Geel + geel + rood = geel + oranje = geeloranje. Blauw + blauw + geel = blauw + groen = blauwgroen. Geel + blauw + geel = geel + groen = groengeel.
Als je alle kleuren mengt dat krijg je geen zwart, maar juist wit.
Als je een RGB-kleurenwiel gebruikt, is er nog een reeks secundaire kleuren die additieve kleuren worden genoemd: cyaan wordt verkregen met blauw en groen, magenta met blauw en rood, en groen met blauw en geel.
Ligt ook aan de kleuren rood en groen die je gebruikt, maar het zal normaliter een donker mengsel worden, donderbruin/zwart. Dan meng je eigenlijk alle primaire kleuren: rood, geel en blauw. Als lichtschijnsel geeft dit wit, alle kleuren samen.
Voor het mengen van verf heb je net wat andere kleuren nodig. De basiskleuren rood, geel en blauw zijn namelijk niet in staat om zuiver paars of groen te mengen. Om kleuren verf te mengen heb je de kleuren geel, cyaan (een lichtere variant van blauw) en magenta (een variant van rozemet paarse invloeden) nodig.
Simpel gezegd maakt zilververf van aluminium met een gele kleurstof een goudkleur. Onze goud - metallic is van dit type. Als het aluminium - deeltje een mooie briljantie heeft, kan dit leiden tot een fijn glimmend uitziende goudverf. O.a. de deeltjesgrootte van het aluminium heeft daarmee te maken.
Andere kleuren ontstaan door het mengen van rood, groen en blauw in verschillende verhoudingen. De hoofdmengkleuren zijn cyaan, geel en magenta: geel is een mengsel van 100% groen en 100% rood, cyaan is een mengsel van 100% groen en 100% blauw, magenta is een mengsel van 100% blauw en 100% rood.
Meng de verf. Druppel een klodder groen op je palet om mee te beginnen, en meng die klodder dan met twee klodders blauw. Blijf de verf mengen tot de kleuren goed gemengd zijn. Terwijl je mengt zou de blauw moeten vermengen met de groen tot de klodder een duidelijke Turquoisestint krijgt.
Een andere leuke manier om nieuwe tinten groen te creëren is door andere kleuren te gebruiken. Voeg een beetje wit toe aan je blauw-gele combinatie om een lichtere of helderdere groentint te creëren. Of je laat blauw helemaal weg en mengt geel met zwart voor een donkere, olijfachtige groene tint.
Bruin is een gemakkelijke basiskleur die je kunt combineren met andere basis of combinatie kleuren. Doordat bruin een kleur is die weinig herinnering achter laat gaat deze kleur je niet snel vervelen. Je kunt eindeloze tinten bruin maken door het mixen van de primaire kleuren rood, geel en blauw.
De kleur geeloranje ontstaat door geel en oranje met elkaar te mengen. De kleur geelgroen ontstaat door geel en groen met elkaar te mengen. De kleur blauwgroen ontstaat door blauw en groen met elkaar te mengen. De kleur blauwpaars ontstaat door blauw en paars met elkaar te mengen.
De kleur rood maak je door de kleuren geel en magenta met elkaar te mengen. Rood is een populaire kleur die vaak wordt gebruikt met schilderen. Doordat de kleur rood ontstaat uit het mengen van twee primaire kleuren, is rood een secundaire kleur.
Voeg geel toe om zachtere tinten roze te krijgen. Hierdoor krijg je uiteindelijk een perzikkleur.
Van jongs af aan leren wij dat wij alle kleuren zouden moeten kunnen mengen met de drie primaire kleuren: geel, rood en blauw. Primaire kleuren zijn kleuren die niet te maken zijn door andere kleuren met elkaar te mengen. Geel kun je bijvoorbeeld niet mengen vanuit twee andere kleuren.
Additieve kleuren worden gecombineerd om wit te maken.
Dit model wordt ook wel RGB genoemd, want als je met additieve kleur werkt, gebruik je rood, groen en blauw als primaire kleuren.
Kleuren die mooi passen bij geel zijn zwart, wit en grijs(groen). Maar pasteltinten staan ook prachtig bij geel. Gele tegels geven een prachtig effect aan de keuken of badkamer.
Voor een warm grijze kleur meng je paars met geel.
Deze kleur ontstaat door blauw, rood en ivoor te mengen. Daarnaast kun je oud roze muurverf combineren met vele kleuren, maar je kunt ook oud roze combineren met je interieur. Het past binnen diverse woonstijlen.
De kleur roze wordt gemaakt door rood met wit te mengen. Hoe meer wit je bij de kleur rood doet hoe een lichtere kleur roze ontstaat. Door bij het rood en wit wat blauw te voegen krijg je een koele roze kleur.
De steen heeft een spinnenweb-patroon: hij heeft vaak bruine of zwarte aders. Dit is ook het kenmerk waar echte turkoois aan te herkennen is. In enkele gevallen heeft Turkoois goudkleurige insluitsels. De steen wordt vaak gevonden samen met andere koperhoudende mineralen, zoals Chrysocolla, Malachiet en Azuriet.
Turquoise. De mix van de kleur blauw en de kleur groen, zorgt voor een aantal van dezelfde coole en kalmerende eigenschappen. De kleur turquoise wordt geassocieerd met betekenissen van verfrissend, vrouwelijk, rustgevend, verfijnd, energie, creativiteit, emotioneel evenwicht, vriendschap en loyaliteit.
De kleur paars kun je maken door de kleuren ultramarijn blauw en rood met elkaar te mengen. Pyrrolerood acrylverf, ultramarijnblauw acrylverf, schildersmes, schilderspalet, penseel, stevig schetspapier, water en (baby)doekjes.
Olijfgroen werkt goed samen met warme tinten zoals roestbruin, terracotta en goud. Deze combinatie creëert een warme en gezellige sfeer in je interieur. Deze tint groen kan ook goed werken in een minimalistisch interieur.
Misschien dat niet iedereen hier blij van wordt, maar groen combineert ook perfect met roze! Hoewel roze een opvallende kleur is, zorgt het wel voor een mooi contrast met groen!
Groen tinten zijn eindeloos te combineren. Bijvoorbeeld met okergeel (ook zo'n mooie trend), of zachtroze (hey ook een trend), of clean wit (klassieker), stoer zwart (nog een klassieker), of ga voor de nieuwe upcoming trend: alles in dezelfde kleur! Je kunt dan kiezen voor ton-sur-ton, ook wel toon-in-toon genoemd.