Wat als je ex je bedreigt?

Je kunt als slachtoffer zelf aangifte doen, maar mensen uit je omgeving kunnen ook aangifte doen. Ben je opzoek naar hulp bij het doen van aangifte? Hiervoor kun je terecht bij Slachtofferhulp Nederland. Om aangifte te doen bij de politie kan je contact opnemen via het landelijk politienummer: 0900-8844.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op slachtofferwijzer.nl

Wat moet je doen als je wordt bedreigd?

U kunt mondeling worden bedreigd of schriftelijk, bijvoorbeeld via e-mail, chat of sociale media. Bewaar altijd het bewijs. Als u zich bedreigd voelt, belt u de politie op 0900 - 8844 (belkosten). U hoort van de medewerker of u aangifte kunt doen en hoe u dat doet.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op politie.nl

Wat moet je doen als je ex je lastig valt?

Doe aangifte bij de politie

Doe aangifte van stalking als iemand je steeds lastigvalt. Bel 112 als de stalker een direct gevaar oplevert voor jezelf of je omgeving.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op slachtofferhulp.nl

Kan ik aangifte doen van bedreiging?

Aangifte van bedreiging of intimidatie doe je als iemand je bedreigt met de dood, met ernstig letsel, verkrachting of aanranding. Je kunt op verschillende manieren bedreigd worden. Bijvoorbeeld op werk, op straat of via social media.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op slachtofferhulp.nl

Wat valt onder partnergeweld?

(Ex-)partnergeweld is iedere vorm van geweld tussen partners of ex-partners. Ook een (constante) geweldsdreiging wordt beschouwd als (ex-) partnergeweld. Hierbij gaat het om alle vormen van geweld; fysiek, emotioneel/psychisch, seksueel, financieel of online, en om stalking.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op huiselijkgeweld.nl

Je ex terug? Dit gesprek MOET je voeren

21 gerelateerde vragen gevonden

Wat is geestelijke mishandeling in een relatie?

Voorbeelden daarvan zijn woedeaanvallen, schuld en verantwoordelijkheid afschuiven, kleineren, publiekelijk voor gek zetten, angst aanjagen, vreemd- gaan, emotionele zorg onthouden en emotionele straffen uitdelen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op womenshealthmag.com

Wat is psychische mishandeling partner?

Word je door iemand in je omgeving gekleineerd, geïntimideerd of gepest? Dan kan er sprake zijn van geestelijke mishandeling. Geestelijke mishandeling wordt ook wel psychische of emotionele mishandeling genoemd. Langdurige en herhaalde geestelijke mishandeling levert grote spanningen op.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op slachtofferhulp.nl

Hoe bewijs je bedreiging?

Bewijs bedreiging

Wanneer het gaat om bedreiging van een burger, is er meer bewijs nodig. In dat geval eist de wet dat dat er naast de aangifte minimaal nog een ander bewijsmiddel ligt. Dat kan een verklaring van een getuige zijn, of een ander bewijsmiddel, zoals opname gesprek, videobeelden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op strafrechtadvocatennetwerk.nl

Welke dreigementen zijn strafbaar?

Strafbare bedreigingen

Bedreiging met openlijk in vereniging geweld plegen tegen personen of goederen, Bedreiging met geweld tegen een internationaal beschermd persoon of diens beschermde goederen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op politie-verhoor.nl

Welke bedreiging is niet strafbaar?

Bedreigingen met bijvoorbeeld gewone mishandeling (zoals: 'ik sla je in je gezicht') of diefstal zijn daarom niet strafbaar. In andere wetsartikelen in het Wetboek van Strafrecht is soms wel bepaald dat de bedreiging met andere delicten ook strafbaar is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op elhannouche.nl

Hoe laat een narcist je met rust?

Verbreek alle contact

Daarvoor hoef je maar 1 ding te doen: alle contact verbreken. Natuurlijk is het wel zo netjes als je je partner laat weten dat het over is, maar doe dat niet live. Een narcist weet je gemakkelijk van het tegendeel te overtuigen en voor je het weet zit je weer aan hem vast.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op levenvollef.nl

Hoe lang moet ik mijn ex met rust laten?

Hoe lang laat ik hem met rust? Als de relatiebreuk nog vers is, is het goed om minimaal een maand geen contact op te nemen. Dit blijkt uit praktijkervaring en een bevraging. Je kunt zelf het beste bepalen hoe lang je je ex de tijd moet geven.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op exterug.nl

Is belaging strafbaar?

De wet voorziet volgende stevige strafmaat voor belaging: een gevangenisstraf van vijftien dagen tot twee jaar en met geldboete van vijftig euro tot driehonderd euro of met een van die straffen alleen. Het zal uiteindelijk een Correctionele Rechtbank zijn die hierover zal oordelen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vbadvocaten.be

Wat is een strafbare bedreiging?

Een bedreiging is een handeling waarmee iemand of iets door woorden of daden dreigend wordt bejegend. Door iemand te bedreigen wordt hem iets onaangenaams, bijvoorbeeld leed of geweld, in het vooruitzicht gesteld.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Wat voor soorten bedreigingen zijn er?

Soorten bedreigingen
  • Aanranding of een verkrachting.
  • Een bedreiging die tegen het leven gericht is. ...
  • Zware mishandeling.
  • Een ander persoon bedreigen met brandstichting.
  • Een internationaal beschermd persoon of diens beschermde goederen bedreigen.
  • Openlijk in vereniging geweld plegen tegen personen of goederen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op advocatenkantoorzoeken.nl

Welke straf voor bedreiging met mes?

Straffen bedreiging met een wapen

Als het enkel blijft bij het tonen van een mes, moet u denken aan een werkstraf van ongeveer 60 uren. Bij een vuurwapen stijgt de werkstraf naar 150 uren. Wanneer er sprake is van recidive binnen 5 jaar, moet u denken aan gevangenisstraffen van 5 weken tot 5 maanden onvoorwaardelijk.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bedreiging-advocaat.nl

Hoelang zit je vast voor bedreiging?

De maximumstraf voor bedreiging is twee jaar gevangenisstraf of een geldboete van de vierde categorie (zo'n 20.000 euro). Daarnaast kan ontzetting uit bepaalde rechten op worden gelegd door de rechter.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wetrecht.nl

Wat is iemand bedreigen?

Als iemand dreigt je iets aan te doen, spreken we van een bedreiging. De persoon kan je bijvoorbeeld bedreigen met de dood of dreigen met geweld. Je kunt op verschillende plaatsen worden bedreigd. Bijvoorbeeld op het werk, op straat of via social media.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op slachtofferhulp.nl

Is intimidatie strafbaar?

Veel intimiderend gedrag is al strafbaar. Denk daarbij aan bedreiging en stalking. Intimidatie door het gebruik van persoonsgegevens is in de praktijk vaak niet strafrechtelijk aan te pakken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Wat te doen bij bedreiging via Whatsapp?

Ben jij bedreigd via social media of op straat? Loop er dan niet alleen mee rond! Ga langs een politiebureau, daar kan je eventueel aangifte doen. Probeer al je (online) berichten te bewaren, dit kan je gebruiken als bewijs.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vraaghetdepolitie.nl

Wat te doen bij bedreiging via sms?

1712 is een gratis hulplijn voor iedereen met vragen over geweld, misbruik en kindermishandeling. Als je slachtoffer bent van bedreiging en er geweld werd gebruikt, kan je 1712 bellen of chatten of mailen via www.1712.be.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op slachtofferzorg.be

Wat gebeurt er na het doen van aangifte?

Wat gebeurt er na de melding of aangifte? Het slachtoffer kan bij zijn aangifte doorgeven dat hij op de hoogte wil blijven van de voortgang. Zoals het opsporen en aanhouden van de dader door de politie en wat het Openbaar Ministerie (OM) gaat doen. Het slachtoffer kan de voortgang via het slachtofferloket volgen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op veiligepubliekedienstverlening.nl

Wat is emotionele verwaarlozing in een relatie?

Je partner kan zich bijvoorbeeld niet afstemmen op jouw gevoelens, ook al geef je die wel aan. Of ontkent je gevoelens en doet je verzanden in eindeloze wel/niet discussies. Dit leidt op den duur tot vereenzaming binnen de relatie. Je 'verhongert' emotioneel als het ware.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op emotionelemishandeling.nl

Hoe bewijs je geestelijke mishandeling?

Theoretisch valt psychische mishandeling in het Wetboek van Strafrecht onder mishandeling. Maar hoe maak je psychische mishandeling aantoonbaar? In het geval van partnergeweld adviseert de politie slachtoffers om concreet bewijsmateriaal te verzamelen, in de vorm van filmpjes of tekstberichten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fondsslachtofferhulp.nl

Hoe weet je of je emotioneel verwaarloosd bent?

Door emotionele verwaarlozing raak je innerlijk gespleten en een deel van jezelf kwijt. Emotionele verwaarlozing kun je herkennen aan: onzekerheid, leven in tweestrijd, een onveilig gevoel, niet goed weten wie je bent en wat je wilt, angsten en een gevoel van onvermogen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op praktijkbodymind.nl

Populaire vragen