Als een klant niet tevreden is, zal hij je eerst in gebreke moeten stellen. Dat betekent dat hij je schriftelijk en gemotiveerd laat weten dat hij ontevreden is. Hij moet je hierbij de kans geven om ervoor te zorgen dat het product of je werk wel aan aan de afspraken voldoet.
Doe geen beloftes die je niet kunt waarmaken. Laat zien dat je met de cliënt meeleeft en dat je hem of haar begrijpt. Als de cliënt het gevoel heeft dat jullie op een lijn zitten, zal hij of zij eerder geneigd zijn om mee te werken. Op die manier is de kans groter dat de klacht onderling wordt afgehandeld.
Waarom mensen klagen
Ze hebben iets ontdekt in jouw bedrijfsvoering dat beter kan. En alleen daarvoor kun je ze eigenlijk alleen maar dankbaar zijn. Ze willen namelijk met je meedenken hoe jij meer geld kunt verdienen met je business. En ook niet onbelangrijk: bij hun.
Reden 1: Een klacht is een kans!
Een klacht is eigenlijk een kans. Het is een opportuniteit om er iets uit te leren, om het beter aan te pakken, om volgende klachten te voorkomen, enzovoort. Tenminste, als je de behandeling van een klacht goed aanpakt.
Door klachten goed en snel af te handelen, kun je de klanttevredenheid verbeteren. Daarnaast biedt een klacht belangrijke informatie hoe je jouw bedrijfsvoering kunt verbeteren.
Een klacht kun je zien als iedere uiting van ontevredenheid van de klant over de producten en diensten van jouw bedrijf. Een klant hoeft hiervoor dus niet een officiële brief te sturen; ook terloopse opmerkingen zijn voor jou belangrijk om op te pikken.
Leg uit wat je verwacht had te krijgen en niet hebt gekregen. Geef aan welke oplossing je verwacht en binnen welke termijn. De reactietermijn moet 'redelijk' zijn. Binnen 2 of 3 weken moet de verkoper op zijn minst een reactie kunnen geven.
Een klacht is een uiting van ontevredenheid over een bewezen dienst, een persoon of een product. Op het moment dat jouw cliënt niet tevreden is over de manier waarop hij of zij door jou behandeld is, dan spreek je van een klacht. Zodra er klachten ontstaan is het belangrijk dat hier samen over wordt gesproken.
De klachtenfunctionaris bekijkt de klacht en neemt contact op met beide partijen. Na aanhoring beider partijen stelt de klachtenfunctionaris een oplossing voor. Of probeert verder te bemiddelen. Slaagt de klachtenfunctionaris hierin niet, dan kunnen de partijen kiezen voor afhandeling via de geschilleninstantie.
Klagers die meerdere malen tegen dezelfde persoon bij een of meerdere instanties een klachtenprocedure zijn gestart.
Naar aanleiding daarvan vroeg Rob de Boer Productions hem een screentest te doen voor een kinderprogramma voor Veronica . In het programma speelde De Graaf dat hij een eigen omroep heeft onder de naam Bart Omroep Organisatie Stichting (kortweg B.O.O.S.).
Iedereen in de organisatie kan klachten van klanten horen en moet dan in de gelegenheid zijn die klachten snel te registreren in het klachtenregister. Daarmee start de klachtenprocedure. Een klacht ontvangen is vervelend, maar deze ontkennen of niet opmerken, is nog veel erger.
Van een klacht dienen de volgende gegevens te worden geregistreerd: Nummer klacht. Datum ontvangst. Naam klant.
Inleiding. Bevestig in de inleiding altijd dat je de klacht hebt ontvangen en herhaal kort de inhoud ervan: Hartelijk dank voor uw e-mail van 3 mei, waarin u klaagt over de verlate verzending van uw bestelling. Als je de klager gelijk geeft, kun je dat ook direct in de inleiding vermelden.
U kunt een klacht indien bij het Openbaar Ministerie (OM) als u vindt dat het OM u niet heeft behandeld zoals het hoort. Bijvoorbeeld als u vindt dat uw brief niet op tijd is beantwoord, of als u meent dat u niet netjes te woord wordt gestaan als u ons belt.
nabestaande bent; ouder van een minderjarige (<16) patiënt bent; collega van een zorgverlener bent.
U kunt een klacht indienen als u vindt dat een rechtbank of een rechtbankmedewerker u niet correct heeft behandeld. U stuurt dan een brief naar het bestuur van die rechtbank. Dit moet u binnen 1 jaar na het voorval doen.
Wanneer u niet tevreden bent over een product of dienst, kunt u een klacht indienen bij de ondernemer. Als de ondernemer niets van zich laat horen, of u komt er samen niet uit, dan kunt u een klacht indienen bij een van de commissies van De Geschillencommissie.