Wat zijn workflows? Workflows zijn de stappen die je neemt om taken rondom bedrijfsprocessen uit te voeren. Deze taken moeten aan regels voldoen. Ze worden uitgevoerd in een specifieke volgorde, binnen een bepaalde tijd en door aangewezen medewerkers.
Een workflow bestaat altijd uit 2 onderdelen, namelijk: stappen & acties. Stappen zijn werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd (de letterlijke stap). Denk bijvoorbeeld aan het beoordelen van een offerte, het terugbellen van een klant etc. Met een actie geef je vervolgens aan of en hoe een stap is uitgevoerd.
Workflow management richt zich op het organiseren, vormgeven, analyseren en optimaliseren van informatiestromen binnen een organisatie. Een goede workflow maken zorgt ervoor dat de juiste informatie wordt uitgewisseld tussen afdelingen. Hierbij zijn de regels en procedures binnen de organisatie het uitgangspunt.
Met de SAP Cloud Platform Workflow service kunnen klanten en partners eenvoudig en snel workflow gebaseerde applicaties ontwikkelen, uitvoeren en beheren. Sinds maart 2017 is deze oplossing algemeen beschikbaar binnen het SAP Cloud platform.
Beschrijving. Een workflow bestaat uit verschillende taken en acties van één of meer deelprocessen. De taken worden door medewerkers of afdelingen uitgevoerd. Op deze taken kun je verschillende acties uitvoeren zoals Afhandelen, Afkeuren, Meer informatie, Delegeren of Overdragen.
Workflows. Met workflows kun je de dagelijkse processen standaardiseren en feilloos en efficiënt uitvoeren. Je gebruikt workflows om processen te automatiseren en papiergebruik te verminderen. Naast het gebruik van de standaard meegeleverde workflows kun je ze ook zelf bouwen.
Met workflows voer je dagelijkse processen in de organisatie feilloos en zo efficiënt mogelijk uit. Je gebruikt ze om processen te automatiseren en te monitoren.
Je kunt signalen koppelen aan een workflow. Bijvoorbeeld wanneer een taak is afgehandeld: dan kan er automatisch een signaal naar een collega of afdeling.Die ziet dat de taak is afgerond en dat de volgende taak moet worden opgepakt.
Een flowchart of stroomschema is een schematische voorstelling van een proces, waarin de procesloop wordt weergegeven met pijlen en symbolen. Een proces heeft een duidelijke start (de 'trigger') en leidt in een aantal opeenvolgende stappen (de activiteiten) tot een vooraf gedefinieerd resultaat.
Een stroomdiagram is een diagram waarmee de stappen, volgordes en beslissingen van een proces of workflow worden geïllustreerd. Er zijn verschillende soorten stroomdiagrammen. Een basic stroomdiagram is de eenvoudigste vorm van een proceskaart.
Flowcharts zijn populaire tools voor het documenteren en visualiseren van processen. Vanwege hun veelzijdigheid worden flowcharts in verschillende vakgebieden gebruikt voor besluitvorming, probleemoplossing en het verbeteren van systemen.
Met een muterende workflow leg je gegevens vast of wijzig je bestaande gegevens in Profit. Voorbeelden van muterende workflows zijn het aanvragen van verlof, het indienst melden van een medewerker of het wijzigen van het contract van de medewerker.
Gebruikers starten een workflow in InSite of OutSite. Om dit mogelijk te maken moet je een knop of menukeuze in InSite maken voor het starten van de workflow. Je kunt een workflow eventueel ook starten in Profit, door het relevante dossieritem toe te voegen. De verdere afhandeling verloopt echter altijd via de site.
Met AFAS kun je alle bedrijfsprocessen beheren en automatiseren. Al je operaties en processen onder één vlag – van HR en payroll tot ordermanagement en je fiscale boekhouding. De functionaliteiten en mogelijkheden zijn onbeperkt! Binnen AFAS wordt dit een totaaloplossing genoemd.
Door het gebruik van profielen kun je het aanmaken en wijzigen van medewerkers, organisaties, contactpersonen, in- en verkooprelaties en dossieritems automatiseren. Een profiel bevat onder andere veldwaarden die automatisch worden overgenomen bij bijvoorbeeld het aanmaken van een nieuwe medewerker.
Ga naar het tabblad Invoegen > selecteer Vormen. Er verschijnt nu een galerij met verscheidene basisvormen, zoals lijnen, pijlen en geometrische vormen. Klik op de stroomdiagramvorm die je wenst toe te voegen en sleep deze naar de juiste positie in het Excel-werkblad.
Ga naar Invoegen > Illustraties > Vormen. Er verschijnt een vervolgkeuzemenu als je op "Vormen" klikt. Zoek de vormen met het label "Stroomdiagram". Hier vind je alle vormen die je nodig hebt om een stroomdiagram te maken, zoals proces en beslis boxen.
Een manier om een bedrijfsproces overzichtelijk uit te werken is met een processchema. (Ook wel SIPOC schema genaamd). Hierbij zet je de verschillende processtappen in tabelvorm uit. Het is een verzameling van de activiteiten, eisen, inputs, en outputs binnen een proces.
Stroomdiagram website
Zo'n website stroomdiagram geeft verschillende zaken weer, maar draait voornamelijk om de navigatiestructuur. Met andere woorden: er wordt weergegeven welke pagina's de website bevat, en naar welke andere pagina's er vanaf een pagina kan worden doorgeklikt.
Omschrijf het doel van het proces. Waarom vindt dit proces plaats? Omschrijf het resultaat van het proces: wat is het concrete product of de concrete dienst? Wat verwacht de interne gebruiker of de externe bezoeker van dit proces? (En eventueel: wat is de norm: wanneer bent u tevreden?)