De gele vlag: Het is gevaarlijk om te baden of te zwemmen. Meestal heeft dit te maken met het weer. Drijvende voorwerpen worden afgeraden.
Geel: Pas op met zwemmen! Gevaarlijk
Geeft gevaar aan. Wordt gehesen als de condities van het (zwem)water gevaarlijk zijn. Zwemmen, baden en andere activiteiten op of in het water wordt afgeraden. Zwemmers en baders moeten extra voorzichtig en waakzaam te zijn.
De rood-gele vlaggen: Het gebied tussen de twee vlaggen is een bewaakte badzone. Strandwachten houden binnen deze zone toezicht. Watersport is in deze zone verboden.
De gele vlag is kenmerkend voor gevaar op de baan. Als de gele vlag wordt gezwaaid moeten de coureurs snelheid minderen en eventueel van richting veranderen. Bovendien is inhalen verboden. Afhankelijk van de ernst van de situatie wordt een enkele dan wel dubbele gele vlag gezwaaid.
ZWARTE VLAG (Bandera negra)
Het betekent dat het extreem gevaarlijk is om te zwemmen.
Zwart/witte vlag: bewaakt zeegedeelte (speciaal voor watersporters) > Deze vlag staat nooit alleen; tussen deze twee vlaggenmasten is de zee bewaakt en kun je hier kite- en/of windsurfen. Vlag met vraagteken: kind gevonden > Het kind zit veilig bij de dichtstbijzijnde EHBO-post.
De betekenis van de witte vlag in het algemeen is het internationale symbool voor vrede, wapenstilstand en overgave. De witte vlag is in sommige landen tevens een koninklijke kleur. De witte vlag is gemaakt van polyester, een zeer goede kwaliteit vlaggenstof.
Zwarte vlag: uitsluiting van betreffende rijder voor de manche: de rijder dient direct de baan te verlaten, hij krijgt geen punten in die manche. In de finales wordt de zwarte vlag na afloop van de betreffende finales gegeven, de betreffende deelnemer krijgt de punten van de laatste plaats.
Een witte vlag wordt gezwaaid als er er een Formule 1-wagen op de baan is die langzaam rijdt en dat de coureurs daarvoor op moeten passen. Een rode vlag betekent dat de sessie per direct wordt onderbroken, wat meestal te maken heeft met de veiligheid van de coureurs.
Zie je tijdens de Formule 1 de witte vlag? De witte vlag betekent dat er een langzaam voertuig op de baan is. Denk aan een auto die is uitgevallen, een takelwagen of ambulance. De coureurs moeten langzamer gaan rijden en het is verboden om in te halen.
Een dubbele gele vlag wordt gezwaaid wanneer het gevaar gedeeltelijk of de hele baan blokt en marshals op of naast de baan aan het werk moeten. In dit geval moet de coureur zijn tempo significant verminderen, mag hij of zij niet inhalen en eventueel van richting veranderen of zelfs stoppen.
De gele vlag staat voor minder gezond experimenteergedrag of licht grensoverschrijdend gedrag. De rode vlag heeft betrekking op ernstig seksueel grensoverschrijdend gedrag. De zwarte vlag op zwaar seksueel grensoverschrijdend gedrag.
Blauwe Vlag voor jachthavens én stranden
De Blauwe Vlag is een erkenning voor de inspanningen die het strand of de jachthaven levert op het vlak van milieu- en duurzaamheidsmanagement, veiligheid, waterkwaliteit, bewustmaking en educatie, en afvalpreventie en -sortering.
“Rode vlaggen wijzen erop dat je iets niet oké vindt, of iets niet oké is, in een relatie”, zegt psychotherapeut Katrien Koolen met een eigen podcast Over ons. “Maar het is geen zwart-wit verhaal. Wat voor jou een rode vlag is, is dat misschien voor mij geen.
Groene vlag en wimpel
De betekenis van de groene vlag is: De zee is kalm en veilig om in te zwemmen. Een Groene vlag wordt doorgaans getoond als een situatie veilig is. Wat is de betekenis van de groene vlag op het strand? De betekenis van de groene vlag is: De zee is kalm en veilig om in te zwemmen.
Gele vlag: pas op met zwemmen!
Deze vlag wordt gehesen als de condities van het (zwem)water gevaarlijk zijn. Zwemmen, baden en andere activiteiten op of in het water worden afgeraden. Zwemmers en baders moeten extra voorzichtig en waakzaam zijn.
Rode vlag: deze wordt uitsluitend in opdracht van de wedstrijdleider gezwaaid, wanneer het noodzakelijk wordt om een training of race voortijdig te stoppen. Gele vlag: dit is een aanduiding van gevaar.
Rode vlag kwam vroeger alleen bij heftigere crashes
Vergeleken met de crash van Alexander Albon in Australië, zou het in die tijd ondenkbaar zijn dat er voor de Williams-coureur een rode vlag werd gegeven. Pas in 1981 kwam er een race waarbij er twee rode vlaggen gebruikt zijn.
Hij rijdt zijn wedstrijden met een Nederlandse racelicentie omdat hij naar eigen zeggen zich 'meer Nederlands voelt', meer tijd met zijn vader dan met zijn moeder doorbracht vanwege zijn kartactiviteiten en altijd omringd was door Nederlanders toen hij opgroeide in Maaseik, een Belgische stad aan de Nederlandse grens.
De vlag van Indonesië, ook Sang Merah Putih genoemd, is een eenvoudige tweekleurige vlag met twee gelijke horizontale banden, rood (bovenkant) en wit (onderkant). Daarmee is zij vrijwel gelijk aan de vlag van Monaco (het verschil zit in de hoogte-breedteverhouding en kleurtint).
Rond de 17e eeuw werd het oranje geleidelijk vervangen door rood. Het verhaal gaat dat het oranje op zee minder goed zichtbaar was. Het wit en blauw waren afkomstig van de livreikleuren van het Prinsdom Orange. Het oranje was afgeleid van het Prinsdom Orange.
De kleuren door de jaren heen
Lange tijd vormde de kleur oranje - ter ere van het Koningshuis - de bovenste baan van onze Nederlandse vlag. De tricolore stond daarom ook beter bekend als oranje-blanje-bleu. Ook wel de Prinsenvlag genoemd. Tijdens de Franse overheersing nam Nederland echter de vlag van Frankrijk over.
Iedere vlag heeft haar eigen betekenis, zo ook de kleuren van de vlaggen. De kleur rood staat vaak voor het vergoten bloed tijdens revoluties of opstanden, ook staat deze kleur vaak voor de dapperheid, kracht en broederschap. Geel staat veelal voor de zon, groen voor het landschap, blauw voor de zee en wit voor vrede.
Vlag van Kerkelijke Staat
Geel witte kerkelijke vlaggen geven extra sfeer aan internationale gebeurtenissen en zorgen voor saamhorigheid in de buurt.
De wit-blauw-witte vlag is een symbool van het vrije Rusland. Deze vlag is bedacht door een online Russisch-talige gemeenschap die zich verzet tegen de invasie van het Russische leger in Oekraïne.