Netwerknaam (SSID)De wifinetwerknaam of SSID (Service Set Identifier) is de naam die je netwerk gebruikt om zijn aanwezigheid kenbaar te maken aan andere apparaten. Het is ook de naam die gebruikers in de buurt zien in de lijst met beschikbare netwerken op hun apparaat.
De SSID vinden: Zoek naar een sticker op je router. Veel routers van internetproviders hebben een sticker op de onder- of zijkant, waar de standaard SSID op vernoemd staat. Dit wordt meestal de SSID of ''Netwerknaam'' genoemd en kan naast een barcode staan.
Definitie: SSID staat voor Service Set Identifier. Het is de technische term voor de naam die wordt gegeven aan een draadloos netwerk. Wanneer je een apparaat verbindt met wifi, is het de SSID waarmee je verbinding maakt.
SSID staat voor “Service Set Identifier”. Het is de unieke naam die aan een draadloos netwerk wordt toegewezen wanneer het wordt opgezet. Dankzij de SSID kunnen apparaten een specifiek netwerk vinden en ermee verbinden. Elk wifi-netwerk heeft zijn eigen SSID, die kan bestaan uit letters, cijfers en speciale tekens.
Probeer een tijdelijk netwerk op te zetten met een mobiele telefoon, een ander apparaat (met hotspotfunctie) of een draadloze router. Als het apparaat het draadloze netwerk kan vinden, vermoedt u een routerfout of een probleem met de routerinstellingen. Controleer de router en modem en eventuele kabels.
Aan de onderkant van de wifi-modem of router zit een sticker. Op deze sticker staat de naam (SSID, de technische naam van een draadloze verbinding) en het wachtwoord van de draadloze verbinding.
Klik op Start en Instellingen .Selecteer Netwerk en internet .Schuif Wi-Fi naar Aan en klik vervolgens op Wi-Fi om de lijst met beschikbare netwerken te bekijken.
Het SSID uitschakelen ( = de naam van uw draadloze netwerk) zou volgens sommige websites en blogs de beveiliging van uw draadloze netwerk ten goede komen en helpen tegen hackers. Dit omdat de netwerknaam niet zichtbaar is voor de buitenwereld en dus ook niet voor mensen die uw netwerk willen hacken.
Het wachtwoord wordt mogelijk aangeduid als Draadloze beveiligingssleutel/wachtwoord, Wi-Fi-wachtwoord, Netwerkwachtwoord of Netwerksleutel.
Een IP-adresconflict ontstaat als degene die de statische IP-adressen heeft toegewezen, de adressen die ze hebben gebruikt, over het hoofd heeft gezien en vergelijkbare adressen aan meerdere apparaten heeft gegeven.
Als je het wachtwoord voor je wifi nooit veranderd hebt, vind je het standaard wifi-wachtwoord op een sticker of kaartje op het modem zelf. Kijk daarvoor aan de onder- of achterkant van je modem. Log in op de SmartWifi app of SmartWifi web met je Mijn Ziggo inloggegevens en zoek je wifi-wachtwoord op.
Zoek de sticker: U vindt het SSID en het wachtwoord van de camera op een sticker op de handleiding van de camera (voor de modellen HDR-AS) of aan de binnenzijde van het batterijdeksel van de camera (voor de modellen DSC-QX).
Zoek het pictogram van de wifiverbinding in de taakbalk en klik erop. Klik vervolgens op Eigenschappen onder je huidige wifiverbinding. Scroll omlaag en zoek de wifigegevens onder Eigenschappen. Daaronder zoek je Beveiligingstype, waar het wifiprotocol staat vermeld.
Dit kan zeer eenvoudig door dezelfde SSID ( = netwerknaam) & wachtwoord te gebruiken voor beide netwerken. TIP: (is niet outdoor, maar kan wel helpen) bij Telenet krijg je een gratis Acces Point dat automatisch verbind met de modem en zo 1 netwerk creëert.
Typ in de adresbalk bovenaan het adres van de router. Meestal is dat: 192.168.0.1 of 192.168.1.1. Log in met de standaardinloggegevens. Meestal is de gebruikersnaam 'admin' en het wachtwoord ook 'admin'.
Iemand die toegang heeft tot je wifi-wachtwoord, kan bepaalde gegevens inzien, en bijvoorbeeld de instellingen van je router bekijken en aanpassen. Als je je wifi-wachtwoord hetzelfde is als je wachtwoord voor andere diensten, kunnen mensen daar ook op inloggen.
Op ziggo.nl staat bij mijn type modem (witte Connectbox):"Met de standaardinstellingen van dit wifi-modem is er één netwerknaam en zie je geen verschil tussen de 2,4 en 5 GHz verbinding. We adviseren deze standaard instellingen ongewijzigd te laten.
Behalve voor energiebesparing kun je ook andere redenen verzinnen voor je wifi uitzetten tijdens je slaapperiode, zoals willen beperken van de EM-straling of de kwetsbaarheid van het netwerk. Op de meeste routers, zoals deze KPN Xperia-box, kun je wifi uitzetten en inschakelen volgens een schema.
Open een browser en ga naar het volgende adres: 192.168.0.1.Voer als gebruikersnaam 'admin' en als wachtwoord 'admin' in.
Het beste wat je kunt doen als je geen netwerkverbinding hebt? Je telefoon opnieuw opstarten! Hij maakt dan opnieuw verbinding met het mobiele netwerk. Vaak lost dit het probleem op en heb je daarna weer als vanouds bereik.
Wifi op je apparaat uit en aan
Dan kan het ook zijn dat er iets mis is met dat apparaat. Zet je toestel aan en uit zodat het weer verbinding maakt met je wifi-netwerk. Of zet alleen even je wifi uit en weer aan. Dit kan vaak al helpen.
Één daarvan is de optie om automatisch je wifi te laten inschakelen. Dit gebeurt als je in de buurt bent van een bekend wifi-netwerk. De optie is te vinden via Instellingen > Wifi > Wifi-voorkeuren. De wifi wordt weer ingeschakeld bij netwerken van 'hoge kwaliteit.