Wat moet u doen als er teveel Strepsils is ingenomen? Gezien de aard van het product lijkt een overdosering onwaarschijnlijk en zou derhalve geen aanleiding tot problemen moeten geven anders dan maagdarmklachten die als zodanig behandeld moeten worden. Zoals alle geneesmiddelen kan Strepsils bijwerkingen veroorzaken.
De aanbevolen dosering is: Volwassenen. Eén zuigtablet om de 2 à 3 uur langzaam in de mond laten smelten. Maximaal 6 zuigtabletten per dag (24 uur).
Helaas hebben deze keelsnoepjes een heel groot nadeel: het hoofdingrediënt van veel van de keelpastilles is namelijk suiker. En suiker is de moeder van al het kwaad voor het gebit. Zeker mensen die regelmatig keelsnoepjes nemen uit een gewoonte, of omdat zij ze erg lekker vinden, richten grote schade aan hun gebit aan.
Elke 3 tot 6 uur indien nodig, maximaal 5 per 24 uur. U mag de zuigtabletten en de keelspray niet langer dan 3 dagen gebruiken.
U mag de zuigtabletten en de keelspray niet langer dan 3 dagen gebruiken. Als uw keelpijn dan nog niet over is, raadpleeg dan uw huisarts.
Van het gebruik van Strepsils zijn geen nadelige effecten op de rijvaardigheid en het bedienen van machines bekend. Strepsils Original bevatten 1 g glucose en 1,5 g sucrose per zuigtablet. Strepsils Citroen & Honing bevatten 0,98 g glucose en 1,44 gram sucrose per zuigtablet.
Drink niet te veel alcohol, dit 'desinfecteert' niet. Het drinken van alcohol leidt zelfs eerder tot irritatie dan verzachting van een zere keel. Gebruik geen luchtverfrissers of deodorant in spuitbussen, omdat deze ook verdere irritatie kunnen veroorzaken.
Dit zijn zogeheten 'antiseptische stoffen': ontsmettende, anti-bacteriële stoffen. Keelpijn kan veroorzaakt worden door die bacteriën. De stoffen die in Strepsils zitten, doden die bacteriën, waardoor uw beginnende keelpijn dus effectief wordt bestreden.
Strepsils is een geneesmiddel met twee antibacteriële ingrediënten die de bacteriën doden die keelpijn veroorzaken. Daarnaast blijft Strepsils lang werken, tot wel twee uur nadat de zuigtablet op is. Dit is een geneesmiddel: Lees voor gebruik de bijsluiter.
Strepsils zijn zuigtabletten die desinfecterende stoffen bevatten. Deze stoffen doden bacteriën en voorkomen ontstekingen. Strepsils worden gebruikt bij beginnende keelpijn. Wordt uw klacht na 3 dagen niet minder, of wordt hij zelfs erger* Neem dan contact op met uw arts.
Geneesmiddelen zoals Strepfen Citroen en Honing 8,75 mg zuigtabletten kunnen gepaard gaan met een licht verhoogd risico op een hartaanval (myocardinfarct) of beroerte. De risico's nemen toe bij gebruik van hoge doses en bij langdurige behandeling.
Ook De Vos heeft nog wel een goede tip: kauwgom kauwen. De kauwbeweging is namelijk goed voor het openen van de holtes tussen je oren en keel, waardoor je minder klachten ervaart.
Zuigen op een dropje is dus niet alleen heel lekker, het verzacht ook jouw keel wanneer je last hebt van kriebelhoest of keelpijn. Maar naast het feit dat het de keel verzacht, werkt drop echt als medicijn? Het voornaamste ingrediënt in drop; zoethout, is volgens vele een geneesmiddel.
Een ontsteking van de keel gaat vaak gepaard met keelpijn en een sterk rood gekleurde keel. Soms is de keelpijn alleen aanwezig bij het slikken. Ook andere symptomen komen voor bij een keelontsteking, zoals: Koorts.
Waarom je je er rotter door voelt: Sinaasappelsap is vaak verfrissend. Maar wanneer je griep hebt of keelpijn, kan het je keel nog gevoeliger maken. 'Sinaasappelsap bevat citroenzuur, wat je ontstoken keel nog meer irriteert,' zegt geneeskundedocent Taz Bhatia.
Strepsils Original bij beginnende keelpijn, zuigtabletten: In het Register ingeschreven onder RVG 04174 De werkzame stoffen in dit middel zijn amylmetacresol 0,6 mg en 2,4-dichloorbenzylalcohol 1,2 mg De andere stoffen in dit middel zijn steranijsolie, pepermuntolie (bevat Anisylalcohol, d-Limoneen en Linalool.
U kunt Strepsils zuigtabletten gebruiken ter behandeling van vastzittende hoest. Deze zuigtabletten hebben een antibacteriële en pijnstillende werking op de keel. Verder zorgen Strepsils zuigtabletten ervoor dat het ophoesten van slijm uit uw keel wat gemakkelijker wordt.
Dosering Volwassenen: 6 tot 10 tabletten per dag langzaam in de mond opzuigen. Kinderen vanaf 6 jaar: halve dosis. Dit geneesmiddel is bedoeld als symptomatische behandeling en mag niet langdurig gebruikt worden. Indien na 3 à 4 dagen behandeling geen verbetering optreedt, dient een arts geconsulteerd te worden.
Regelmatig koud water drinken of op een snoepje zuigen, kan helpen tegen de pijn. Neem bij heftige pijn paracetamol. Antibiotica hebben bij keelpijn meestal geen zin.
Bijwerkingen. Zeer vaak (> 10%): irritatie van de mond. Vaak (1-10%): buikpijn, misselijkheid, diarree, droge mond, mondzweren, orale paresthesie. Soms (0,1-1%): dyspepsie, dysgeusie, winderigheid, braken.
Ibuprofen verlaagt de koorts en vermindert spierpijn, hoofdpijn, keelpijn en pijn door bijholteontsteking. Het pijnstillende effect begint na een half tot een uur. Het effect houdt ongeveer 8 uur aan. De koorts zal binnen één uur na gebruik dalen.
Als u op een snoepje (denk aan een dropje of zuurtje) zuigt, maakt u meer speeksel aan. Hierdoor smeert u uw keel, en is uw keel minder schor en droog. Probeer eens zuigtabletten of keelpastilles van de merken: Trachitol, Daro en Strepsils. Deze richten zich speciaal op keelpijn.
Dit middel bevat flurbiprofen. Flurbiprofen behoort tot een groep geneesmiddelen die 'niet-steroïde antiinflammatoire geneesmiddelen' (NSAID's) worden genoemd.
Zuig op een zuurtje, keelpastille of dropje
Deze tip werkt vooral bij een zere keel. Als je voor het slapengaan op een 'snoepje' zuigt verzacht je je keel door het extra speeksel dat je aanmaakt. Niet doen als je al in bed ligt natuurlijk, want je wil niet in slaap vallen met een 'snoepje' in je mond!
Vermijd alcohol, pittig eten of koolzuurhoudende dranken. Rook niet. Zuigen op een zuurtje of dropje kan de klachten van een keelontsteking verlichten. Neem wat rust en belast de stem niet teveel.