Geel is de kleur van de zon en wordt daardoor geassocieerd met gevoelens van geluk, blijdschap en onbezorgdheid. Net als oranje, stimuleert ook geel de hersenactiviteit. Bovendien geeft het de spieren een energieboost. Helder geel is een blikvanger, vooral in combinatie met een donkere kleur.
Kies dan voor de kleur blauw; blauw werkt rustgevend, verkoelt en geeft je een ontspannen gevoel. Dit zorgt voor een serene sfeer om lekker in slaap te vallen. Het is zelfs uit onderzoek gebleken dat mensen in een blauwe slaapkamer het langst slapen!
rood: stimulerend voor lichaam en geest, helpt bij vermoeidheid en depressie.
Rood licht komt wat dieper in de huid en werkt huid verbeterend. Deze golflengte stimuleert de productie van de fibroblasten (is de belangrijkste cel van het bindweefsel) bij de aanmaak van collageen en elastine waardoor de huid strakker en voller wordt.
Mensen met migraineaanvallen die erger worden door licht, kunnen baat hebben bij groen licht. De pijn lijkt erger te worden door wit, blauw, rood en oranje licht. Maar een zwak, groen schijnsel zou een aanval juist kunnen verminderen. Groen licht kan migraine verminderen.
Eén van de nadelen van led-verlichting is dat de lampen gevoelig zijn voor oververhitting, wat de levensduur niet ten goede komt. Een led-lamp moet zijn warmte goed kunnen afvoeren. Hieraan herkent u ook meteen kwalitatieve led-lampen: deze zijn voorzien van goede koeling en warmteafvoer-mogelijkheden.
Mensen die een moeilijke spijsvertering hebben, kunnen dit behandelen met geel licht. Deze kleur wordt geassocieerd met de maag, lever en darmen.
LED (Light Emitting Diode) technologie is snel bekend geworden als één van de niet-invasieve en meest effectieve manieren ter ondersteuning van huidverjonging en herstel van de huid. Het is een lichttherapie waarbij licht met een bepaalde frequentie wordt gebruikt om de huid te verbeteren.
Rood is de meest intense kleur voor het menselijke oog en brein. Van rood licht versnelt bijvoorbeeld de ademhaling en gaat de bloeddruk omhoog, zo blijkt uit verschillende onderzoeken. Rood staat voor energie en kan ook zwoele, erotische gevoelens oproepen. Rood is ook de meest zichtbare kleur die er is voor de mens.
Blauw licht stimuleert fotoveroudering: veroudering door blootstelling aan licht. Langdurige blootstelling aan geconcentreerd blauw licht kan dan ook huidbeschadigingen veroorzaken, zoals kleurveranderingen, ontstekingen en een zwakker huidoppervlak.
Lichttherapie maakt gebruik van de positieve effecten van licht op gezondheid en welzijn. Zo kan licht tijdens de donkere dagen zorgen voor meer energie, maar ook helpen tegen spierpijn, huidaandoeningen en slaapproblemen.
Veroudering van de huid: op de lange termijn kan huidveroudering ontstaan door lichttherapie. Huidkanker:een te hoge dosis uva-licht kan op de lange termijn melanomen veroorzaken, een ernstige vorm van huidkanker. Te hoge dosissen uvb-straling kan diverse, minder agressieve vormen van huidkanker veroorzaken.
Hoe lang u de lichttherapielamp gebruikt is afhankelijk van uw afstand tot de lamp. Houd er rekening mee dat u de lamp iedere dag – bij voorkeur in de ochtend – minimaal een half uur tot 2 uur moet gebruiken voor een optimaal effect.
Blauw licht uit beeldschermen van tablets en smartphones is slecht voor het vatten van de slaap. Rood licht maakt het daarentegen makkelijker om in slaap te vallen, ontdekten neurowetenschappers van het Nederlands Herseninstituut.
Het belangrijkste voordeel dat groen geeft is; rust en stilte. Deze kleur repliceert de natuur die onze geest oppikt als ontspannend. Groen is perfect voor slaapkamers omdat het een rustgevende kleur heeft. De beste kleuren om groen mee te combineren zijn een andere tint groen, wit, blauw en vele andere kleuren.
Grijs. Grijs kan een verwarrend effect hebben op mensen. Het heeft de neiging om verwachtingen te scheppen, wat kan zorgen voor stress. Het wordt ook beschouwd als de kleur van verstand, duurzaam, verfijnd en strak.
Om goed en uitgerust wakker te worden heb je een kleurtemperatuur van minstens 6.500 Kelvin nodig. In bed lezen met het verkeerde licht zorgt er uiteindelijk voor dat je over je natuurlijke slaap heen zult komen.
Groen licht (waaronder ook groene led verlichting) zorgt ervoor dat de ogen zich aanpassen aan het donker (de staafjes worden actiever) en er beter kan worden waargenomen bij lagere lichtniveaus.
Slapen in het donker is gezonder
* De waarschijnlijke oorzaak hiervan is dat licht je slaap en biologische klok verstoort. Andere mogelijke bijwerkingen van slapen met het licht aan zijn: overgewicht, ongelukken door slapeloosheid en een verhoogde kans op hart en vaatziekten.
ProHealth – LED Gezichtsmasker. Ook dit is in onze ogen één van de beste led gezichtsmaskers. Het apparaat heeft, net zoals de hierboven genoemde variant, maar liefst 7 verschillende behandelingen. Deze verschillende behandelingen komen tot stand door de verschillende ingebouwde led lampjes.
Blauw licht is een antibacteriële behandeling die bedoeld is om acne aan te pakken door de olieproductie te verminderen en toekomstige puistjes te voorkomen, zonder de huid te irriteren. Deze colorwave is ook een UV-vrij alternatief voor de behandeling van eczeem en psoriasis.
Hoe vaak wordt deze behandeling herhaald? Om een optimaal resultaat te behalen adviseren wij de behandeling een aantal keer te herhalen. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de huidconditie. LED-therapie heeft geen bij-effecten en kan elke dag uitgeoefend worden.
Cola bij buikpijn of misselijkheid
Er zijn theorieën die de samenstelling van cola in verband brengen met een antibacteriële werking of medicatie tegen misselijkheid. Maar er is geen wetenschappelijk onderzoek dat laat zien dat cola werkelijk helpt als je misselijk bent of buikpijn hebt.
Zorg ervoor dat je altijd iets in je maag hebt. Een lege maag kan namelijk ook een misselijk gevoel geven. Met name 's morgens vroeg kan het helpen om te knabbelen op droog voedsel, zoals toastjes, crackertjes of een soepstengel. Zuig of kauw op een ijsklontje, kauwgom, waterijsje of zachte stukjes fruit.
De stelling 'Cola helpt tegen misselijkheid' moeten we helaas bestempelen als fictie. Maar wat blijkt: als je zelf het gevoel hebt dat je er iets aan hebt, is er geen reden om met de cola op te houden.