Een Poelier is een slager die gespecialiseerd is in gevogelte en wild. Grote Poelierbedrijven slachten zelf kippen, kalkoenen enzovoort. De meeste Poeliers krijgen het vlees echter aangeleverd. Zelf maken ze er dan kleinere stukken van en bewerken het tot verkoopklare producten.
Een Poelier kan rekenen op zo'n €1600,- tot €2000,- bruto per maand bij een fulltime werkaanstelling. Het precieze bedrag hangt onder andere af van de leeftijd, ervaring en taken van de Poelier. Werkt een Poelier als zelfstandige, dan hangen zijn inkomsten bijvoorbeeld af van de concurrentie en zijn aanbod.
Slager (M/V/X)
Je versnijdt vlees voor de verkoop (vers vlees of vleesbereidingen). Je zorgt voor een aantrekkelijke presentatie van de producten in de winkel. Je maakt de bestellingen klaar, adviseert en bedient de klanten. Je verwerkt meestal het vlees van verschillende diersoorten zoals rund, varken, schaap, paard.
Hoe word je een Slager? Om te gaan werken als Slager kan men de opleiding Vakbekwaam Medewerker Versdetailhandel (Slager-Traiteur) volgen. Dit is een MBO niveau-3 opleiding. Daarna kan eventueel de opleiding Ondernemer Slagerij (MBO niveau-4) gevolgd worden.
Vroeger slachtten slagers de dieren zelf. Het doden gebeurde door met een hamer op de kop van het dier te slaan. Van dit slaan komt de naam 'slager' of 'slachter' vandaan. Vergelijkbaar waren er ook andere 'slaande' beroepen zoals olieslagers, touwslagers, hondenslagers en koperslagers.
De reden, waarom veel toko's hun groente en fruit goedkoper kunnen aanbieden is vanwege de lagere inkoopkosten, en er kan groter worden ingekocht omdat de verkoopcijfers altijd hoger liggen dan in Nederlandse supermarkten en groentespeciaalzaken.
Vlees is duur Maar ook hier valt te besparen: Het vlees is vaak van zeer goede kwaliteit en goedkoper dan in de meeste supermarkten. En kilo kipfilet is even duur als bij de Aldi, maar het vlees van de Islamitische slager is veel steviger, heeft meer smaak en is niet waterig.
Een Slager in Nederland verdient gemiddeld € 2.530 bruto per maand. Salarissen variëren van € 2.155 (laag) tot € 2.910 (hoog). Op deze pagina vind je een gedetailleerd overzicht van de gemiddelde brutolonen per stad, opleidingsniveau, provincie, carrièreniveau, bedrijf en dienstverband.
De opleiding begint officieel met lessen in de week van 29 augustus 2022. De introductiedag zal in de week van 22 t/m 26 augustus vallen. Om te kunnen starten heb je een afgeronde mbo-opleiding Foodservice teamleader op niveau 3 nodig.
Als slager-traiteur is jouw belangrijkste taak het maken van warme maaltijden, maaltijdsalades, soepen, broodjes en bijvoorbeeld hartige taarten die in de slagerij verkocht worden. Het samenstellen en verzinnen van het assortiment doe je als slager-traiteur in samenwerking met de ondernemer.
Het aanvangssalaris van een Slagers, vishandelaren e.d. bedraag meestal tussen de € 1.448 en € 2.412 bruto per maand. Na een dienstverband van 5 jaar bedraagt het salaris tussen de € 1.695 en € 2.766 per maand bij een werkweek van 38 uur.
Afhankelijk van de slager kan een slager ook gespecialiseerd zijn in bepaalde vleessoorten, zoals in runderen, paarden of gevogelte. Een moderne slager verkoopt meestal niet alleen vlees, maar ook andere producten, zoals kant-en-klaar producten.
Gildeslagers zijn betrokken bij hun collega's, kenmerken zich door hun eigenwijsheid en bereiden hun kwaliteitsproducten op ambachtelijke wijze. Samen zorgen we voor interessante verbindingen, voor gastvrijheid richting de klant en voor innovatie in ons vak.
Wat verdient een Uitbener in loondienst? Startsalaris zonder ervaring ongeveer € 1.700 bruto per maand. Gemiddeld salaris ongeveer € 2.000 bruto per maand. Salaris met meer dan tien jaar ervaring ongeveer € 2.300 bruto per maand.
Het gemiddelde salaris voor een slager (m/v) in Nederland is € 12,84 per uur.
Het gemiddelde salaris voor een beenhouwer (m/v) in België is € 1.565 per maand.
Een Turkse slager zit meestal in een Turkse supermarkt en die hebben dan ook een groente- en fruitafdeling met lage prijzen. Het is een goed idee om niet alleen vlees te halen, maar ook meteen andere boodschappen.
Dierenrechtenorganisatie Wakker Dier bevestigde tegenover ThePostOnline dat 'veel' kippen op islamitisch verantwoorde wijze worden geslacht, al had het geen concrete bewijzen. 'Alle Nederlandse kip onverdoofd geslacht', kopte het weblog. 'Zelfs de plofkip is halal.
Nettorama domineerde het vleesgedeelte van het onderzoek vorig jaar met eerste plaatsen op vier aspecten. Op kwaliteit/versheid en deskundigheid neemt Poiesz de 1e plek over en de noordelijke formule doet dat ook op de hele ranglijst (van 7,20 naar 7,46).
Vlees van de slager = beter vlees
Het resultaat: hun vlees is vaak beter en smaakvoller. Door je vlees bij de slager te kopen, kun je ook makkelijker de afkomst van het vlees achterhalen, zodat je lokaler en bijgevolg duurzamer vlees kunt kiezen.
Keurslager, niet zomaar een slager
Een slager mag zich niet zomaar Keurslager noemen. Keurslagers voldoen aan formulerichtlijnen op het gebied van hygiëne, kwaliteit, onderscheidend vermogen en voedselveiligheid. Waarborging vindt plaats middels periodieke keuringen.
De Vegetarische Slager is een Nederlandse voedingsmiddelenfabrikant die vleesvervangende producten maakt. Het bedrijf, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Utrecht, is opgezet door Niko Koffeman en Jaap Korteweg en heeft een conceptwinkel, en restaurant in Den Haag.