Als u de waarschuwing 'Niet veilig' ziet terwijl u op internet surft met Safari. Safari waarschuwt wanneer u een website bezoekt die onveilig is. Wanneer u een versleutelde website bezoekt, controleert Safari het certificaat van de website en wordt u gewaarschuwd als het certificaat verlopen of niet legitiem is.
De melding waarschuwt dat er geen SSL certificaat geïnstalleerd is op je domein. Voor meer uitleg over SSL lees: Wat is SSL? Een SSL certificaat zorgt ervoor dat de verbinding tussen de browser van je bezoeker en jouw website versleuteld is. Er kan niet zomaar data (leesbaar) worden afgeluisterd, zeg maar.
Hoewel Safari een zeer veilige webbrowser is kun je met één simpele muisklik nog wat extra veiligheid activeren. Safari opent direct na het dowloaden, bestanden die worden aangemerkt als 'Veilige bestanden'. De kwalificatie 'Veilige bestanden' heeft alleen betrekking op het type bestand en niet op de inhoud ervan.
Browsers updaten op Android-toestel
Tik op Apps en apparaat beheren. Tik op het tabblad Beheren. Tik onder 'Beheren' op Updates beschikbaar om alle apps te zien waarvoor een update klaar is. Bekijk of de browser in de lijst met apps staat.
Safari-voorkeuren instellen
Open Safari, kies vervolgens 'Safari' > 'Voorkeuren' en klik op 'Algemeen'. Pas deze instellingen aan: Open Safari met: U kunt alle instellingen kiezen behalve 'Alle vensters van laatste sessie'.
Naast veiliger is Safari ook een stuk sneller en stabieler dan Google Chrome. Chrome voor Mac is berucht om het opslurpen van batterijcapaciteit en werkgeheugen.
In de privémodus kun je privétabbladen openen, die niet worden opgenomen in de geschiedenis op je iPhone of in de lijst met tabbladen op je andere apparaten. midden in de tabbladbalk onder in het scherm en tik vervolgens op 'Privé'.
Safari is de webbrowser van Apple, die je vindt op de Mac, iPhone en iPad. Safari is standaard meegeleverd op al deze apparaten, maar je kunt ook een alternatieve webbrowser installeren. Safari bestaat sinds 2003 op de Mac en sinds 2007 voor iOS.
Tik op de app Instellingen > Safari. Veeg naar beneden en tik op Wis geschiedenis en websitedata. Tik op Wis geschiedenis en data of Wis.
Soms zorgen programma's of apps ervoor dat een pagina niet correct wordt geladen. Start je computer opnieuw op. Probeer de pagina opnieuw te laden.
Een beveiligde verbinding is belangrijk om je gegevens veilig te houden. Wanneer je een HTTPS-webpagina bezoekt, stuurt je browser een verzoek naar de servers van de website. Zowel de browser als de server moeten een zogenaamde SSL/TLS-handshake voltooien om een veilige verbinding tot stand te brengen.
Om je website naar https over te zetten heb je een SSL certificaat nodig. Je kunt dit certificaat gratis of betaald verkrijgen bij je webhost of een externe partij die SSL certificaten levert.
De fout treedt op meerdere beveiligde websites op. Als u dit probleem op meerdere niet-gerelateerde HTTPS-websites tegenkomt, geeft dit aan dat iets op uw systeem of netwerk uw internetverbinding onderschept en certificaten injecteert op een manier die niet door Firefox wordt vertrouwd.
Altijd surfen in de privémodus
Kies in de app Safari op de Mac 'Safari' > 'Voorkeuren' en klik vervolgens op 'Algemeen'. Klik op het venstermenu 'Open Safari met' en kies 'Een nieuw privévenster'.
Wil je de privémodus uitschakelen? Klik dan rechts boven in Safari op het icoon met twee vierkantjes. Klik dan eerst op 'Privé' en daarna op 'Gereed'. Je hebt nu de privémodus uitgeschakeld.
Google Chrome
Deze browser is vrij eenvoudig te gebruiken en veilig. Bovendien heeft Google Chrome ingebouwde bescherming voor transparantie. De functies voor veilig browsen waarschuwen gebruikers wanneer ze phishing- of malwaresites tegenkomen. Deze browser is geoptimaliseerd voor meerdere toestellen.
Wanneer je wel bezorgd bent over veiligheid en privacy, kan je het beste kiezen voor Tor, Firefox en Brave. Maar Tor is vrij lastig te gebruiken. Hierdoor blijven Brave en Firefox over. Je keuze hangt vooral af van of je voor Chromium wilt gaan, of een alternatief.
Van de vier populairste browsers (Chrome, Edge, Safari en Firefox) is Firefox de beste keuze. In tegenstelling tot Safari is deze browser beschikbaar voor alle veelgebruikte besturingssystemen voor desktopcomputers en mobiele apparaten.
Als u ervoor kiest om Safari te gebruiken, bent u in veilige handen zolang u een Apple-apparaat gebruikt. Maar Safari werkt alleen op Apple-apparaten, terwijl Firefox op Windows, macOS, iOS, Android en Linux werkt.
Open Instellingen > Safari.
Oude Safari adres- en tabbladbalk terugzetten
Op een Mac kun je dit instellen via Safari ▸ Menubalk ▸ Voorkeuren ▸ Tabbladen ▸ kies voor 'Afzonderlijk'. Schakel ook de opties 'Vouw tabbladtitels automatisch samen tot symbolen' uit.