Appelciderazijn is goed voor de pH van je hoofdhuid en zorgt ervoor dat de haarschubben sluiten, waardoor je haar minder snel klit en beschadigt, en meer glanst. Het spoelt opgehoopte restanten weg. Restjes zeep, kalk, en ook eventueel residu van haarproducten als wax en synthetische shampoos en conditioners.
Luizen met azijn bestrijden, gebeurt meestal volgens dit recept: maak het haar eerst nat en wrijf het vervolgens in met azijn. Laat de azijn daarna een aantal uren tot zelfs een nacht intrekken. Spoel het haar uit met water en kam het haar zorgvuldig met een fijne luizenkam volgens de nat-kam-methode.
Spuit vervolgens op het haar en masseer goed in. Spoel tot slot uit met koud water. Herhaal dit, voor een ultiem resultaat, zo'n 2 à 3 keer per week. En niet onbelangrijk: gebruik biologische, ongefilterde appelazijn voor het beste resultaat.
Heb je last van puistjes, eczeem of een vette huid? Dan zou appelazijn je daar wel eens vanaf kunnen helpen. Het heeft namelijk een antiseptische werking, dat wil zeggen: een ontstekingsremmende werking (het doodt bacteriën en schimmels) en verbetert de zuurgraad van je huid.
Zelf doe ik 600 ml lauw water in een maatbeker, daar doe ik 3 eetlepels appelazijn bij en dat roer ik goed door. Je kan ervoor kiezen om eerst je haar te wassen (met een cg shampoo), ik vind dat zelf niet altijd nodig en breng het vaak ook gewoon op droog haar aan.
Appelciderazijn is goed voor de pH van je hoofdhuid en zorgt ervoor dat de haarschubben sluiten, waardoor je haar minder snel klit en beschadigt, en meer glanst. Het spoelt opgehoopte restanten weg. Restjes zeep, kalk, en ook eventueel residu van haarproducten als wax en synthetische shampoos en conditioners.
Het eerste nadeel is dat Dreft nogal agressief is voor je haar. Dit kan slecht zijn voor de soepelheid van je haar. Het tweede nadeel van het gebruik van Dreft is dat het schadelijk is voor je ogen. Pas dus erg op met het wassen van je haar met Dreft.
Azijn is bovendien zuur en daardoor slecht voor je tanden omdat het het glazuur van je tanden aantast.''
Door zijn antibacteriële en ontstekingsremmende werking is appelazijn een echte favoriet onder mensen die last hebben van acne en puistjes. Het reinigt de poriën diep en balanceert de pH waarde van de huid. Pak een klein schaaltje en vul hem voor de helft met water en de andere helft met appelazijn.
Witte azijn tegen luizen
Meng een hoeveelheid witte azijn met een gelijke hoeveelheid water. Was uw haren en laat 15 tot 30 minuten inwerken. Spoel nadien overvloedig uit. Gebruik vervolgens een luizenkam om te controleren of de luizen dood zijn.
Gebruik een kam met wijde tanden om grote knopen of klitten eruit te halen. Stap dan over op een fijnere kam of borstel om de kleine knoopjes die er nog in zitten te verwijderen. Spoel je haar uit. Spoel het middel uit je haar als het uit de knoop is.
Maar misschien wel de belangrijkste eigenschap is dat appelazijn de enzymen in je maag stimuleert. Hierdoor krijgt je spijsvertering een zetje in de juiste richting. Dit heeft tot gevolg dat voedsel wat minder lang in je maag en darmen blijft, en je buik dus minder opzwelt.
Het zuur in appelazijn zal de PH van de huid herstellen en werkt ook goed op de doorbloeding. Breng het aan op het gezicht met een watje en laat het 5 minuten intrekken, verwijder het daarna met een washandje. Je gezicht zal strakker en gladder voelen. Wel lekker insmeren met een crème daarna!
Azijn laat je haar niet alleen glanzen, maar zorgt er door zijn lichte zuurheid ook voor dat de pH van je hoofdhuid in balans blijft. Een azijnspoeling werkt daarom uitstekend om de krullen in je haar te houden en je haar minder pluizig te maken.
Een van de grootste nadelen is dat het spul het glazuur van je tand aantast. De manier om dit op te lossen is de azijn door een rietje te drinken en je mond erna te spoelen met water. Een ander nadeel: de vloeistof kan keel- en maagklachten geven vanwege de hoge zuurgraad.
Azijn tegen acne en puistjes
Heb je last van acne, puistjes, mee-eters en andere onzuiverheden? De appelazijn uit je keukenkastje is dé oplossing voor je onrustige huid (again). De azijn heeft een antibacteriële werking; daardoor kan dit goedje verstopte poriën grondig schoonmaken.
Een haarspoeling maken van appelazijn doe je het best met een biologische appelciderazijn zonder sulfiet, die ongepasteuriseerd is en zo nog alle krachtige eigenschappen bevat. Voor hoofdhuid problemen meng je de appelazijn met water in de verhouding max 1:10 en laat je de spoeling minimaal vijf minuten intrekken.
Appelazijn kan ook effectief zijn als je het uitwendig gebruikt. Zo kent het vele voordelen voor de huid. Zo helpt het tegen ouderdomsvlekjes en rimpels op de huid. Appelazijn bevat namelijk alfa-hydroxyzuren die dode huidcellen vervangen voor een gezonde nieuwe huidlaag.
Hoeveel appelazijn drinken per dag? Omdat appelazijn gezond is, wordt aanbevolen 2 tot 3 keer per dag een glas water met appelazijn te drinken. Meer appelazijn drinken is in de meeste gevallen ongezond (vanwege de hoge zuurgraad kunt u bijvoorbeeld last van uw maag krijgen).
Baking soda wordt al eeuwenlang gebruikt om de tanden te reinigen en met een goede reden - het is zeer effectief! Omdat zuiveringszout licht schurend is, verwijdert het tandplak, bacteriën en andere viezigheden van je tanden.
Natuurazijn, ook wel tafelazijn genoemd, kun je in tegenstelling tot schoonmaakazijn wél consumeren. Je kunt het bijvoorbeeld als dressing verwerken in een salade of zelfs je haar ermee wassen.
Haar wassen met baking soda shampoo
Maximaal 1 keer week. Het liefst 1 per 2 weken. Men zegt dat je in principe geen shampoo hoeft te gebruiken als je baking soda gebruikt.
In plaats van shampoo was je je haar met afwasmiddel. Afwasmiddel is een enorm sterke ontvetter en zuigt alle olie op uit je haar. Wees er dus voorzichtig mee en doe dit bijvoorbeeld één keer in de maand als het goed voor je werkt.
Gevaren Dit product is niet ingedeeld als gevaarlijk volgens de EU richtlijn 1999/45/EG. Opname: Mogelijke lichte gastro-intestinale irritatie met misselijkheid en braken. Inhalatie: Het inademen van het verstoven product kan lichte irritatie veroorzaken aan de luchtwegen.