Hoe moet je rookworst bewaren? Verwarmde en gekookte Rookworst kan in een afgesloten bewaardoos tot 2 dagen onderin je koelkast, met een temperatuur van 4 graden, bewaard worden. Rookworst kan tot 3 maanden in de vriezer, met een temperatuur van -18 graden, bewaard worden.
Het vlees heeft een afwijkende, zure geur, is grauw verkleurd of beschimmeld. Eet geen vlees dat er raar uitziet of niet goed ruikt.
Rookworst in koelkast bewaren
Het is goed mogelijk om de rookworst in de koelkast te bewaren. De houdbaarheid is dan wel een stuk minder lang; je kunt de rookworst tot ongeveer 2 dagen in de koelkast bewaren.
Bij een vacuüm verpakte rookworst moet je altijd kijken op de datum die op de verpakking staat. Reeds warm gemaakte rookworst kun je nog twee dagen in de koelkast bewaren, en in de vriezer nog drie maanden. Nog niet warm gemaakte rook worst kun je ook drie maanden in de vriezer bewaren.
koop je HEMA worst
Zo kun je het in de vriezer minstens drie maanden bewaren. In de koelkast blijft het zo'n twee dagen goed. Neem het de volgende dag mee naar werk. Of warm het op wanneer je weinig tijd hebt om te koken en toch een goede maaltijd wil.
Hoe moet je rookworst bewaren? Verwarmde en gekookte Rookworst kan in een afgesloten bewaardoos tot 2 dagen onderin je koelkast, met een temperatuur van 4 graden, bewaard worden. Rookworst kan tot 3 maanden in de vriezer, met een temperatuur van -18 graden, bewaard worden.
Daarnaast zijn rookworsten ook altijd vacuum verpakt, waardoor er geen zuurstof bij je rookworst kan komen. Toch is het ook verstandig om hierbij enigszins voorzichtig te zijn. Is het verstandig om een rookworst te eten die een jaar over de datum is? Nee.
Verse braadworst kun je 1 tot 2 dagen in de koelkast bewaren, de worst dan wel afgesloten bewaren. Deze worst kun je in de vriezer nog zo'n 3 maanden bewaren. Gebakken of gebraden braadworst kun je in de koelkast nog 2 tot 3 dagen bewaren.
THT staat voor 'ten minste houdbaar tot' en geeft aan dat de kwaliteit van het product, zoals de smaak, geur en kleur, na deze datum achteruitgaat. Het product kan echter nog wel veilig geconsumeerd worden.
Verhit restjes en kliekjes altijd door en door tot ze stomend heet zijn, daarmee dood je alle bacteriën. Warm kliekjes niet voor een tweede keer op.
Een moderne vriezer kan vaak tot -23° Celsius koelen. In deze vriezers kun je een rookworst gemakkelijk tot een jaar ingevroren houden. Vries alleen een rookworst in als deze is verpakt. Je kunt eventueel de buitenste verpakking eraf halen maar laat de rookworst in het gevacumeerde plastic zitten.
HEMA rookworst wordt vers gemaakt, wat 'm perfect maakt om in te vriezen. Doe je stamppotje met een stukje worst in een vershoudbakje, vries het in en je snelle maaltje is de volgende keer nog net zo lekker.
Gekookte worst
Rookworst, knakworst en al hun gekookte worst-soortgenoten, blijven twee weken lang goed in de koelkast.
De rookworst die je vers bij de slager koopt maak je gaar door hem in koud water op te zetten en ongeveer 20 tot 25 minuten te wellen (garen) in net niet kokend water. Laat het water écht niet teveel borrelen, want dan knapt het velletje van de worst en lopen de sappen er uit.
Hoe lang moet je een rookworst koken? De varkensrookworst maak je het beste klaar door deze 15-20 minuten te garen in water dat net niet kookt. Laat de rookworst na het koken nog even rusten in de verpakking en snijd deze daarna pas aan.
Hang de worsten in de barbecue op. Heb je geen ophangmogelijkheid, leg ze dan op het rooster. Maar als je ze ophangt heb je een mooie egale kleur naderhand. Na ongeveer 3 kwartier is de worst klaar!
De rookworst bereiden
Wikkel de rookworst in aluminiumfolie. Dit zorgt ervoor dat de rookworst niet uitdroogt en het vocht behouden blijft. Plaats de rookworst in de airfryer. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen de rookworst en de wand van de airfryer.
Bereidingswijze. MAGNETRON ±45 sec. 600 watt Verpakking eerst iets openen.
Zo maak je 'm klaar: in een pan: leg de rookworst - in de gesloten binnenzak- een kwartier in heet, maar niet kokend water. Laat de worst nog een minuutje liggen voordat je hem aansnijdt.
Bij 7 graden in de koelkast bewaar je eten ongeveer 2 dagen. Is je koelkast 4 graden?Dan kun je eten 3 dagen in de koelkast bewaren. Volgens het Voedingscentrum is 4 graden de ideale temperatuur voor de koelkast.
Het Voedingscentrum adviseert om kliekjes twee dagen te bewaren, mits de koelkast op maximaal 7 graden Celsius staat.
Niet consumeren na TGT-datum.
Plaats de verpakking met rookworst achterin de vriezer (-18°C) Rookworst maximaal 3 maanden lang in de vriezer bewaren.
Als de rookworst dan nog steeds in een verpakking zit doe je deze in een pan met voldoende water zodat de rookworst net onder water staat. Zet de hittebron op de laagste stand en verwarm de rookworst langzaam, vooral niet koken! Na een minuut of 10 zal het water dampen, dan is je rookworst klaar.
De ultieme snert
Doe de rookworst erdoor. Wil je het meteen opdienen, nodig dan én heel veel vrienden uit, en warm het rustig op. Je kunt de soep in delen ook heel goed invriezen, voor later gemak. De soep wordt er eigenlijk alleen maar lekkerder van.