Naast het verlies van de WhatsApp chats in dat account, kun je de volgende dingen verwachten: Je telefoonnummer wordt niet langer gekoppeld aan je WhatsApp-account. Je vrienden zullen jouw nummer niet meer kunnen zien, omdat het wordt verwijderd uit hun WhatsApp-contactenlijst.
Je account wordt verwijderd, je berichtengeschiedenis gewist, je wordt uit alle WhatsApp-groepen verwijderd en ook de back-up van je gesprekken wordt helemaal gewist. Je kunt dan geen toegang meer krijgen tot je WhatsApp-account, want die bestaat niet meer.
Het antwoord is ja, maar alleen als jij (of iemand anders) daar toestemming voor geeft. Zo zit het. Standaard zijn WhatsApp-berichten beveiligd met end-to-end-encryptie. Deze versleuteltechniek zorgt ervoor dat niemand de inhoud van berichten kan lezen, behalve de verzender en ontvanger.
Er is geen enkele manier om te weten te komen of iemand naar je profiel op WhatsApp kijkt. De ontwikkelaars hebben een dergelijke functie simpelweg niet in de app gezet, en apps die beweren dat ze jou die info wel kunnen geven zijn onbetrouwbaar.
Om 2 WhatsApp accounts op 1 telefoon te gebruiken, heb je dus twee telefoonnummers nodig. Voor elk WhatsApp account is namelijk een uniek telefoonnummer nodig. Het is niet mogelijk om twee gewone WhatsApp accounts op een toestel te gebruiken.
Als je een bericht voor iedereen verwijderd hebt, zal in de chat voor iedereen “bericht verwijderd” zichtbaar zijn. De ander zal dus altijd kunnen zien dat je jezelf hebt gecensureerd. Maar soms is dat minder erg dan dat het oorspronkelijke bericht tot in de eeuwigheid zichtbaar blijft.
Met het gebruik van WhatsApp verdwijnt ook een groot deel van je privacy. De app is immers eigendom van Facebook en zoals we weten is Marc Zuckerberg gek op het verzamelen van data. Bij voorkeur zoveel mogelijk. Goede reden dus om WhatsApp te verwijderen en Zuckerberg het nakijken te geven.
Opsporingsdiensten kunnen de versleuteling van de verstuurde berichten niet kraken en niet meelezen met de inhoud. Er zijn wel andere manieren om meer te weten te komen over de afzenders. De politie kan bijvoorbeeld een informatieverzoek doen bij WhatsApp, of de chatgeschiedenis uit de cloud opvragen bij Apple.
Vraag je vriend, zodra je die tegenkomt, of hij je geblokkeerd heeft. De enige manier op zeker te weten of je door een contact geblokkeerd bent is door het te vragen. Er is verder geen andere manier om er achter te komen of je geblokkeerd bent.
Meldingsinstellingen wijzigen in WhatsApp. Open WhatsApp > tik op Meer opties > Instellingen > Meldingen. Je kunt meldingen voor berichten, groepen en oproepen wijzigen met de volgende opties: Meldingsgeluiden voor inkomende en uitgaande berichten aan- of uitzetten.
Sluit WhatsApp af en verwijder de app helemaal van je telefoon; Download WhatsApp opnieuw uit de Play Store; Installeer de app opnieuw en voer hetzelfde telefoonnummer in; Kies ervoor, zodra de app dat vraagt, om berichten en media uit een eerdere back-up te herstellen.
Zo verwijder je een WhatsApp-bericht:
Houd het bericht dat je wil verwijderen ingedrukt tot er een menu verschijnt; Tik op het prullenbakje aan de rechterkant van het menu; Kies in het menu dat verschijnt 'Verwijder voor iedereen'; Het bericht wordt nu voor zowel jou als je ontvanger gewist.
Kun je WhatsApp berichten terughalen zonder back-up? Misschien wil je WhatsApp gesprekken terughalen via internet, bijvoorbeeld omdat je geen back-up meer hebt. Dit kan via een speciaal whatsapp-bericht herstelprogramma. Download en installeer dit programma en sluit het Android– of iOS-apparaat op de computer aan.
Ondanks dat een bericht verwijderd is, is deze alsnog opgeslagen op de telefoon. Dat komt namelijk omdat WhatsApp backups van je gesprekken maakt. Om alsnog een bericht te lezen verwijderd je WhatsApp van je telefoon en installeer je de app opnieuw.
Berichten met vervaldatum is een optionele functie die je kunt inschakelen voor meer privacy. Als je Berichten met vervaldatum inschakelt, kun je berichten 24 uur, 7 dagen of 90 dagen nadat ze zijn verzonden laten vervallen.
Als je een gesprek wist, wordt het gesprek helemaal leeggemaakt. Dit houdt in dat alle berichten, documenten en media links die jij en de andere persoon naar elkaar hebben verstuurd per direct verwijderd worden. Je krijgt wel de optie om alles dat met een ster gemarkeerd is te houden.
Wissen: Een chatgesprek leegmaken, maar niet helemaal verwijderen. Het gesprek blijft dus in de chatlijst staan. Verwijderen: Een chatgesprek permanent verwijderen en het gesprek uit je chatlijst halen.
Heb je een bericht verstuurd via WhatsApp en heb je er spijt van dan is het mogelijk om het bericht definitief te verwijderen (terugtrekken). Dit houdt in dat je de berichten voor alle ontvangers kunt wissen en dus niet alleen voor jezelf.
Er zijn tegenwoordig veel dual sim smartphones te koop. Dual sim betekent dat er 2 simkaarten in je smartphone kunnen. Zo heb je 2 verschillende telefoonnummers in een smartphone, bijvoorbeeld één voor privé en één voor je werk.
Dit kan helaas niet. WhatsApp is heel daar heel stellig over. Op de officiële website staat: “Je WhatsApp-account kan alleen worden geverifieerd met één nummer op één apparaat. Er is geen mogelijkheid om voor beide nummers een WhatsApp-account te hebben”.
(Pocket-lint) - Google Duo was een video- en audiogesprek-app gemaakt door Google, vergelijkbaar met Apple's FaceTime, Facebook's WhatsApp of Messenger en Microsoft's Skype. Duo was gratis te gebruiken en werkte op zowel iOS- als Android-apparaten - in tegenstelling tot Apple's FaceTime.
WhatsApp werkt aan de mogelijkheid om je 'nu online'-status volledig af te schermen. Dat kon al wat betreft de 'voor het laatst gezien'-status, maar gebruikers vonden dat dat nog niet genoeg privacy bood. De WhatsApp-specialisten van WABetaInfo schrijven dat de functie eraan komt voor Android, iOS, macOS en Windows.