Zylkène ondersteunt huisdieren met het omgaan bij veranderingen in hun leefsituatie. Hierdoor kunnen ze zich beter aanpassen en zullen er niet zo snel fysieke of emotionele problemen ontstaan. Als aanvulling op het gebruik van Zylkène kan ook gedragstraining er toe bijdragen stress-gerelateerd gedrag te veranderen.
De gemiddelde dagelijkse dosering bedraagt 15 mg/kg. Na 15-30 dagen dient er een evaluatie van het gedrag plaats te vinden en kan, indien nodig, de dosering worden aangepast. — Katten, honden tot 10 kg : ZYLKENE 75 mg : 1 tot 2 capsules per dag. — Honden van 10 tot 30 kg : ZYLKENE 225 mg : 1 tot 2 capsules per dag.
Zylkène is een natuurlijk product dat kan ondersteunen bij diverse vormen van stress bij honden en katten. Het helpt huisdieren snel met veranderingen in hun leefsituatie om te gaan. Hierdoor kunnen ze zich beter aanpassen en zullen er geen fysieke of emotionele problemen ontstaan.
Voor kortdurende stress (verblijf kennel e.d.) kan 1 tot 2 dagen van te voren met Zylkène worden begonnen en blijft men Zylkène gebruiken gedurende de periode van stress. Bij langdurige stress kan men binnen 1 tot 2 weken verbetering verwachten, voor het beste resultaat dient Zylkène 1 tot 2 maanden gegeven te worden.
Lange termijn gebruik: Geef Zylkene dagelijks gedurende 1 maand en evalueer nadien het effect. Het is aan te raden om bij langdurige stressvolle situaties ook steeds contact op te nemen met een dierenarts of met een gedragstherapeut. Verschillende situaties kunnen jouw huisdier behoorlijk uit balans brengen.
Valeriaan en Kamille: Deze kruiden hebben van nature kalmerende eigenschappen en worden vaak gebruikt in supplementen voor honden. B-vitaminen en Magnesium: Deze kunnen helpen bij het ondersteunen van de zenuwfunctie en hebben een algemeen kalmerend effect.
Naast wandelen heeft ook kauwen een kalmerende werking op honden. Je hond een bot voeren kan daarom helpen bij het verminderen van stress. Ook spelen of puzzelen zorgen voor afleiding van een stressvolle situatie. Geef je hond zijn brokken eens met een voerspel, zodat hij extra uitdaging krijgt tijdens de maaltijd.
Aaien is veiliger dan echt knuffelen in stressvolle situaties; Werk in huis met kalmerende geluiden zoals klassieke muziek, honden kalmeren hiervan; Overweeg een thundershirt als je hond bang is voor onweer, autorijden of vuurwerk; Praat over angst en stress met een gedragsdeskundige.
De puberteit is vaak het heftigst rond de leeftijd van 18 maanden. Daarna zal je merken dat je pup weer wat rustiger en evenwichtiger wordt. In de leeftijd tussen 24 en 30 maanden hebben de hersenen van jouw hond zich volledig kunnen ontwikkelen en breekt de periode van volwassenheid aan.
Lichamelijke gevolgen, die ontstaan door de langdurige hoge hormoonspiegels in het bloed van jouw hond door ongezonde stress kunnen onder andere zijn: Maag/darmproblemen. Gevolgen voor het geheugen en het leervermogen van jouw hond. Verminderd immuunsysteem, dus vatbaarder voor allerlei andere ziekten.
Wat wel aan te raden is, is het bieden van steun en vertrouwen wanneer een angstige hond toenadering zoekt. Een fijne vorm van aanraking en lieve woorden op een neutrale/rustige toon. Dit kan de angst doen afnemen en zorgen voor sneller herstel.
Het kan maanden of zelfs jaren duren voordat dit weer onder controle is en de stress enigszins uit het lichaam is. Ondersteuning is dan ook noodzakelijk! Afhankelijk van hoe het gaat met de hond kan na ongeveer 3 maanden strikte stressvermindering langzaam weer wat worden opgebouwd.
Een kort lontje
Dat ze in één keer op andere honden afstruinen, uitvallen, weglopen, een geurtje volgen of ander 'ongewenst' gedrag vertonen. Wees je er van bewust dat honden veel minimale signalen afgeven die ze vaak al laten zien wat hij gaat doen.
Ook komt het voor dat hun baasje denkt dat een slaapmiddel (oxazepam) of pijnstiller hun huisdier kan helpen. Honden en katten zijn hier veel gevoeliger voor dan mensen, wat maag-darmeffecten en zelf nier- en leverschade kan opleveren bij de dieren.
Als een hond u of uw hond heeft gebeten, kunt u aangifte doen. In zowel het Wetboek van Strafrecht als in de gemeentelijke APV (Algemene Plaatselijke Verordening) staan regels waarmee tegen agressie door honden kan worden opgetreden. Het is dus raadzaam om een bijtincident te melden bij de gemeente en/of de politie.
Bijvoorbeeld meer ruimte, meer beweging, meer aandacht of speelgoed om de hond bezig te houden. Houd hem bezig door bijvoorbeeld lekker te spelen of uit te laten. Daarnaast kan je gebruik maken van stressverlagende dieetvoeding, één van de producten van Adaptil of de RelaxoPet.
Een hond die op zijn rug ligt, is ultiem aan het ontspannen. Honden doen dit namelijk alleen als ze zich veilig voelen in hun omgeving. Het is dus eigenlijk een compliment aan jou dat je hond op zijn rug slaapt. Er zijn verschillende redenen waarom je hond op zijn rug gaat liggen.
Onzekerheid, angst, frustratie of verveling behoren tot de meest voorkomende oorzaken voor overmatig blaffen. Alles wat je hond kan opwinden, kan ook het blaffen versterken. Een paar voorbeelden: Stemmingsoverdracht: als jij nerveus wordt, wordt jouw hond ook nerveus.
Een hond die ongewenst gedrag vertoont is vaak onhandelbaar. Om te voorkomen je hond herplaatst of zelf ingeslapen moet worden, kan je beroep doen op een gedragstherapeut. Neem contact op met je dierenarts voor advies.
Ja, honden kunnen zeker hun baasje missen.
Een gelukkige hond kan heel vreemde en ontspannen houdingen aannemen, zoals lang uitgestrekt liggen, in het gras rollen of op zijn rug liggen met zijn poten omhoog en zijn buik laten zien. Zo'n gedrag is een teken van welzijn: je hond is gelukkig en heeft het volste vertrouwen in je en de mensen om hem heen!