Bak de pizza in de oven op 200°C met boven-/onderwarmte gedurende minimaal 24 minuten. De kaas moet gesmolten zijn en de randen moeten goudbruin zijn. Het toevoegen van extra toppings kan een aanpassing van de baktijd vereisen. Laat de pizza minstens 1 minuut afkoelen vooraleer op te dienen.
Bak de pizza 10-15 minuten op het middelste rek, of tot de korst mooi bruin is en de kaas bubbelt . Leg de pizza direct op het middelste rek, zonder bakplaat. (Het bakpapier wordt donkerder van kleur tijdens het bakken.) Omdat de oventemperatuur kan variëren, moet u de pizza na 8 minuten controleren.
Hoe lang moet de Pizza in de oven? De Pizza bak je in een gemiddelde keukenoven ongeveer in 10 tot 12 minuten gaar afhankelijk dus van de temperatuur. In een Crosti Pizzaoven duurt het bakproces ongeveer 5 minuten en in een Clementi Family bij de opstart (na opwarming van ongeveer 25 minuten) ongeveer 5 minuten.
Het verschilt per oven welke temperatuur het beste werkt, maar rond de 180 graden is meestal goed. Laat je pizza in ongeveer 25 minuten opwarmen. Let op: laat je oven niet voorverwarmen, je krijgt namelijk het beste resultaat als je pizza met de oven mee geleidelijk warm wordt.
Een andere manier om bloem toe te voegen is door het werkoppervlak of de schil met bloem te bestrooien . Dit helpt om te voorkomen dat het aan de oppervlakken blijft plakken. Veel mensen gebruiken tarwebloem om hun schillen of pizzastenen te bestrooien. Je kunt echter ook maïsmeel gebruiken om te bestrooien, vooral als je wat extra textuur wilt toevoegen.
Wanneer u pizza opwarmt op het fornuis, probeer het dan in een gietijzeren koekenpan of antiaanbakpan te leggen en voeg een paar druppels water toe aan de pan voordat u de pan afdekt met een deksel . Dit helpt voorkomen dat pizza uitdroogt en zorgt voor een knapperige korst.
Bovenwarmte gebruik je om iets te gratineren, zoals ovenschotels, onderwarmte voor een taart of een quiche; dan krijg je een goed doorbakken, krokant deeg. Kies wel altijd de combiknop met hetelucht. Voor pizza heb je aan alle kanten veel hitte nodig, dus boven- én onderwarmte.
Warm (bevroren) pizza in 6-8 min. op in een voorverwarmde oven van °180 C.
Meestal is dit ergens tussen de 300 en 350 graden. Dit is om de korst en de bodem mooi knapperig te krijgen. De baktijd is bij deze temperatuur circa 3-4 minuten. Hoe lager de temperatuur waarop je bakt, hoe langer de pizza in de oven ligt.
Als uw oven die heeft, gebruik dan de pizza-instelling . Deze instelling omvat meestal uw onderste element en de ventilatorfunctie. Als uw oven die instelling niet heeft, gebruik dan wat het meest lijkt - het onderste verwarmingselement zorgt ervoor dat uw korst mooi gebakken wordt, de ventilatorfunctie zorgt ervoor dat het goed gedroogd en gelijkmatig gebakken wordt.
Ovens die tot 300 graden kunnen gaan, hebben meestal een "zelfreinigende" functie, omdat dat in principe is wat de "zelfreinigende" functie doet. Het vergrendelt de deuren en verwarmt de oven tot 300 graden, wat alle vuil verbrandt en een mooie stapel as op de vloer achterlaat.
Gebruik een ovenwant om de pizza uit de oven te halen.
Trek na het bakken ovenwanten aan om de hete pizza veilig uit de oven te halen: Verwijder bakpapier of karton onder de pizza voordat u deze eruit haalt, indien gebruikt. Schuif een spatel onder de randen van de korst om deze los te maken als deze vastzit.
Tips om een goede plak te krijgen
Het is het beste om de pizza te snijden zodra deze uit de oven komt, zodat deze niet taai wordt als deze afkoelt. Laat de pizza slechts een paar seconden rusten en snijd hem dan met een pizzasnijder. Als u echter een koksmes gebruikt, moet u even wachten.
Gebruik de bakmodus voor standaard pizza . Voor een knapperige bodem op een enkele pizza, gebruikt u de convectiebakmodus. Voor meer bruine kaas op een enkele pizza, gebruikt u de convectiebraadmodus. Gebruik het onderste rek om pizza te bakken, zelfs als de baksteen niet wordt gebruikt.
De Convection Roast, Convection Bake of Turbo-modus, als uw oven er een heeft, zijn de beste keuzes voor het bakken van pizza . In deze modi verwarmt de directe hitte van het onderste verwarmingselement de steen of het staal grondig, terwijl de circulerende hitte zorgt voor gelijkmatig koken.
Plaats de pizza op een voorverwarmde pizzasteen die op de grill ligt en bak bij een temperatuur van ongeveer 200°C tot 250°C. Dit proces duurt meestal tussen de 5 en 10 minuten, afhankelijk van de dikte van het deeg en de hoeveelheid toppings.
Door twee lagen in je oven te gebruiken, kun je twee pizza's tegelijk bakken op aparte bakplaten. Plaats elke pizza op een aparte bakplaat en schuif ze in de oven op verschillende rekken. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen de rekken voor een goede luchtcirculatie.
Selecteer 325°F met de convectieventilator aan als uw oven die heeft . Plaats uw plak of plakken in de oven en begin met opwarmen voor een knapperige korst, hete toppings en gesmolten kaas, tussen de 5 en 8 minuten . Dunne korst en minder toppings kosten minder tijd, dus het is verstandig om rond de 4 minuten te kijken hoe ver uw pizza staat.
Bereid je pizza voor: Leg de pizza direct op het ovenrek voor optimale luchtcirculatie . Voor een iets zachtere korst gebruik je een bakplaat. Als je die hebt, kan een voorverwarmde pizzasteen wonderen doen.
Je kunt pizza de volgende dag gerust opwarmen, zolang je het op een temperatuur verhit waarbij alle bacteriën gedood worden .
Gebruik een pizzasteen
De bedoeling is dat zodra je deeg in de oven gaat het instant krokant wordt, en dat gebeurt niet op zo'n koude plaat", vertelt Jelle. "Dus je pizza klaarmaken op bakpapier en dan op de warme ovenplaat leggen is de manier om een krokante pizza te krijgen, en te voorkomen dat je deeg nat wordt."
De stoom van de bodem kan niet ontsnappen, dus condenseert het op je knapperige oppervlak en maakt het nat en zompig. Gebruik een pizzasteen of een pan met gaten om een knapperige pizzabodem te krijgen . Een pizzasteen houdt je pizza warm en de poreusheid ervan absorbeert wat condensatie.
De hoeveelheid water in jouw deeg bepaalt voor een groot deel of jouw pizza zacht of juist krokant uit de oven komt. Meer water levert een “natter” deeg op en daarmee een zachtere pizza. Met minder water maak je een “stugger” deeg, dat levert in de regel een krokantere pizza op.