Is uw lippenstift giftig? Een vrouw slikt gemiddeld in haar leven 2 tot 4 kilogram lippenstift en/of lipgloss of lippenbalsem in. De in deze producten aanwezige synthetische kleurstoffen, aluminium en koolteer, worden door het lichaam opgenomen en in de organen of het vetweefsel opgeslagen.
Overal glanzen de lippen je tegemoet. Maar uit Duits onderzoek blijkt dat dagelijks gebruik van lipgloss schadelijk kan zijn voor de gezondheid.
Lipgloss is een cosmetisch product dat wordt gebruikt om de lippen een glanzende, gepolijste look te geven. Het wordt meestal gemaakt op basis van vaseline of bijenwas en bevat vaak oliën, kleurstoffen en geurstoffen.
Gemiddeld consumeert een vrouw volgens het cosmeticamerk in haar leven zo'n zeven pond lippenstift, ongeveer 3,5 kilo. Een lippenstift of lipgloss bevat ongeveer twaalf gram per tube en daarmee eet vrouw ongeveer 933.33333333333 tubes in haar leven, aldus de rekensom van New York magazine.
Lip-plumping is niet schadelijk. Het enige dat kan gebeuren is dat je lippen gaan tintelen als je het product opdoet én heti s natuurlijk een tijdelijk effect.
Een product als lippenstift, lippenbalsem of lipgloss zal zeker in uw lichaam terechtkomen, aangezien u de hele dag uw lippen bevochtigd en zo telkens een beetje binnenkrijgt (met name wanneer u eet). Het gaat er dus vooral om dat u producten kiest die geen onveilige, kankerverwekkende ingrediënten bevatten.
In lippenbalsems kunnen 3 soorten ingrediënten problematisch zijn: Allergenen, namelijk geurstoffen zoals Limonene, Linalool, Butylphenyl methylpropional (BMHCA) Mogelijk kankerverwekkende stoffen, namelijk koolwaterstoffen MOSH en MOAH. Mogelijk hormoonverstorende stoffen, zoals conserveermiddelen.
Lipstick en nagellak
Dat klinkt sjiek, maar eigenlijk is het gewoon rode kleurstof die is gemaakt van de Cochineal, een keversoort. Hiervoor worden ze verdronken in heet water, gedroogd en tot poeder vermalen. Liever geen dieren op je lip? Let dan op het woord pearlescence.
Ze worden verdronken in heet water, gedroogd en tot poeder vermalen. Het zit hoogstwaarschijnlijk in je rode lippenstift. Sperma bindt water, daarom wordt het vaak gebruikt in lotions. Stierensperma heeft de reputatie een briljante glans te geven.
Hoe lang kun je lipstick en lipgloss gebruiken? In lipsticks zitten niet zoveel bacteriën, dus ze kunnen wel 24 tot soms 36 maanden mee. Lipgloss kun je 12 maanden bewaren.
Onze eerste keuze. De Nyx Shine Loud is een lipgloss die in twee stappen moet worden aangebracht om een mooi effect te bekomen. De eerste laag is een sterk gepigmenteerde basislaag die vervolgens wordt afgewerkt met een mooie glanzende top coat. Deze lipgloss is overigens in 24 prachtige kleuren te verkrijgen.
INGREDIENTS: POLYBUTENE, OCTYLDODECANOL, HYDROGENATED POLYISOBUTENE, SILICA DIMETHYL SILYLATE, DISTEARDIMONIUM HECTORITE, MICA, HYDROGENATED STYRENE/ISOPRENE COPOLYMER, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, TOCOPHERYL ACETATE, OCTYLDODECYL STEAROYL STEARATE, SYNTHETIC FLUORPHLOGOPITE, PENTAERYTHRITYL TETRA-DI-T-BUTYL ...
De basis van lippenbalsem is meestal een vette stof, zoals bijenwas (cera alba), shea boter (butyrospermum parkii), of petrolatum (vaseline) en andere minerale oliën (cera microcristallina/microcrystalline wax, ceresin, ozokerite en/of paraffine).
Zowel natuurlijke als chemische grondstoffen. Make-up wordt gewoon in fabrieken gemaakt. Een lippenstift bestaat vaak uit een kleurstof en oliën. En rouge wordt gemaakt van talkpoeder waar een kleurstofje aan toegevoegd is.
Vroeger werd lippenstift gemaakt van verpoederde insecten, maar tegenwoordig hebben we genoeg aan was, olie en pigment. Dat dames hun lippen graag een kleurtje geven is bepaald niet nieuw. Zelfs Cleopatra gebruikte al lippenstift, gemaakt van verpoederde mieren en kevers, om zichzelf mooi te maken.
Taurine is aanwezig in stieren levers, sperma en urine. Eén ding is zeker, de taurine gebruikt in energiedranken zoals Red Bull is gebaseerd op deze bronnen. Taurine dat in energiedranken wordt aangetroffen is een bijproduct van stieren testikels, en is dus geenszins vegetarisch.
Nee. De taurine in Red Bull wordt niet onttrokken uit dieren. Het is synthetisch geproduceerd door farmaceutische bedrijven, die de hoogste kwaliteit garanderen.
Lipgloss is een make-up voor op de lippen.
Volgens de Consumentenbond kunnen minerale olien kankerverwekkende stoffen MOSH (mineral oil saturated hydrocarbons) en MOAH (mineral oil automatic hydrocarbons) bevatten. De stoffen stapelen zich op in je lichaam. Het is om die reden verboden MOAH's in levensmiddelen te gebruiken!
Wij geloven graag dat er die-hard fans zijn die 'verslaafd' zijn aan hun favoriete Labello, maar we kunnen je geruststellen dat de ingrediënten in onze sticks je lippen niet droog of gebarsten achterlaten als je stopt met het gebruik ervan. De Labello ingrediënten zijn dus NIET verslavend.
Er zijn bewijzen te over dat make-upproducten giftige stoffen kunnen bevatten. Lood komt voor in lippenstiften, cadmium in eyeliners en concealers, nikkel zit vooral in poeder en rouge, beryllium in bronzers en oogschaduw en arsenicum is teruggevonden in mascara en foundation.
Dat reguliere make-up niet erg best is voor onze gezondheid wisten wij natuurlijk al langer. Reguliere make-up zit namelijk vol met formaldehyde, parabenen, lood, kwik, PG, dioxines en conserveermiddelen met onuitspreekbare namen. Ingrediënten die irriterend, hormoonverstorend of zelfs kankerverwekkend kunnen zijn.
Bij normaal gebruik van lippenstiften die chroom bevatten, kan dat een gevaar betekenen voor de volksgezondheid. Chroom wordt in verband gebracht met maagkanker. Een intensief gebruik van lippenstift kan ook tot een te hoge blootstelling aan aluminium, cadmium en mangaan leiden.
ZIJN ZE GEVAARLIJK? Zoals je inmiddels waarschijnlijk weet, wordt meer dan 60% van wat we op onze huid smeren opgenomen en komt in de bloedbaan terecht. Bij lippenstiften en lippenbalsems is dit nog erger, omdat we deze op onze lippen smeren en we altijd wat van deze producten “ opeten”.