De uitdrukking betekent dus zoiets als boontje komt om zijn loontje of wie kaatsen wil moet de bal verwachten.
De intentie waarmee we iets doen, denken en zeggen komt uiteindelijk weer bij ons terug. Je karma strekt zich over meerdere levens uit. Het idee rond het begrip karma komt bij ons tot uitdrukking in spreekwoorden als: 'Wie goed doet, goed ontmoet', 'Boontje komt om zijn loontje' en 'Wat je zaait zul je oogsten'.
'Karma' betekent: alles wat we doen, denken of zeggen, komt uiteindelijk weer bij onszelf terug.
Het begrip Karma
Karma is een begrip uit het Hindoeïsme en Boeddhisme dat letterlijk vertaald wordt als 'handeling', 'daad' of 'actie'. Het is de wet die 'oorzaak' en 'gevolg' beduidt in al haar facetten op geestelijk niveau. Wat men doet, zegt of denkt (goed of slecht), het komt naar ons terug.
De intentie waarmee we iets doen, zeggen en denken komt uiteindelijk weer bij ons terug. Dat is de wet van oorzaak en gevolg waarmee we ofwel positief dan wel negatief karma creëren. Positief karma werkt in ons voordeel, maar negatief karma weerhoudt ons er van om ons te ontwikkelen wanneer het ongezien blijft.
Hoe herken je een Karmische Relatie? Je herkent een karmische ontmoeting door het feit dat de andere persoon je 'bekend' voorkomt. Vaak is er ook een wederzijdse aantrekkingskracht. Iets is er in de lucht wat je naar elkaar doet trekken en elkaar wil leren kennen.
Karma (Sanskriet कर्म van de wortel kṛ, Pāli: kamma, handeling, actie of daad) is het principe van oorzakelijkheid in het hindoeïsme en boeddhisme dat stelt dat fysieke en mentale acties van een individu gevolgen hebben voor dit leven en volgende levens door middel van reïncarnatie.
Bruh is een Afrikaans woord dat wordt gebruikt om anderen te begroeten en / of te benoemen. Bruh komt van bro dat staat voor brother.
'Kaulo', wat eigenlijk als 'kaolo' zou moeten worden geschreven, is een Surinaamse straatterm. Letterlijk vertaald betekent het poepgat, maar als scheldwoord wordt het vooral gebruikt om iets aan te dikken: 'heel erg', of 'rot'.
Het begrip karma komt uit het boeddhisme en hindoeïsme. Karma is Sanskriet voor 'actie', 'daad' of 'werking'.
"Yeet" is een uitroep van blijdschap of opwinding. Soms wordt "yeet" ook als een werkwoord gebruikt, iets of iemand "yeeten" betekent gooien.
De jeugd ziet het als manier om je eigen sociale identiteit te vinden. Hierdoor creëren ze hun eigen thuistaal. Straattaal creëert een band tussen de personen die het spreken. Het geeft de cultuur van een groep aan, het sluit de mensen die het niet spreken buiten.
Samsara of Saṃsāra (Sanskriet en Pali: in cirkels ronddraaien), is in boeddhisme en hindoeïsme de cyclus van dood en wedergeboorte zonder begin en schijnbaar zonder eind, onder invloed van begoocheling en karma en vol met lijden.
Dharma (Devanagari: धर्म) is het geheel van de normen en regels van het persoonlijke en sociale gedrag in India. Het is het belangrijkste begrip in de Indiase samenleving en geldt dan ook niet alleen binnen het hindoeïsme (dharma), maar ook in het boeddhisme (dhamma), jaïnisme en sikhisme.
Onze ervaring is dat er meerdere tweelingzielen zijn, waarmee je een diepere verbinding kunt voelen. Dit hoeft niet alleen in de vorm van een liefdesrelaties zo te zijn. Maar dit kunnen ook diepere vriendschapsbanden of familiebanden zijn en dus ook met tweelingzielen van hetzelfde geslacht.
Tweelingzielen kunnen alleen een relatievorm met elkaar aan gaan, als zij hun lessen geleerd hebben en op een punt zijn beland waarbij zij hun liefde en lessen aanwenden voor een groter belang dan alleen het beleven van hun liefde voor elkaar.
Een spirituele relatie is gericht op spirituele groei. Heeft veel meer te maken met het mogen voelen van gevoelens, dan met het onderdrukken ervan. Gaat uit van het geven van vrijheid vanuit liefde, in plaats van elkaar inperken vanuit angst.
Hoewel veel westerlingen het boeddhisme zien als een levensstijl met yoga en meditatie, is het een religie met eigen waarheden en leefregels. Oorspronkelijk komt het boeddhisme uit Nepal. Vandaar verspreidt de leer zich in diverse landen in Zuidoost-Azië en is het daar de belangrijkste levensbeschouwing.
Is de oorsprong vaak niet meer te achterhalen, wat het woord yeet betreft, dat vond zijn oorsprong in de Verenigde Staten. Het werd daar in het begin vooral gebruikt als een uiting van ´excitement (opwinding) bij het basketbal.
Ouleh wordt als antwoord gegeven aan iemand die een wens, een plan of een verwachting heeft uitgedrukt, en dan aanduidende dat hij zich met ijdele hoop vleit, in de zin van och kom / 't mocht wat! Maar het betekent ook gewoon 'zij' in het Arabisch.
In straattaal heeft mapima de betekenis 'je moeders kut'. Dat is wel ironisch, want pima betekent piemel.
De verkleinvormen hebben meestal een positieve gevoelswaarde; slet, sloerie en slebba (afgeleid van slet) zijn meestal negatief bedoeld. Overigens spreken vrouwen elkaar in de jongerentaal ook geregeld aan met moppie of wijffie.
Je bedoelt er dus mee dat je er altijd voor elkaar bent en dat zij je nummer 1 is . 01 wordt vaak gebruikt op Tik Tok & Insta bij meiden die dus elkaars 01 zijn .