Zorg voor makkelijke gerechten, zodat je niet heel de dag in de keuken staat. Een gemakkelijk voorgerecht is altijd soep. Een pastasalade of een rucola-salade is ook makkelijk om in grote partijen te maken. Een gemakkelijk, maar toch heerlijk hoofdgerecht is een Spaghetti Bolognese of aardappelgratin.
Ga dus vooral sushi, noodles, misosoep, kimchi en wokgerechten eten voor het uitgaan. Het is ook een goed idee om je lever te ondersteunen met eten. Dit kan je doen met kurkuma, kaneel, boerenkool, broccoli, rode biet, avocado en citroen. Zoek dus een lekkere maaltijd waar deze ingrediënten in zijn verwerkt.
Denk aan: plakjes Hollandse kaas, Franse zachte kaas, bacon, salami, ham, gehaktballetjes, rosbief, zalm, eiersalade, rucola, ijsbergsla, stukjes paprika, olijven.. eigenlijk is alles lekker.
Dan hebben we het niet alleen over de taart, maar ook over het avondeten en de hapjes/chips die je op tafel zet tijdens je verjaardag. ... Heerlijke hapjes en snacks ideeën voor je verjaardag
Er is genoeg eten dat gezonde vetten bevat om de avond door te komen. Ook deze vetten vormen een beschermlaag in je maag waardoor de alcohol langzamer in je bloed terechtkomt. Denk aan bijvoorbeeld een stukje zalm met avocado en groenten.
Vooral voedsel dat rijk is aan koolhydraten vertraagt de opname. Maar ook voedsel dat rijk is aan vetten en eiwitten kan de opname vertragen. Brood, pasta, aardappelen en rijst bevatten veel koolhydraten. Boter, kaas, olie en noten bevatten veel vetten, terwijl vlees, melk en eieren veel eiwitten bevatten.
Natuurlijk vraagt je 25e verjaardag om een spetterende party. Het is extra leuk als je 25 vrienden en/of familieleden uitnodigt, maar 25 mensen in je toko is misschien wat veel; zeker als je nog studeert of bij je ouders woont. Daarom is een tuinfeest een goed alternatief.
100 gasten is een mooi uitgangspunt om een globaal idee van kosten te krijgen. Als de gastenlijst vervolgens groeit, dan kun je eenvoudig je begroting daarop aanpassen. Gemiddeld genomen kosten recepties voor 100 personen ongeveer € 5.000 tot € 10.000.
De kosten per persoon kunnen flink uiteenlopen. Je hebt goedkope hapjes voor €10 per persoon, een uitgebreid assortiment voor €15 p.p en luxe variatie hapjesschalen voor €20 per gast. Een cateraar kan vaak alles maken wat je wilt, maar let op dat maatwerk catering vaak extra duur is.
Soepen worden opgediend na het koude voorgerecht maar voor het warme voorgerecht.De basis van elke soep is een bouillon: het kan een kalfs-, runds-, vis-, gevogelte-, wild- of groentenbouillon zijn. We kunnen van elk van deze bouillons een heldere soep (consommé) met garnituur maken of een gebonden soep.