Wat kost bellen via WhatsApp? Bellen via WhatsApp is in principe gratis. Wel heb je een smartphone nodig, dus een toestel waarmee je apps kunt downloaden. En de WhatsApp app natuurlijk.
WhatsApp is en blijft gratis. Onder WhatsApp-gebruikers gaat een bericht rond waarin staat dat je het appje moet doorsturen om te voorkomen dat je moet betalen voor WhatsApp.
Bellen via Whatsapp "kost” alleen data. Zolang het datagebruik gratis is (de Wifi) en binnen de databundel blijft (via 4G) zijn er aan beide zijden geen (extra) kosten. Wie het gesprek begint maakt niet uit.
Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is verbinding met internet. Ook kun je in WhatsApp eenvoudig groepen maken. Zo blijf je gemakkelijk in contact met een hele groep mensen. WhatsApp heeft het sturen van SMS-berichten bijna verdrongen.
Wanneer je internet dus wegvalt kan je gewoon berichten blijven sturen en zodra het internet terug is doet WhatsApp de rest. Eerder moest je dit handmatig doen. Daarnaast is er ook een vernieuwd geheugenscherm waarmee gebruikers het verbruik van de app kunnen beheren.
Er is geen enkele manier om te weten te komen of iemand naar je profiel op WhatsApp kijkt. De ontwikkelaars hebben een dergelijke functie simpelweg niet in de app gezet, en apps die beweren dat ze jou die info wel kunnen geven zijn onbetrouwbaar.
Dan heb je internetverbinding of WiFi nodig. Zonder internetverbinding kun je namelijk geen gebruik maken van deze applicatie, omdat deze geen verbinding maakt. Wanneer je WhatsApp wilt gebruiken in het buitenland met iemand die in Nederland zit, heb je dus mobiele dataverbinding nodig.
Als je in het buitenland bent, kun je je WhatsApp-account nog steeds gebruiken via mobiele data of wifi. Als je op reis een lokale simkaart gebruikt, kun je WhatsApp nog gewoon gebruiken met je eigen nummer.
Ga naar het adresboek van je telefoon. Als je het telefoonnummer van het contact toevoegt, voer je eerst het plusteken (+) in. Voer het landnummer in, gevolgd door het volledige telefoonnummer.
(What's)Appen doe je via een app op een smartphone. Met de telefoon stuur je korte berichtjes naar elkaar, en dat gaat dan meestal om een vriend(in) of familielid. Chatten doe je op een computer, laptop of tablet, en dat gaat via een internetwebsite. Via die website wissel je korte berichtjes met een ander persoon.
Via internet kun je gratis bellen en groepsgesprekken voeren via diensten als Skype, Viber en WhatsApp. Online bellen naar alle vaste en mobiele nummers is mogelijk, tegen gunstige tarieven en soms gratis.
Een aantal diensten komen vaker voorbij bij gebruikers die hoger MB-verbruik hebben. Video's streamen (Netflix, Ziggo Go, Videoland, YouTube, internet radio, …) Updates van apps (App Store / Google Play Store) & software-updates (iOS / Android systeem-updates).
Verenigde Staten
West-Europa en Latijns-Amerika zijn echte Whatsapp-bolwerken. Opvallend genoeg is de VS, geboortegrond van de app, dat nog niet. Geen enkele berichtenapp heeft in dat land een echt sterke positie weten te verwerven; sms wordt nog steeds veel gebruikt.
Wat is WhatsApp? Met de app op de smartphone kunnen mensen elkaar berichten sturen en bellen via de internetverbinding. Gebruikers betalen dus niet per gesprek of bericht, maar voor het zogenaamde dataverkeer. Is het apparaat verbonden met wifi, dan kost het helemaal niets.
Roaming: uw mobiele telefoon in een ander EU-land gebruiken.
WhatsApp stopt op 1 november met de ondersteuning van oude iPhones en Android-telefoons. Wie zo'n oud toestel heeft, moet een nieuwe smartphone kopen om WhatsApp te blijven gebruiken. WhatsApp meldt dat het vanaf 1 november alleen smartphones met iOS 10 of nieuwer en Android 4.1 of nieuwer ondersteunt.
Het antwoord is ja, maar alleen als jij (of iemand anders) daar toestemming voor geeft. Zo zit het. Standaard zijn WhatsApp-berichten beveiligd met end-to-end-encryptie. Deze versleuteltechniek zorgt ervoor dat niemand de inhoud van berichten kan lezen, behalve de verzender en ontvanger.
Alle instellingen staan nu namelijk standaard op: 'iedereen kan alles van je zien'. Dat weten veel mensen niet, waardoor ze ongemerkt blootgesteld staan aan onbekenden. Je status, je profielfoto en wanneer je voor het laatst online was bijvoorbeeld. Dat kan echt iedereen zien die je nummer heeft of heeft ingetoetst.
Tik op het tabblad Instellingen > Account > Privacy. Tik op Info. Kies wie de informatieregel mag zien: Iedereen (iedereen met WhatsApp), Mijn contacten (alleen de door u opgeslagen contactpersonen) of Niemand.