De storing F20 geeft aan dat er een probleem is met watertoevoer van de Miele wasmachine. De wasmachine kan het water niet meer afvoeren.
F20 kan duiden op een probleem met de verwarming of met het watertoevoer.
Een Miele wasmachine kun je eenvoudig resetten door het apparaat uit te schakelen en de stekker uit het stopcontact te halen. Wacht vervolgens ongeveer een halve minuut voordat je het apparaat weer aansluit en inschakelt.
Over het algemeen gaan wasmachines van het merk Miele het langst mee, gemiddeld ongeveer 17 jaar.
Het kan nodig zijn om je wasmachine te resetten als deze is gestopt tijdens een wasbeurt. Het probleem kan diverse oorzaken hebben, het kan bijvoorbeeld een probleem zijn met het filter, de afvoerslang of een verkeerde installatie. Check altijd de onderstaande stappen om je probleem te achterhalen en te verhelpen.
Melding 'storing waterproof'
Dan geeft het waterbeveiligingssysteem aan dat er ergens een lekkage is. De lekkage kan in de aanvoerslang, de trommel of de bodem van de wasmachine zitten. Draai bij deze melding direct de waterkraan dicht en haal de stekker uit het stopcontact.
Bij de melding 'geen andere programmakeuze' is er geen sprake van een storing, maar is het apparaat waarschijnlijk blijven hangen in het eerder gebruikte programma. Dit is eenvoudig op te lossen door: Kies met de programmakeuzeschakelaar het eerder gebruikte programma.
Automatisch doseren met TwinDos is niet alleen handig, maar zorgt er ook voor dat jouw was perfect schoon wordt. Om gebruik te kunnen maken van UltraPhase 1 en 2, moet het TwinDos doseersysteem op de wasautomaat geactiveerd zijn. In deze video wordt uitgelegd hoe je het TwinDos systeem activeert.
Wasmachines met een bijvulfunctie hebben de optie om tijdens een wasprogramma nog was toe te voegen. Ideaal wanneer je de was al hebt aangezet, maar op de grond nog een vuile sok vindt. Het verschilt per merk en per wasmachine tot wanneer je was kunt toevoegen.
Na verloop van tijd wordt de concentratie bij wassen te groot en geeft de machine een overdosering aan. Oplossing: een kookprogramma draaien zonder was met een zak soda in de machine, zonder plastic zak natuurlijk. Dan reinigt de trommel, zeepresten verdwijnen en het probleem van overdosering is verholpen.
Bij de meeste merken zit onderin de vaatwasser een grote ronde draaidop voor het zoutreservoir, bij Miele vaatwassers is het net even anders; bij deze vaatwassers zit het zoutreservoir achter een klepje in de deur. Om het zout bij te vullen, kun je het best een brede trechter gebruiken.
Hoewel het misschien verleidelijk is om een snufje toe te voegen moet je geen tafelzout in je vaatwasser doen. Dit kan namelijk het wateronthardingssysteem beschadigen.
Glansspoelmiddel is noodzakelijk om de vaat goed en streeploos te drogen. Als de gehele vaat niet goed droog is, moet het verbruik van glansspoelmiddel iets hoger worden gezet. Doe dit echter alleen als er geen andere oorzaken voor het probleem lijken te zijn.
Hoe vaak moet je glansspoelmiddel bijvullen? Net als bij zout, zul je het reservoir van glansspoelmiddel regelmatig moeten nakijken of er nog voldoende inzit. Vaak merk je het ook aan je vaat als deze er minder glanzend uitziet, dan zal waarschijnlijk het glansspoelmiddel op zijn.
Conclusie: voor wassen op lage temperaturen kun je beter vloeibaar wasmiddel gebruiken omdat dit sneller oplost. Op hogere temperaturen is waspoeder weer fijner in gebruik. Geen van de twee is dus op alle vlakken de beste keuze, maar het is wel slim om de twee middelen af te wisselen.
Let op de hoeveelheid was
Hoe meer was je hebt, hoe meer wasmiddel er nodig is. Op een fles van 0,75 liter zit vaak een dop waar rond de 40 milliliter in past. Je gebruikt deze om je wasmiddel te doseren. Een volle dop is genoeg voor een halfvolle trommel was met een normale vuilgraad en een middelmatige waterhardheid.
Te weinig wasmiddel gebruiken kan zorgen voor verkleuring van je kleding en het intrekken van vlekken, doordat ze niet op tijd verwijderd worden. Heel vervelend, maar nog niet zo vervelend als te véél wasmiddel gebruiken.
'Maar als je geen droger hebt, zitten er best wat voordelen aan wasverzachter. Het is een vettige substantie waardoor je kleding zachter aanvoelt en minder stijf wordt. ' Vooral bij handdoeken is dat wel fijn. 'Zonder wasverzachter kun je je handdoeken bij wijze van spreken rechtop zetten', zegt Hoffer.
De wasverzachter test was super spannend, maar uiteindelijk is er een overduidelijke winnaar naar voren gekomen. En dit is de Robijn Creations wasverzachter voordeelverpakking! Deze is verkozen tot de beste wasverzachter van 2022 en mag zichzelf daardoor ook de beste koop wasverzachter noemen!
Na het wassen blijven er altijd kalkdeeltjes achter. Die dringen de vezels van je was binnen terwijl het water verdampt. Hierdoor worden handdoeken hard tijdens het drogen.
Vaak kun je bij je fabrikant of bij een wasmiddelmerk een gratis wasbol aanvragen. Deze bollen zijn vaak niet geschikt om mee te draaien met de was, maar alleen om te doseren voor de doseerlade.
Uit de meest recente test op bonte was kwam Ariel Kleur & Stijl poeder het beste uit de test. Dit wasmiddel is het beste in het wegwassen van vlekken en voorkomen van vergrauwing. Ook houdt dit middel kleuren lang mooi. Wel blijven er resten achter op de kleding.
Om de handdoeken goed schoon te krijgen, dien je deze te wassen met een 60 graden wasprogramma. Deze temperatuur is heet genoeg om alle bacteriën en schimmels te doden en vlekken te verwijderen. Een handdoek van goede kwaliteit zal op 60 graden niet krimpen.
Als je het belangrijk vindt dat je was een lekkere geur heeft, kijk dan of er parfum in je waspoeder zit. Wij vinden overigens Omo Wit Waspoeder heerlijk ruiken. Dit is voor ons het waspoeder dat het lekkerst ruikt.
De Consumentenbond heeft weer wasmiddel getest en de grote winnaar gekozen. Het wasmiddel voor bonte was van Lidl is door de Consumentenbond als Beste Koop uit de test voor bontwasmiddelen gekomen. Formil Ultra Plus Color in poedervorm eindigde als tweede van in totaal 32 geteste bontwasmiddelen.