Def.: de aanduiding die wordt gebruikt voor adressen die niet zijn voorzien van gebruikelijke straat- en huisnummeraanduidingen Toelichting: Deze aanduiding wordt gebruikt bij bijvoorbeeld woonboten of woonwagens.
Een goed adres bestaat uit: straatnaam en huisnummer met zo nodig een toevoegsel, zoals een cijfer of letter (2, III,A) of een nadere aanduiding conform plaatselijk gebruik (Boven, twee hoog, Bis), postcode en plaatsnaam.
PostNL kent postcodes toe aan adressen en levert deze gegevens terug aan de gemeenten. De gemeenten nemen de adresgegevens, inclusief de postcodes, op in de BAG . Deze gebouw- en adresinformatie wordt in combinatie met andere gegevens gebruikt voor allerlei doeleinden.
– naam van de geadresseerde, voorafgegaan door De heer of Mevrouw (voluit); – straatnaam en huisnummer, of postbusvermelding; – postcode, woonplaats en eventueel land van bestemming.
Als u de naam en het geslacht van de geadresseerde weet, is de beste aanhef in een zakelijke brief of e-mail Geachte heer + de achternaam of Geachte mevrouw + de achternaam. Als u het geslacht niet weet, is onder meer Geachte heer of mevrouw + de achternaam gebruikelijk.
Antwoord: Volgens de VROM richtlijn BAG ( basisregistraties adressen en gebouwen uit 2009 ) mag de huisnummer toevoeging met zowel een cijfer, hoofd- of kleine letter worden geschreven. Plaatsen kunnen ervan afwijken, maar dit is de landelijke norm.
Eigen Adres
Links bovenaan in de brief. Vaak wordt hier ook de naam van het bedrijf en het bezoek adres bij vermeld. Je kunt er ook voor kiezen om je bedrijfslogo in te voegen.
Op de voorkant schrijf je de naam en het adres van de persoon of het bedrijf. Daar gaat de brief naartoe. Op de achterkant schrijf je je eigen naam en adres.
Hier vermeld je de straatnaam met huisnummer en eventuele toevoeging. Als je naar een postbus of antwoordnummer stuurt hoeft er geen straatnaam bij geschreven te worden: Voorbeeld 1: Industrieweg 108. Voorbeeld 2: Postbus 123.
De aanhef of aanspreking is een (meestal vriendelijke) introducerende zin van een brief of e-mail. Het gaat doorgaans om standaardformuleringen waarmee de schrijver zich tot de geadresseerde richt. Er bestaan verschillende formules, van formeel tot zeer intiem.
De eerste twee cijfers staan dan voor de verdieping en de laatste twee cijfers voor het appartement op de respectievelijke verdieping. Bijvoorbeeld 16/0203 wat staat voor het derde appartement op de tweede verdieping in een gebouw met als huisnummer 16.
Huisnummer 11
Dit is een goed huis voor iemand die deze eigenschappen in zichzelf wil ontwikkelen. De bewoners gaan liefdevol met elkaar overweg en kunnen goed luisteren. Dit is een goed huis voor iemand die hier meer zelfvertrouwen in wil ontwikkelen.
Een woning met de energie van huisnummer 9 is zeer uitnodigend. Het is er gezellig en iedereen is welkom. De bewoners hebben vaak internationale contacten en je treft er vaak verschillende soorten mensen aan. Hier wonen mensen die alles over hebben voor anderen en vaak kunstliefhebbers zijn.
Als je bericht naar meerdere ontvangers gaat, en er geen mogelijkheid is om ieder bericht een persoonlijke aanhef te geven, dan kun je het best kiezen voor een aanhef die iedereen past. Geachte dames en heren is mogelijk, maar er zijn meer opties: Geachte directie, Geachte commissie, Geachte klant, Beste collega's.
Je kunt op www.postcode.nl de postcode intikken die je in eerste instantie had op gegeven. Mocht het een geldige postcode zijn, dan kun je zien in welke straat het pakketje wordt bezorgd. Er wordt altijd gekeken naar postcode + huisnummer, maar als de postcode niet bestaat, dan wordt er gekeken naar straat.
Postcodes, Eircode en landcodes
(EN). (EN). een spatie tussen de cijfers en letters; twee spaties tussen de postcode en de plaatsnaam. de postcode wordt voorafgegaan door “SI-”.
Extra adresregels zijn in het algemeen niet nodig voor Nederlandse adressen: in Nederland is de combinatie van straat, huisnummer (eventuele toevoeging), postcode en plaatsnaam voldoende om een huis te vinden.
Voor kaart + envelop t/m 20 gram is 1 postzegel nodig, voor kaarten t/m 50 gram 2 postzegels. Het aantal postzegels is gebaseerd op bezorging binnen Nederland. Voor bezorging naar andere landen wordt aangeraden de huidige PostNL tarieven te raadplegen.
De adressering van de meeste postbussystemen ziet er als volgt uit: postbus <postbusnummer> <postcode> <plaats> Postbussen worden voornamelijk door bedrijven gehuurd omdat die veel post ontvangen.
Hier vermeld je de straatnaam met huisnummer en eventuele toevoeging. Als je naar een postbus of antwoordnummer stuurt hoeft er geen straatnaam bij geschreven te worden: Voorbeeld 1: Industrieweg 108. Voorbeeld 2: Postbus 123.