele proces overziet.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op anesthesiologie.nl

Wat is een operatieve screening?

Voordat u een geplande operatie ondergaat, gaat u langs de preoperatieve screening, bij de polikliniek Anesthesiologie. Door middel van een vragenlijst, gesprek en lichamelijk onderzoek bepaalt de anesthesioloog welke vorm van anesthesie in uw situatie het beste toegepast kan worden en welke voorbereidingen nodig zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dz.nl

Waarom belt een anesthesist?

Als de naald op de goede plaats zit, spuit de anesthesioloog het verdovende middel in. Dit inspuiten kan gevoelig zijn. Nadat de verdoving is ingespoten, komt er een band om het hoofd om druk op het oog uit te oefenen, zodat de verdovingsvloeistof zich goed verspreidt. Deze band gaat er vóór de operatie weer af.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mst.nl

Wie is verantwoordelijk voor het preoperatief onderzoek de risico inschatting en de besluitvorming tot operatie?

De operateur en anesthesioloog zijn samen verantwoordelijk voor het preoperatief onderzoek, de risicoschatting en de daarop gebaseerde besluitvorming.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op medischcontact.nl

Hoe voorbereiden op narcose?

Als voorbereiding op de anesthesie kunt u een injectie of een tabletje krijgen. Hiervan wordt u al wat slaperig. De verpleegkundige brengt u in uw bed naar de operatie afdeling. Daar ziet u de anesthesioloog en de anesthesiemedewerker.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op spaarnegasthuis.nl

Wat is een pre operatief spreekuur?

Het Preoperatief spreekuur (POPS) is een polibezoek van ongeveer dertig minuten. Tijdens het Preoperatief spreekuur heeft u een gesprek met de apothekersassistent en de anesthesioloog.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ghz.nl

Welke onderzoeken voor een operatie?

Vóór een operatie laat men patiënten vaak een batterij van testen ondergaan, zoals bloed- en urineonderzoek, een electrocardiogram, een röntgenfoto van de borstkas of andere medische beeldvorming.
...
een bloedonderzoek:
  • volledig bloedbeeld,
  • nierfunctietesten,
  • stollingstesten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op news.belgium.be

Kun je plassen onder narcose?

Bij operaties van 2 uur of langer krijgt u altijd een katheter, omdat iemand onder narcose of een ruggenprik niet kan plassen. Een katheter voorkomt dan dat de blaas te vol wordt. We plaatsen de katheter pas nadat u onder narcose bent of een ruggenprik hebt gekregen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op umcutrecht.nl

Wat mag je niet voor een operatie?

De gangbare regel is dat u niet meer mag eten vanaf middernacht als uw operatie gepland is voor de volgende ochtend. Drinken van water, koffie en thee zonder melk, niet-koolzuurhoudende vloeistoffen en energiedranken, en ook fruitsap zonder pulp (bijv. appelsap) mag tot 2 uur vóór de start van de anesthesie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op uzleuven.be

Kan je overlijden tijdens narcose?

Het risico dat men overlijdt ten gevolge van de anesthesie is uiterst klein en hangt eerder samen met de algemene gezondheidstoestand van de patient, de aard van de chirurgie en eventuele complicaties die zich tijdens de operatie voordoen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op azklina.be

Waarom sokken aan tijdens operatie?

Comfortverbeterende maatregelen tijdens de operatie, zoals het dragen van sokken voor warme voeten, bevorderen het herstel van de patiënt en verlagen het risico op complicaties. De sokken zorgen ook voor een verhoging van de hygiëne op de OK.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op emdamed.nl

Hoe lang mag je na een narcose naar huis?

Wij raden u aan om de eerste 24 uur na de operatie thuis te blijven en regelmatig te rusten. U zult mogelijk een aantal dagelijkse werkzaamheden niet kunnen verrichten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op antoniusziekenhuis.nl

Wat draag je onder operatiekleding?

Naast de welbekende witte jas is er een brede waaier wat allemaal onder OK kleding oftewel operatiekleding valt. Zo is er zorgkleding zoals broeken voor de zorg, een zorgjas of een zorgpolo. We noemen het in de praktijk bijvoorbeeld medische bedrijfskleding, ziekenhuiskleding of kleding voor zorgprofessionals.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hygienesupply.nl

Waarom huilen na narcose?

Bij het bijkomen uit de anesthesie zien we soms onrust, labiele emoties en prikkelbaarheid. Dat is meestal goed op te vangen of te behandelen en is vaak van korte duur. Op de dag na de ingreep horen we nogal eens klachten van spierpijn, keelpijn, vermoeidheid, hoofdpijn of duizeligheid, naast natuurlijk napijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op anesthesiologie.nl

Is onder narcose gaan eng?

Ook angst voor de narcose komt veel voor. Tijdens de narcose wordt u nauwkeurig in de gaten gehouden door het anesthesieteam. Uw bloed(druk), hartritme, lichaamstemperatuur en de diepte van uw slaap worden voortdurend gecontroleerd. Het is dan ook erg zeldzaam dat er iets misgaat tijdens een narcose.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op maartenskliniek.nl

Waarom moet je plassen na narcose?

Door verwijding van de interne sluitspier en prostaat kan een van tevoren al minder functionerende sluitspier in de problemen komen en urine doorlaten. Ook kan de sluitspier beschadigd raken. U kunt in de eerste fase na de operatie een verhoogde aandrang voelen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op radboudumc.nl

Populaire vragen