Dit is een onafhankelijk indicatieorgaan die bepaalt welk zorgprofiel (dat in het verleden werd aangegeven met zorgzwaartepakketten, ZZP) bij een persoon past. Hierin staat een zorgbehoefte omschreven. Het CIZ stelt vast op welke en hoeveel zorg een cliënt recht heeft op basis van de wet langdurige zorg (WLZ).
ZZP VG 6 Wonen met intensieve begeleiding, verzorging en gedragsregulering. beperkt.
Een CIZ 6 indicatie staat voor “ Beschermd wonen met intensieve verzorging en verpleging”. Dit is onder andere bestemd voor mensen die wonen in woonzorgcentra. Hier wordt begeleiding geboden in de dagelijkse gang van zaken en in de omgang met een aandoening.
Sector Verstandelijk gehandicapt (VG) Sector Licht verstandelijk gehandicapt (LVG)
Deze zorg wordt verleend aan volwassenen vanaf 18 jaar en dus niet aan jeugdigen en kinderen. Bij deze zorgvorm functioneren de cliënten sociaal niet zelfstandig en hebben continu begeleiding nodig vanwege een verstandelijke handicap (functiestoornis).
Dit is een onafhankelijk indicatieorgaan die bepaalt welk zorgprofiel (dat in het verleden werd aangegeven met zorgzwaartepakketten, ZZP) bij een persoon past. Hierin staat een zorgbehoefte omschreven. Het CIZ stelt vast op welke en hoeveel zorg een cliënt recht heeft op basis van de wet langdurige zorg (WLZ).
Pakket 7 is bestemd voor ouderen die al heel lang psychiatrische problemen hebben en daarbij zulke grote lichamelijke problemen hebben dat ze niet thuis kunnen wonen. Ook is het pakket geschikt voor mensen onder de 65 jaar die ernstig dement zijn of een nietaangeboren hersenbeschadiging hebben.
De term 3 VG werd tot het jaar 2015 gebruikt als indicatie van een zorgzwaartepakket (ZZP). Deze numerieke indeling is inmiddels vervangen voor een omschrijving van de belangrijkste kenmerken van een specifieke zorg. Deze omschrijving wordt een zorgprofiel genoemd.
PG/VG 50/50 en 40/60 : goed compromis tussen HIt, smaak en stoom. In dit stadium begint de vloeistof dikker te worden en past ze niet in alle weerstanden. Ontdek onze PG VG 50 50 en PG VG 40 60 e-liquids. PG/VG 30/70 en 20/80 : ideaal voor liefhebbers van grote wolken.
VG is vooral het stofje wat zorgt voor de hoeveelheid damp bij een e-liquid. Hoe meer VG, hoe meer damp.
Hoeveel uur zorg krijgt u? Gemiddeld krijgt u 16,5 tot 20,0 uur per week hulp en zorg bij het wonen. De zorgtijd is bedoeld voor zowel hulp die u alleen krijgt, als hulp die u in een groep cliënten krijgt (zoals samen eten, dagbesteding, of sociaal-culturele activiteiten).
U kunt alleen in een verzorgingshuis gaan wonen met een zogeheten 'indicatie voor verblijf' van het CIZ (Centraal Indicatieorgaan Zorg). De toekomstige bewoner kan zo'n indicatie zelf bij het CIZ aanvragen, eventueel samen met een familielid of mantelzorger.
U kunt tijdelijk naar een verpleeghuis, bijvoorbeeld als u: herstelt van een zware medische behandeling. tijdelijk veel zorg nodig heeft door bijvoorbeeld hersenletsel of een ziekte als multiple sclerose (MS) veel verzorging en/of verpleging nodig heeft na een ziekenhuisopname.
Deze bewonerscliënten hebben vanwege ernstige somatische beperkingen op veel momenten van de dag behoefte aan begeleiding, intensieve verzorging en verpleging, in een beschermende woonomgeving. Ze verblijven veelal in een verpleeghuis voor somatiek.
ZZP 5 LG Wonen met begeleiding en intensieve verzorging. ZZP 6 LG Wonen met intensieve begeleiding en intensieve verzorging. ZZP 7 LG Wonen met zeer intensieve begeleiding en zeer intensieve verzorging. ZZP 7 VV Beschermd wonen met zeer intensieve zorg, vanwege specifieke aandoeningen, met de nadruk op begeleiding.
Zorgprofielen gericht op Verpleging en Verzorging voor ouderen zijn opgebouwd aan de hand van een getal en de aanduiding VV. De Wlz maakt onderscheid tussen de volgende zorgprofielen: VV 4: Beschut wonen met intensieve begeleiding en uitgebreide verzorging. VV 5: Beschermd wonen met intensieve dementiezorg.
4 tot 7 mg / ml nicotine: licht nicotinegehalte. Dit tarief kan overeenkomen met een verstokte roker die light sigaretten van tabak gebruikt of een matige hoeveelheid standaard sigaretten, doorgaans tussen de 5 en 10 sigaretten per dag. 8 tot 12 mg / ml nicotine: gemiddeld nicotinegehalte.
Aangenomen wordt dat een 36mg e-sigaret daadwerkelijk overeenstemt met een gewone 0.8mg sigaret. In theorie stemt het verbruik van één 16mg cartridge (1ml) overeen met het roken van één pakje van 20 gewone 0.8mg sigaretten. In de praktijk staat zo'n 16mg cartridge voor ongeveer één derde van een pakje regulars.
VG is dikker van samenstelling dan PG en wordt als zachter ervaren bij inhalatie. VG geeft daarnaast een hogere dampproductie wat de intensiteit verhoogt. E-liquids met een hoog VG gehalte kunnen het beste gebruikt worden in zogenaamde “sub-ohm sets“. Deze sets maken gebruik van coils met een weerstand lager dan 1 ohm.
Beschermd wonen met zeer intensieve zorg en nadruk op begeleiding (ZZP 7) U komt voor ZZP 7 in aanmerking als u vanwege een kwetsbare gezondheid en problemen met oriëntatie en geheugen meerdere keren per dag afhankelijk bent van (intensieve) zorg en verpleging, begeleiding en persoonlijke verzorging.
U komt voor ZZP 9b in aanmerking als u verpleging, verzorging, behandeling en therapie nodig heeft om herstel te bevorderen na een operatie of behandeling in het ziekenhuis. U heeft intensieve revalidatie nodig voor een periode langer dan 3 maanden. En het is nog niet zeker dat u weer terug kunt naar uw eigen huis.
Een CIZ 4 indicatie staat voor “Beschut wonen met intensieve begeleiding en uitgebreide verzorging”. Begeleid Wonen Nederland is hiervoor een geschikte zorginstelling in Eindhoven die gericht is op het verhogen van de zelfredzaamheid en de zelfstandigheid in de maatschappij.
Pakket 8 is voor mensen met een ernstige lichamelijke ziekte. Zij hebben daardoor heel speciale zorg nodig.
Voor mensen die chronisch veel zorg nodig hebben biedt de Wlz uitkomst. Maar de Wlz kent ook zijn keerzijde: een indicatie is in de regel levenslang. Soms komen mensen er na een Wlz-indicatie achter dat ze erop achteruitgaan in vergelijking met Wmo en de wijkverpleging.
Het maximale informele uurtarief vanuit de Wlz is € 21,68 per uur bruto (2022). Het maximale informele uurtarief in de Zvw is € 24,96 per uur bruto (2022). De zorgverzekeraars bepalen dit uurtarief. Gemeenten bepalen zelf een maximumtarief.