De grote goudkleurige tube bodylotion geeft me al een instant zomergevoel, dus dat is al een pluspunt! Het is een lotion met zelfbruiners die je huid ook nog eens verzorgd door de zogenaamde Cell-Moisturisers™. Hij zorgt ervoor dat je lichte huid nét dat beetje bruiner wordt zonder dat je daarvoor zonlicht nodig hebt.
Breng de Dove DermaSpa Summer Revived aan op de huid met cirkelvormige massagebewegingen. Wacht bij voorkeur 6 tot 8 uur met het nemen van een douche of bad. Breng hem dagelijks aan om de bruine teint geleidelijk aan op te bouwen.
Masseer de zelfbruinende lotion in met een vloeiende cirkelbeweging en laat hem minstens een half uur intrekken voordat je jezelf aankleedt, voor een mooi, egaal resultaat. En voilà: een stralende, zonnige huid, het hele jaar lang.
De tanning mousse hydrateert de huid en zorgt voor een zomers kleurtje. Het bruiningsproces gaat heel geleidelijk, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor vlekken of strepen. De zelfbruiner mousse zorgt voor een zachte, gehydrateerde en soepele huid die er tot 48 uur lang stralend uitziet.
Douche op goede tijden, dus voor het zelfbruinen of juist minimaal 12 uur na het zelfbruinen. Wanneer je onder de douche springt terwijl de zelfbruiner nog niet 'uitgewerkt' is, is de kans groot dat de kleur wegspoelt.
Wat je wel moet doen bij zelfbruiner:
Aan te raden is om de spray aan te brengen na het douchen en voor het slapen gaan. De meeste spray tans en mousse tans zijn na 20 minuten droog, je kan er dus gerust mee slapen zonder dat het afgeeft.
Kun je je scheren na het gebruik van een zelfbruiner? Natuurlijk kan dat, kwaad kan het niet, maar helaas zal de teint dan wel sneller verdwijnen. Scheren van je lichaamshaar met een wegwerpmesje of beter nog een safety razor, betekent voor de huid zoveel als een vorm van scrubben.
Zwemmen in een bad met chloor zal de tan afbreken. Neem na het zwemmen een douche en scrub je huid met een scrub handschoen in circulerende bewegingen. Stoomcabines en sauna's zullen de kleur ook doen vervagen. Ontspan 20-30 minuten in een stoomcabine of sauna en wrijf je huid dan af met een natte handdoek.
Wacht de eerste keer dat je zelfbruiner hebt aangebracht ook lang genoeg om de kleur te beoordelen: pas na 12 uur zie je het echte resultaat. Herhaal elke dag tot je de gewenste kleur hebt bereikt en smeer nadien 2 à 3 keer per week om je kleur te onderhouden.
Zodra je het op smeert is het zes uur actief. Een zelfbruiner heeft dus zo'n zes uur nodig voordat je resultaat ziet. Omdat dode cellen van je huid afschilferen verdwijnt de ergste verkleuring automatisch na een paar dagen. Na 30 dagen is het effect van de zelfbruiner volledig verdwenen.
Op het moment dat je tan volledig in is getrokken kun je gewoon zwemmen met een zelfbruiner. Zwemmen in zeewater of in zwembaden met chloor kan er wel voor zorgen dat je kleurtje wat sneller vervaagd.
Als je een instant zelfbruiner hebt, kun je die de dag van tevoren of zelfs op de dag zelf aanbrengen. Hoppa, in één keer een bruine teint. Aan de andere kant heb je ook 'gradual bronzers' oftewel de zelfbruiners die geleidelijk bruinen.
De snelste en veiligste manier om bruin te worden zonder lang in de zon te hoeven liggen is door het gebruik van een zelfbruiner. Een zelfbruiner is een cosmetisch product dat je tijdelijk dat mooie bruine kleurtje geeft zonder dat je er uren voor hoeft te zonnen.
De Tan-Luxe self-tan drops zijn inmiddels een grote favoriet onder menig beautyliefhebber. Ook deze gebruik je door je (dag)crème, serum of olie en zorgt binnen zestig minuten voor een egale, gebruinde huid. Deze zelfbruinende crème is speciaal ontwikkeld voor de gezichtshuid.
Maar 1 ding is zeker: verkleuring door de zon (of zonnebank) vergroot de kans op huidkanker en beschadigt de huid terwijl rond DHA geen enkele wetenschappelijk bewezen gevaren bekend zijn. Wil je een kleurtje, is het dus veiliger om zelfbruiner te gebruiken dan in de zon te bakken.
Een zelfbruiner reageert met de bovenste laag huidcellen en zorgt voor een oppervlakkige bruining. Door vooraf te scrubben haal je dode huidcellen weg en creëer je een supergladde ondergrond voor je bruine tint. Kies voor een scrub zonder olie, want olie op je huid geeft een ongelijkmatige bruining.
Zelfbruiner bevat een paar ingrediënten die reageren met je huid, waardoor er een bruine teint ontstaat. De ingrediënten dihydroxyacetone (DHA) en erythrulose reageren met dode huidcellen. De huidcellen vernieuwen snel en de bruine teint blijft daarom niet zolang zitten als dat je wellicht gewend bent.
Als je huid te weinig melanine kan produceren, maakt je huid ook weinig tot geen pigment aan, waardoor je dus niet bruin kunt worden. De hoeveelheid melanine in je huid is genetisch bepaald, dus bruin worden door de zon zal er dan niet inzitten.
Om egaal bruin te worden, is het belangrijk je huid voor het zonnen goed te scrubben en vervolgens te scheren. Door te scrubben verwijder je dode huidcellen, waardoor niet alleen je huid mega zacht aanvoelt, maar ook nog eens egaler bruin wordt en je langer van je opgebouwde kleurtje kunt genieten.
Australian Gold is wellicht een van de bekendste merken op het gebied van bruinen. Deze zonnecrème voor het gezicht met factor 45 beschermt je gezicht tegen de schadelijke zonnestralen en bevat een graduele zelfbruiner.
Ja, je kunt met zelfbruiner op zonnen. Zelfbruiner hecht zich namelijk aan de bovenste laag van je huid (de dode huidcellen). Terwijl het natuurlijke bruiningsproces door de zon zich in een diepere huidlaag afspeelt.
Krijg je van een bruin kleurtje dan helemaal geen bescherming? Jawel, maar heel beperkt. Volgens Harvard Health Publishing is het in de zon gaan met een basis-tan gelijk aan het dragen van een zonnebrandcrème met een beschermingsfactor (SPF) van 3 tot 4.
'DHA is een chemische afgeleide van suiker. Totaal onschadelijk, maar de DHA-molecule heeft wel een specifieke geur. Reageert het DHA met de eiwitten in de hoornlaag van de huid, dan vindt er een oxidatie plaats. Dat chemische proces resulteert in een bruine kleur, maar versterkt eveneens de penetrante DHA-geur.