Regenereren is het opnieuw opwarmen of warm houden van een maaltijd. Het verwarmen van reeds gegaarde maaltijden zorgt voor meer rust in de keuken wanneer je kookt voor veel personen - bijvoorbeeld voor een heel ziekenhuis.
'Regenereren' is een stoomkookfunctie die is geoptimaliseerd voor het opwarmen van restjes. De stoom voorkomt dat het oppervlak uitdroogt, terwijl de warmte zacht en gelijkmatig wordt verdeeld, zodat het eten eruit ziet, smaakt en ruikt alsof het net is bereid.
Wellicht heeft u zelf als dieselrijder ervaren dat een voertuig bezig is met 'regenereren', het vertaald zich vaak in: het schokken van de motor, tijdelijke verhoging van toerental en een verandering/verzwaring van het motorgeluid.
Een gemiddelde maaltijd is op 130 graden in circa 15 minuten warm. – Haal je maaltijd uit de koelkast en zet onafgedekt in de oven. – Druk op start.
Van alle organen die je hebt kan alleen de lever zich regenereren. Dat het dit kan is heel fijn gezien het betrokken in bij 500 functies die je lichaam nodig heeft om gezond te blijven. Het regenereren van een mensen lever kan tussen de 8 en 15 dagen duren.
De lever is het enige orgaan in het menselijk lichaam dat kan regenereren. Hoewel sommige patiënten bij wie een ziek deel van hun lever is verwijderd, het weefsel niet kunnen laten teruggroeien en uiteindelijk een transplantatie nodig hebben. Onderzoekers van de Michigan State University denken dat bloedstollingsfactor fibrinogeen hiervoor verantwoordelijk kan zijn.
De lever is een bijzonder orgaan: anders dan andere organen kan het zichzelf grotendeels herstellen na schade.
Regenereren is een manier om reeds gegaarde gerechten opnieuw op te kunnen warmen of warm te houden zonder dat de kwaliteit achteruit gaat. Regenereren is mogelijk met de (combi-)stoomoven, magnetron, oven of pan. Door een gerecht te regenereren met stoom, voorkomt u dat het gerecht uitdroogt.
Een gemiddelde dieselauto regenereert elke 700 a 1000 kilometer. Dit is het schoonbranden van het roetfilter door extra diesel in te spuiten. Hierdoor wordt het roetfilter warmer waardoor het roet verbrand tot as.
Nadat de voedingsstoffen uit je eten zijn gehaald, wordt wat je niet gebruikt in je darmen tot poep gekneed. En dat poep je binnen 24 tot 48 uur uit. De hele reis van eten door je spijsvertering duurt dus 24 tot 48 uur. Dit hangt af van wat je precies eet en hoe makkelijk dat af te breken is door je lichaam.
De lever heeft een opmerkelijk vermogen om te regenereren. en daarmee weefsel te vervangen dat is beschadigd of verloren gegaan. In het geval van langdurige schade bij chronische leverziekten wordt deze capaciteit uiteindelijk minder of gaat verloren.
De duur van regeneratie varieert per waterontharder. De duur is afhankelijk van het type waterontharder en de waterhardheid. Over het algemeen duurt het regeneratieproces tussen de 60 en 120 minuten.
Het silicium roetfilter is volledig identiek aan die door de autofabrikanten wordt gemonteerd. Het grote voordeel van dit materiaal is de hoge temperatuurbestendigheid. Als het regeneratieproces bijvoorbeeld onverwacht wordt afgebroken, is er in het roetfilter nog sprake van een zeer hoge temperatuur.
Regeneratie is een natuurlijk proces. Het is het weer aangroeien, hernieuwen, en ontstaan van verloren gegane cellen en weefsels. In de landbouw houdt dat in dat de resten van oude gewassen en natuurlijke meststoffen, de nieuwe gewassen ondersteunen.
Besprenkel je brood met water en zet het ongeveer 10 minuten in de oven op een temperatuur rond de 80°C. Je kan ook gewoon een kommetje met water vullen en samen met je droog brood in de oven zetten. Je baguettes en pistoletjes zullen nadien weer overheerlijk smaken.
Regeneratieve geneeskunde is een nieuwe manier van behandelen die helpt om zieke cellen, weefsels en organen weer goed te laten werken. Dit doen we door cellen, weefsels en organen te repareren, te vervangen of te herstellen na schade door ziekte of letsel.
Sommige van onze organen kunnen zichzelf regenereren, ofwel repareren, zoals bijvoorbeeld de lever. Als je bijvoorbeeld een deel van je lever doneert, dan groeit je lever weer aan. Bij patiënten die verder gezond zijn kan de lever in 30 dagen de helft van zijn grootte regenereren.
Regeneratie is het schoonbranden van het roetfilter met als doel opgeslagen roet te verwijderen. Door extra brandstof in het filter te spuiten, worden de uitlaatgassen tijdelijk verwarmd tot ca. 680 graden (regeneratietemperatuur). Hierdoor verbrandt het roet in het roetfilter.
Hij hanteert de basisregel: “Laat de temperatuur per minuut 1 °C oplopen tot 110 °C met een kerntemperatuur van maximaal 80 °C. De luchtvochtigheid moet rond de 60 tot 70% liggen. De temperatuur stijgt in 35 tot 40 minuten in een vloeiende lijn, langzaamaan.
Opwarmen is iets anders dan regenereren. Vaak zijn deze maaltijden heet van buiten, maar koud van binnen en er gaat veel smaak en textuur verloren in het verwarmproces. Bij regenereren zorg je ervoor dat zo veel mogelijk van de originele smaak en textuur behouden wordt.
Hoge uitlaattemperaturen zijn vereist om het roet te verbranden.Deze worden gewoonlijk bereikt tijdens het rijden op de snelweg. Dit heet passieve regeneratie.
De lever is een bijzonder en belangrijk orgaan. Zonder lever kan een mens niet leven. De lever zorgt voor allerlei processen in het lichaam, zoals het maken van veel belangrijke eiwitten, bijvoorbeeld voor de bloedstolling.
Recentelijk bleek echter dat de longen beter in staat zijn om zich te herstellen dan oorspronkelijk werd gedacht. Hoewel veel longcellen beschadigd raken door het roken, blijven er altijd gezonde longcellen achter. Deze gezonde cellen vermenigvuldigen zich en vervangen de beschadigde longcellen.
Regeneratieve geneeskunde is erop gericht nieuwe behandelingen te ontwikkelen die cellen, weefsels en orgaanfuncties repareren, vervangen of herstellen na schade door ziekte of letsel. Een aantal behandelingen is al beschikbaar in Nederland.