Begin gelijk met benchtraining als je pup voor het eerst thuis komt. Je moet de bench als een leuke plek laten lijken voor je pup. Dit kun je doen door ze bijvoorbeeld te voeren in de bench. Laat de pup in de bench voor 20 minuten en neem daarna je pup (dragend) naar buiten.
Een fulltime baan en een hond is dus geen ideale combinatie maar er zijn wel oplossingen te vinden waardoor je toch je maatje in huis kan hebben, ondanks je drukke baan: Er zijn steeds meer pensions die ook een dagopvang hebben. Hier kan je je hond 's ochtends heen brengen en na je werk weer ophalen.
Laat je hond niet langer dan 4 à 6 uur alleen.
Echter kan dit verschillen per hond. Zorg ervoor dat hij goed heeft bewogen voordat je de deur uit gaat. Je kan eventueel contact opnemen met een uitlaatservice die voor jou een wandeling doet met je hond terwijl je op het werk bent.
Honden kunnen gemiddeld maximaal 6 uur alleen zijn. Maar dit geldt voor honden die gewend zijn én die geen verlatingsangst hebben. Sommige honden gaan na 2 minuten al piepen van ellende, andere honden kunnen gerust een paar uur alleen gelaten worden zonder dat ze het huis op stelten zetten.
Mits de pup de bench op een positieve manier is aangeleerd kan hij zich met gemak 30 minuten alleen redden in de bench. Zodra de pup ouder is (ongeveer 21 tot 25 weken), en de zindelijkheidstraining gaat goed, kun je de tijd steeds verder uitbouwen.
Slapen van de pup
Een puppy (t/m 6 maanden) slaapt ongeveer 18 tot 20 uur. Dit heeft de pup nodig om te groeien, maar ook om alle prikkels te verwerken. Een jonge hond (vanaf 6 t/m 24 maanden) slaapt ongeveer 16 tot 18 uur. Een volwassen hond slaapt ongeveer 16 uur.
HOE LANG MOET JE EEN PUP BIJ JE LATEN SLAPEN? Hoe lang je een pup bij je laat slapen is afhankelijk van de pup en zijn gedrag, maar meestal is een paar nachten voldoende. Belangrijk is dat je pup rustiger is en doorslaapt. Dit zal per nacht steeds beter gaan.
Wacht ook niet met de laatste maaltijd tot laat op de avond. Zo geef je je pup veel tijd om zijn eten te verteren, en voor een grote boodschap vóór bedtijd. Voor pups is het zéker belangrijk dat ze voedzaam eten krijgen.
De meeste puppy's kunnen in de leeftijd van 8-12 weken de nacht doorslapen. Het komt echter ook voor dat dit pas later kan.
Bij je puppy slapen
Neem je pup de eerste paar keer mee naar je slaapkamer of ga bij hem in de kamer liggen. Zet de bench, een grote doos of mand in je slaapkamer, dit wordt zijn/haar slaapplekje. Zo ben je dicht bij je pup in de buurt en kun je hem geruststellen wanneer het nodig is.
Een jonge pup vanaf 8 weken oud kun je vergelijken met een baby. Hij speelt, eet, slaapt - en dat gaat heel de dag door. Het advies is om na elk slaapje en elke maaltijd naar buiten te gaan en hem zo langzaam zindelijk te maken. In de loop van de tijd vraagt de pup iets minder aandacht.
Soms lukt het binnen een week om je pup zindelijk te krijgen, soms duurt het wat langer. Dit is afhankelijk van hoe snel je hond leert. Mocht het na een paar maanden nog niet gelukt zijn, neem dan contact op met een dierenarts of gedragstherapeut.
Wanneer stopt je pup met bijten en happen? Tijdens het wisselen van het melkgebit kan de pup juist nog iets meer gaan bijten. Maar wees gerust: het gaat over! Na het wisselen van het melkgebit (met maximaal 7 maanden) stopt het happen en bijten over het algemeen.
Sommige mensen vragen mij wel eens: “Hoe lang moet je een pup laten janken in de bench?” Daar is heel eenvoudig antwoord op te geven: het beste kan je een puppy niet laten janken in een bench. Het is als eerst belangrijk om te kijken of jij je pup wel in een bench wil laten slapen.
Geen enkele hond vindt het leuk om lang alleen te moeten zijn. Honden hebben sociaal contact en beweging nodig en natuurlijk moeten ze ook regelmatig hun behoefte kunnen doen. Een richtlijn is om volwassen honden niet langer dan 4 tot maximaal (en niet elke dag) 6 uur achter elkaar alleen te laten.
Tijd die je dagelijks kwijt bent
Gemiddeld ben je aan je volwassen hond 2-3 uur per dag kwijt. Ook dit verschilt per ras en leeftijd. Ga ervanuit dat je ten minste één keer per dag een lange wandeling van minimaal een half uur met hem maakt en laat je hond vier keer per dag uit.
Zet s' avonds het water weg
De meeste pups kunnen ongeveer zeven uur slapen zonder te hoeven plassen. Als je puppy je 's nachts wakker maakt, dan hoef je niet meteen te reageren. Doe je dit wel, dan denkt je pup dat het tijd is om te spelen en zal hij misschien niet meer gaan slapen.
Stel je het anders voor, zoals het helaas vaak in de praktijk voorkomt: je puppy krijgt na 19.00 uur 's avonds geen drinken meer en moet dan wachten tot 7.00 uur de volgende dag; effectief zit hij of zij dan de helft van de dag zonder water!
Begin met korte momenten. Om het oefenen langzaam op te bouwen is het nog helemaal niet nodig om echt weg van huis te gaan. Ook tijdens jouw toiletbezoeken, het douchen, en het opvouwen of strijken van de was is jouw puppy alleen. Dit zijn meteen goede momenten om mee te beginnen je puppy te leren alleen te zijn.
De tijd tussen eten en de ontlasting van de hond verschilt per keer en verschilt per hond. De gemiddelde duur van de spijsvertering van de hond van A tot Z kan 12 tot ongeveer 24 uur duren, dus een tot twee keer per dag ontlasting is normaal.
Gezonde fruitsoorten voor je hond zijn: ananas, appel, banaan, bramen, bosbessen, mango, watermeloen, meloen, perzik, peren, aardbeien, frambozen of blauwe bessen. Let er wel altijd op dat je de pitten uit het fruit haalt. Deze zijn namelijk niet goed voor je hond.
Voor jonge pups van 8 tot 12 weken is het volledig normaal dat ze midden in de nacht hun behoefte moeten doen. Als hij in een bench slaapt, zal hij jou (hopelijk) wakker maken door te blaffen of piepen. Laat hem dan snel uit met zo weinig mogelijk poespas, dat wil zeggen, geen geknuffel, spelletjes of snoepjes.
Wanneer er spanning op de riem komt, verander je direct 180 graden van richting en loop je de andere kant op. Wanneer de hond met je meeloopt en zonder spanning op de riem loopt, kun je hem belonen. Ook op deze manier leert de hond dat trekken averechts werkt en hem niet zal brengen waar hij heen wil.