De titel van lelijkste dier op aarde behoort toe aan de blobvis. Het absurde uiterlijk van deze diepzeevis doet ons vaak lachen, en af en toe opgelucht in de spiegel kijken.Ook doet het ons piekeren over wat er zich nog allemaal diep onder de golven bevindt.
De blobvis leeft op diepten waar een zwemblaas niet efficiënt is. In plaats daarvan ontleent de vis zijn drijfvermogen aan zijn lichaam, dat voor een groot deel uit een soort gelatine bestaat met een dichtheid iets lager dan die van water.
De blobvis (Psychrolutes marcidus) is een vissoort die in diepe wateren voor de kusten van het vasteland van Australië en Tasmanië leeft. De vis heeft een ingezakt "gezicht" met een dikke neus.
Boven water ziet hij er, door het grote drukverschil, echter wel erg slap en vreemd uit. De blobvis is grijs tot paarsachtig van kleur en hij wordt ongeveer 30 cm lang en 9 kg zwaar. Een blobvis kan tot wel 130 jaar oud worden.
De blobvis 'zwemt' voor de kusten van Australië en Tasmanië, al is 'DRIJVEN een beter woord voor wat hij doet. weinig spieren. Hij is dan ook niet erg sportief.
Vissen slapen niet met hun ogen dicht maar met hun halve hersenhelft die in slaap gaat. Motorieke functies blijven aan staan maar de vis wordt wel wat slomer. Elk schokje of licht kan er voor zorgen dat de vis weer wakker schrikt. De vissen gaan lager en rustiger zwemmen als ze gaan slapen.
Een vis heeft geen longen om dat te doen, maar kieuwen. Water stroomt in de bek van de vis, langs de kieuwen. Daar wordt de zuurstof uit het water gefilterd en komt het in het bloed van de vis.
Alsof je in een berg met vette gelei zit te happen. Blobvissen worden regelmatig als bijvangst gevangen door vissers. Helaas voor niets dus, want te eten zijn ze niet.
Het dier wordt ongeveer 30 cm lang en zwemt op een diepte tussen de 600 en 1200 meter. De vis heeft geen tanden en eet alles wat toevallig langs komt.
Wat is de bijzonderste vis ter wereld? De Sterrenkijker: starende ogen en een enorme bek Hij graaft zich in in de zeebodem en wacht daar op een prooi. Het dier heeft giftige stekels en sommige soorten leveren elektrische schokken. De Sterrenkijker wordt daarom ook wel het gemeenste schepsel op aarde genoemd!
De witte haai
Deze grote vis heeft een slechte reputatie. Door films zoals Jaws staat hij bekend als de enge, moordzuchtige haai die op jacht is naar mensen, maar niks is minder waar. Er worden per jaar ongeveer 100 mensen aangevallen door haaien, en ongeveer de helft hiervan is door witte haaien.
BLOB staat voor Binary Large Object. Het is een term die gebruikt wordt om een groot gegevenselement in een database in binaire code op te slaan. Deze binaire code is leesbaar voor software. Dit zijn niet-materiële componenten, in tegenstelling tot hardware.
Het vrijende stel kronkelt om elkaar heen. Het slakkenslijm vormt een draad. Aan die draad van slijm tolt het paar naar beneden. Al tollend komt uit beide dieren het mannelijk geslachtsdeel tevoorschijn.
De grootste vis is de walvishaai. De reuzenhaai weegt ongeveer 5000 tot 7000 kilogram. De nakomelingen van de reuzenhaai zijn flinke baby's: ze kunnen al anderhalve meter tot twee meter groot zijn bij geboorte. Vrouwtjes zijn volwassen rond hun twintigste en mannetjes rond hun vijftiende.
De blobvis, een vis die leeft in Australische wateren, is verkozen tot lelijkste dier ter wereld. Dat heeft de Ugly Animal Preservation Society meegedeeld, de organisator van de verkiezing die bedoeld is om bedreigde diersoorten onder de aandacht te brengen.
De blobvis, een psychrolutes marcidus, is een vis die in heel diepe wateren zwemt voor de kust van Australië, Tasmanië en Nieuw-Zeeland. Daar leeft hij op een diepte van ongeveer 600 tot 1.200 meter onder het wateroppervlak, waar de druk in het water veel hoger is.
De neusaap is één van de vreemdste/lelijkste/grappigste apen ter wereld. Volgens sommigen lijkt hij op de Nederlanders. In ieder geval: dit bijzondere dier komt enkel voor op Borneo. En bovendien wordt hij met uitsterven bedreigd.
De blobvis is een slijmachtige hoop met erg zachte botten. Naast dat hij erg zachte botten heeft, heeft hij ook bijna geen spieren.
Een vis kan hooguit tien minuten leven buiten water. Dus langer dan dat is het zeker niet. Maar doorgaans zal hij vrijwel meteen sterven als hij levend door een vogel wordt ingeslikt.
Voor dierlijke normen is de fysiologie van de vis absurd: de vis kan wel zo'n vijf uur metaboliseren zonder zuurstof. Dit is vergelijkbaar met de stofwisseling van een bacterie.
Vissen houden het graag simpel en hebben een hart met slechts één boezem en één kamer. Hun hart laat bloed rechtstreeks van de kieuwen naar het lichaam stromen, alleen op de terugweg passeert het via het hart.
Dit komt simpelweg door het feit dat alle vissen, behalve haaien, geen oogleden hebben. Ze kunnen hun ogen dus niet dichtdoen of knipperen. Er zijn zelfs vissen die helemaal geen ogen hebben. Deze leven op ongeveer een kilometer diep in de zee.
Zo slaapt de grote bruine vleermuis het langst van alle dieren – maar liefst twintig uur per cyclus van 24 uur. Maar dat is niet omdat dit dier dat nodig heeft.