Een giraffe eet voornamelijk acaciabladeren. Deze groeien aan een acaciaboom. Als deze niet in zijn bereik zijn, eet een giraf ook andere bladeren, knoppen en vruchten van struiken en bomen. Een volwassen giraffe eet zo'n 60 tot 65 kilo per dag!
De giraffe is een herkauwer. Hij eet vooral bladeren, scheuten, vruchten en knoppen, met name van mimosa, Commiphora, Terminalia en de stekelige acacia, maar ook andere struiken en bomen. Bladeren grijpt hij met de 45 centimeter lange tong en de beweeglijke lippen.
De giraf moet bij het drinken goed oppassen voor roofdieren. Alleen tijdens het drinken kunnen leeuwen, hyena's of luipaarden de giraf pakken en doden. Een giraf kan wel langer dan een maand zonder water en hoeft dus niet zo vaak te drinken. Eten Giraffen eten vooral vruchten, knoppen en bladeren van planten.
Vijanden. Natuurlijke vijanden heeft de giraffe nauwelijks. Het dier wordt beschermd door zijn snelheid en hoogte. Eventuele predatoren (voornamelijk leeuwen) worden op een afstand gehouden met ferme trappen, die zware schade kunnen toebrengen aan een eventuele aanvaller.
Ze kunnen het verst zien van alle dieren op de savanne. Als bescherming tegen stof en doorns heeft de giraf lange wimpers. Het gewicht van de giraf varieert van 400 tot 500 kilo en ze kunnen een leeftijd van gemiddeld 28 jaar bereiken. De lengte van hun darmkanaal is wel 77 meter.
Van alle zoogdieren hoeven giraffen het minst te slapen. Een giraf heeft aan een half uurtje slaap per dag voldoende. Maar hoe slaapt een giraf eigenlijk? Een giraf is de hele dag actief en doet af en toe een dutje van een paar minuten.
Een giraf moet minimaal 1250 euro opbrengen en voor de grootste Afrikaanse olifant in Europa moet minstens 2000 euro worden neergeteld.
Giraffen kunnen niet goed zwemmen. Door zijn lange poten kan hij geen goede zwembewegingen maken. Een giraffe kan wel heel erg hard trappen. Met een flinke trap kan een giraffe gemakkelijk de schedel van een leeuw verbrijzelen.
Het vrouwtje heet een koe, een jong een kalf, en een mannetje een bul. Toegevoegd na 1 uur: De volgende informatie heb ik gevonden: http://www.diergaardeblijdorp.nl/import/assetmanager/8/6718/Netgiraffe.pdf Soms bestaat een groep giraffen uit een twaalftal dieren aangevoerd door een bul (man).
Hun sterke gezichtvermogen en gehoor waarschuwen hen voor naderend gevaar. Giraffen kunnen heel hard rennen, als ze moeten vluchten, de snelheid is: 65 km per uur en hij kan ook nog zwemmen.
HERKAUWER Een giraffe is een herkauwer. Het eten komt eerst in een van de vier magen terecht, maar later komt het weer omhoog in de bek. Dan gaat de giraffe het voedsel pas echt goed kauwen.
De grootste giraffen-merrie die ooit geleefd heeft, was 5 meter en 17 centimeter hoog. Maar meestal worden ze niet langer dan ruim vier meter. De grootste giraffen-hengst ooit was bijna zes meter lang! En die woog waarschijnlijk bijna tweeduizend kilo.
Staand kunnen ze zichzelf goed verdedigen en zijn ze in staat om de schedel van een leeuw te breken met hun achterpoten. Eigenlijk is de mens de grootste vijand van de giraffen.
De Giraffe leeft in Afrika voornamelijk in de savanne. Dit is een warm gebied waar veel gras groeit en bomen staan. De giraffe houdt veel van struiken en bladeren uit hoge bomen. Vooral de acaciaboom is een favoriet van de giraffe.
Ze leven op de savanne met grote grasvlaktes en af en toe wat struiken, bomen en waterplassen. Overdag kan het er flink heet worden. Dan zoeken ze een plek in de schaduw. In de droge tijd blijven giraffen dicht in de buurt van water.
Talloze dieren hebben geen tong, met name dieren die in de zee leven. Bijvoorbeeld Kwallen, koralen, vissen, inktvissen en (de meeste) schelpdieren.
Giraffen leven in groepen van 4 tot 20 dieren. Mannetjes leven meestal alleen en zoeken de vrouwtjes alleen op voor de voortplanting. Om een vrouwtje te bemachtigen, voer- en zij met andere mannetjes een ritueel nekgevecht uit. Hierbij slaan de mannetjes met hun lange nek en kop tegen de flanken van de tegenstander.
De Afrikaanse longvis zwemt in de winter rond in natte gebieden in en rond de Nijl en het Grote Merengebied van Afrika. In de zomer worden deze gebieden door de hitte erg droog en kunnen sommige wateren zelfs helemaal opdrogen. De longvis houdt daarom een zomerslaap.
“Giraffes kunnen drijven, maar ze zouden klunzig en onstabiel zijn in het water”, schrijft hij in het Amerikaanse tijdschrift Scientific American. Over het drijfvermogen van giraffen is veel geschreven vanwege hun ongebruikelijke postuur. De dieren zijn in het wild nog nooit zwemmend aangetroffen.
Een giraffe is een dier van de grasvlaktes en voedt zich met bladeren en scheuten van bomen en struiken. Hij kan zich moeiteloos aanpassen aan het voedselaanbod dat hij vindt. Bomen zoals acacia's hebben te veel doornen om zo gegeten te worden. Daarom bijten giraffen steeds de stukjes tussen de doorns af.
Een hond blaft en een kat miauwt. Maar jarenlang dacht men dat de giraffe stil bleef. Onderzoekers aan de Universiteit van Wenen zijn er nu achtergekomen dat de giraffe in de avonduren een zoemend geluid maakt. Ze maakten de geluiden, normaal te laag voor het menselijk gehoor, hoorbaar.
De onwijs goed zingende en dansende Giraffe bleek niemand minder dan acteur Tygo Gernandt. Wat er door de hoofden van de jury heen ging varieerde ook continu: van Humberto Tan tot een cabaretier, wellicht van de Lama's.
En ook leeuwen, tijgers, poema's, cheetah's en lynxen mogen niet als huisdier gehouden worden. Apen zijn verboden. Geen zorgen dus dat er ineens een gorilla, oerang oetang, chimpansee of makaak in je slaapkamer zit. Olifanten, kamelen of giraffen mogen ook.
Giraffen: 30 m² per dier; er moet binnen een gemeenschappelijke uitloopruimte zijn van tenminste 200 m²; hoogte tenminste 6 m. Okapi's: 15 m² per dier; er moet binnen een gemeenschappelijke uitloopruimte zijn van tenminste 50 m²; hoogte tenminste 3,5 m.
Zowel giraf als giraffe is correct. De vorm giraf is het gebruikelijkst. De meervoudsvorm van giraf is giraffen. Giraffe heeft twee meervoudsvormen: giraffes en giraffen.