Wanneer je stopt met deo ga je dus gewoon weer transpireren.Geur ontwikkelen. Het is juist heel goed voor je lichaam dat het onder de armen weer kan stromen.
Nieuw onderzoek toont aan dat gebruik van deodorant of anti-transpirant de microbiële samenleving in je oksel sterk beïnvloedt. Niet alleen de hoeveelheid bacteriën in je oksel wordt door deodorant of anti-transpirant beïnvloed. Ook de types bacteriën die in je oksel huizen, veranderen als je er lustig op los spuit.
'Spoel jezelf schoon en gebruik geen deo'
"Spoel jezelf regelmatig schoon met water. Hierdoor verdwijnen de bacteriën op je huid. Je kunt deo gebruiken, maar die verbloemt de stank alleen maar voor korte tijd.
Misschien niet meteen, want het kan wel een week duren voordat alle aluminium uit je zweetklieren is, maar dan kan je lichaam starten met het detoxen van het aluminium in je lichaam. En dat betekent extra zweten én extra stinken.
Deodorant, ook wel kortweg deo genoemd, is een cosmetisch product dat op de huid aangebracht wordt om zweten tegen te gaan of de geur van zweet te verdoezelen.
– Gebruik een antiperspirant dagelijks en bij voorkeur 2x per dag. Een antiperspirant gaat pas na een aantal dagen echt goed werken, dan raken namelijk de zweetklieren pas goed verstopt. Stop je met aanbrengen, dan verdwijnt de werking ook geleidelijk weer.
Fout 4: deo te vaak opspuiten of -smeren
Iedere dag deo opdoen is eigenlijk helemaal niet nodig. Laat staan het in de loop van de dag nog eens te doen. Als je een goede deodorant hebt, zou je het volgens dokter Harper maar 1 à 2 keer per week op hoeven te spuiten of smeren.
In deodorant zitten vaak aluminiumzouten. Deze zouten zorgen ervoor dat er minder zweet uit de klieren kan komen. Doordat er minder zweet uit de klieren komt, zijn de oksels minder vochtig en krijgen bacteriën minder snel de kans om zich te vermenigvuldigen. Hierdoor ontstaat er dus ook minder snel een 'zweetgeur'.
Was je dagelijks met een milde pH-neutrale gel of zeep. Gebruik niet te veel zeep, dat tast de natuurlijke balans van de huid aan. Spoel zeepresten goed weg en droog je oksels zorgvuldig af. Wanneer je veel zweet, verfris je dan af en toe met een doekje met lauwwarm water.
Hoe ontstaat zweetgeur? Zweetgeur ontstaat wanneer het zweet een reactie aangaat met bacteriën. Echter hoeft een stinkende transpiratiegeur niets te maken te hebben met persoonlijke hygiëne. Dit kan namelijk ook een gevolg zijn van overactieve apocriene zweetklieren.
Die talg wordt door huidbacteriën, die het lekker warm vinden onder zo'n oksel, omgezet in de bekende zweetgeur. Een beetje geur is belangrijk voor de seksuele aantrekkelijkheid. Waarom de ene oksel dan toch natter wordt dan de ander of sterker ruikt, blijft een raadsel, zegt Venema. “We hebben geen idee.
Bacteriën zetten zweet om in geur
'Daar komen de zogeheten apocriene zweetklieren voor. Daar zweet je ook vetten, aminozuren en hormonen uit. ' Daar zijn de bacteriën op onze huid verantwoordelijk voor. 'Als het zweet bij de apocriene zweetklieren wordt omgezet, ontstaat onze geur', legt Callewaert uit.
Sluip dus voor een subtiele geur check-up eerst naar de koffie-automaat en ruik daarna of het nog snor zit met je eigen geurtje. Valt het tegen? Dan heb je alvast een bakje troost om de publieke vernedering door te spoelen, om vervolgens naar deodorant te grijpen.
Was je oksels tot tweemaal daags met PH-neutrale zeep. De waslotion van Dermalex, bijvoorbeeld, zorgt dat de bacteriën die zweetgeur veroorzaken, worden verwijderd. Zo voorkom je in ieder geval stinkende oksels!
De cannabisgeur komt waarschijnlijk uit de apocriene zweetklieren, in plaats van de eccriene zweetklieren. Zweet uit de eccriene klieren is transparant en waterig en wordt aangemaakt om het lichaam te koelen.
Een spray is bovendien praktischer en sneller in het gebruik. De meeste mensen kunnen echter beter tegen een roller dan tegen een spuitbus. Een roller is veel vriendelijker voor de gevoelige huid. Daarnaast is een roller milieuvriendelijker, vanwege de drijfgassen in een spray.
Tegen natte oksels staat een deodorant in ieder geval machteloos. Bij natte oksels en zweetvlekken helpt een anti-transpirant. Die begint namelijk eerder te werken en vermindert de zweetproductie effectief. De reden daarvoor zijn de aluminiumzouten die erin zitten.
Odorex Extra Dry Lotion is langer werkzaam dan een reguliere deodorant, slecht 2-3 maal per week aanbrengen volstaat. Is dit product schadelijk voor mijn huid? Nee, Odorex is niet schadelijk voor de huid. De werking van het actieve bestanddeel van Odorex berust op het afsluiten van de zweetklieren onder de oksels.
Aluminium geeft een chemische reactie als het in contact komt met zweet en katoen. En dat geeft die vervelende vlekken die je er met wassen niet uit krijgt. 5. Aluminium is een neurotoxic die Alzheimer kan veroorzaken.
Er is geen juiste leeftijd om deodorant te gaan gebruiken. Sommige kinderen beginnen te zweten vanaf 7 jaar en anderen pas vanaf 10 jaar. Sommige kinderen hebben een duidelijke geur en anderen niet. Dit komt omdat geur wordt veroorzaakt door 2 factoren; de bacteriën op je huid en de werkende apocriene zweetklieren.
Omdat de lucht in de fles deels vloeibaar is; die vloeistof kookt en koelt daardoor af, Omdat de lucht die uit de fles ontsnapt langs de fles stroomt en daarmee de fles afkoelt.
Vermijd tot 24 uur na het ontharen ook factoren als deodorant of geparfumeerde producten, deze kunnen leiden tot een gevoelige of pijnlijke huid.