Op deze manier creëer je eenvoudig een 'frissere' look. Zo gebruik ik wit oogpotlood het meest. Trek een wit lijntje vanuit je binnenste ooghoek, tot ongeveer het midden van je oog. Doe je oog dicht en maak dan ook de hoek van je oog wit met het potlood.
Professionele visagisten gebruiken vaak witte make-up niet vanwege de kleur, maar om het licht beter te laten reflecteren op het gelaat, waardoor je een stralende uitstraling krijgt.
Qua kleuren is het per oog verschillend. Een nude kleur is altijd goed voor een open blik, je laat het oog iets groter lijken. Gebruik je de tegenovergestelde kleur zwart, dan maak je het oog wat kleiner. Een zwart oogpotlood kan ook heel mooi staan bij een smokey eye look om de oogmake-up wat meer te versterken.
Oogpotloden werden vroeger van kohl gemaakt, daarom noemt men een oogpotlood ook wel een kohlpotlood. Een oogpotlood moet, afhankelijk van de gewenste dikte van de lijn, regelmatig geslepen worden. Er bestaan ook hervulbare potloden. Er bestaan vele merken oogpotloden, die verschillende soorten aanbieden.
De huid rond je ogen wordt slapper naarmate je ouder wordt. Een felle of glitterende oogschaduw kan dit extra benadrukken. Kies daarom voor een matte oogschaduw in een subtiele bruintint. Dit geeft een natuurlijke look en laat de kleur van jouw ogen er prachtig uitspringen!
Ogen groter laten lijken tip 1: lichte oogschaduw
Met lichte kleuren lijken je ogen groter. Probeer daarom eens een lichte oogschaduw aan te brengen op het hele ooglid. Doe ook een beetje lichte oogschaduw of highlighter in je binnenste ooghoeken. Dit zorgt voor een vergrotend effect en laat je ogen stralen.
Bruine ogen
Koel type (zomer/winter): Kies voor paars, lila, roze en blauw, hierbij kun je de look afmaken met een grijs oogpotlood. Door deze kleuren te kiezen lijkt jouw huid ook meteen stralender!
Grijze ogen: Bij de oogkleur grijs staan de kleuren mosgroen, donkerblauw, zilverblauw en antraciet. Over het algemeen genomen kiest men voor een donkere kleur zodat de doorgaans vaak lichtgrijze ogen echt knallen.
De juiste kleuren om blauwe ogen op te maken
Om blauwe ogen op te maken, zijn warme tinten, die variëren van rood over oranje naar geel, dus ideaal. Ze zorgen voor een sterk contrast en geven je blik zo een diepe intensiteit.
Op je waterlijn
Dan kun je (een waterproof) oogpotlood op je onderste en bovenste waterlijn aanbrengen. Let op dat dit je ogen optisch kleiner maakt, maar het is wel ontzettend mooi! Wil je je ogen juist groter laten lijken? Breng dan een huidskleurig of wit oogpotlood aan op je onderste waterlijn.
Om blauwe ogen nog blauwer te laten lijken, kun je met veel kleuren aan de slag. Deze tinten laten blauwe ogen goed uitkomen: oranje, bruin, goud, roest, koper, lila, paars en blauw.
Breng eerst oogschaduw aan en daarna pas de eyeliner en mascara. Zo niet dan bestaat de kans dat je de eyeliner terug uitveegt en dat de oogschaduw in je wimpers blijft plakken.
Krijg jij snel rode, tranende of ontstoken ogen, zeker als je make-up draagt? Het kan zijn dat je last hebt van gevoelige ogen. In dat geval moet je erg opletten welke oogmake-up je gebruikt. Helaas zit in het gros van de producten stoffen die je ogen kunnen irriteren.
Hoe je zo snel mogelijk een rechte lijn boven je oog krijgt? Door niet te trekken aan je buitenste ooghoek. Dit zorgt ervoor dat de huid ietwat gaat rimpelen als je 'm weer loslaat, en tja, dan is dat lijntje ook meteen oneven.
Kleuren die neigen naar paars, purper, bordeaux en rood, laten groene ogen mooi uitkomen en creëren een waar contrast zodat je ogen oplichten. Zet het licht dus maar op groen voor oogschaduw en kleurpaletten met warme roodachtige tonen, maar let wel op dat je niet overdrijft bij het aanbrengen!
Dat betekent dat rode kleuren je groene ogen extra zullen accentueren. Kleuren zoals paars, rood en verschillende tinten oranje complementeren jouw ogen. En kleuren als peach, bruin, koper en pruimkleuren passen ook mooi. Tip 2: Dezelfde rode, paarse en bronzen kleurregels werken ook voor eyeliner en mascara.
Blauwe of grijze ogen
Houd je van koelere kleuren, dan kies je best voor een tint die net iets donkerder is dan de kleur van je ogen. Met blauwe of grijze ogen combineer je best taupe, grijs, violet, paars of donkerblauw.
Bruine ogen accentueren
Bruine warme ogen kun je versterken door het dragen van roestig rood, bordeaux en bruin. Kastanjebruin, kersenrood en rosebruin zijn mooie keuren wanneer je een koele bruinkleur hebt in je ogen. Als je bruin op de kleurencirkel zoekt, kijk naar in de oranje familie.
Bruine ogen
Mooie kleuren hiervoor zijn: alle kaki achtige tinten zoals: groen, beige, bruin. Maar ook goud, brons en champagnekleurige tinten zijn heel mooi. En vergeet bijzonder effect vooral niet roze, koningsblauw, abrikoos en geel.
Eetgewoonten: Vlees, fruit en groenten kunnen ook je natuurlijke oogkleur donkerder of lichter maken. Er wordt bijvoorbeeld gezegd dat voedingsmiddelen als spinazie en biologische honing je iris lichter en helderder kunnen doen lijken. Kamille en olijfolie daarentegen kunnen je ogen warmer doen lijken.
Lichtjes rond de ogen
Dankzij de subtiele lichtjes lijken je ogen meteen een beetje groter. Vergeet ook het stukje net onder je wenkbrauwboog niet.
Een natuurlijke schaduw op je oogleden maak je heel makkelijk door wat bronzer aan te brengen. Breng het over het gehele ooglid aan en geeft net iets meer kleur in de arcadeboog (het deel tussen je wenkbrauwbot en de vouw van je ooglid). Zo krijg je een hele zachte look met net iets meer definitie.