De voordelen van een hangend toilet zijn vooral stilistisch en praktisch. De meeste mensen kiezen voor een hangend toilet omdat het er mooi en strak uitziet. Het toilet hangt aan de muur, waarachter ook het inbouwreservoir zit. Het geeft meer gevoel van luxe omdat je geen stortbak of waterreservoir in het zicht hebt.
Voordelen van een hangend toilet
De meeste mensen kiezen hier namelijk voor omdat het er simpelweg strak en modern uitziet. Hierdoor past het in vrijwel alle badkamers en toiletruimtes. Het toilet oogt veel strakker doordat het inbouwreservoir aan de muur hangt en niet in het zicht staat.
Een verkort toilet voert de waterspoeling net zo perfect uit als bij een standaard toilet. Dat is te danken aan de vormgeving van de keramiek die in een efficiënte waterspoeling voorziet. Bovendien zorgt het design ervoor dat water bij het doorspoelen van een compacte wc niet over de rand spettert.
Maakt je je zorgen of een hangend toilet je gewicht kan dragen? Dit is niet nodig! Een goedgekeurd inbouwreservoir en een hangtoilet is in staat om tot 400 kilogram te dragen gedurende een uur.
De standaard hoogte van een toilet
In plaats van 40 cm, wordt de pot nu standaard op 43 cm gehangen. Voor oudere mensen is het lastig om vanuit een lage positie op te staan. Daarom is het verstandig om toiletten die vooral door senioren gebruikt worden hoger op te hangen. Een hoogte tussen 46 en 50 cm is ideaal.
Houd er rekening mee dat de afvoer tegen de achterwand aan moet liggen en dat er een waterleiding van minimaal 12mm naar het reservoir loopt, om die daarmee te kunnen vullen. Tip: een wandcloset komt verder naar voren, door het inbouwreservoir. Houd voor het toilet zo'n 50cm beenruimte aan om goed te kunnen zitten.
Als u met meerdere personen in huis woont, is het belangrijk om een mooi gemiddelde te kiezen, zodat iedereen goed op de toiletpot kan zitten. Onthoud ook: beter te laag dan te hoog! Een lager toilet is namelijk beter voor de stoelgang en is uiteindelijk minder vervelend dan een toilet dat te hoog is.
Toilet Uit één Stuk: Gewicht
Een standaard toilet uit één stuk weegt gemiddeld tussen de 88 en 50 kg.
Let bij de aanschaf van een hangend toilet ook goed op de hartafstand van de bevestigingspunten van het toilet. Dit is belangrijk wanneer u al een inbouwreservoir heeft en de huidige toiletpot wilt vervangen. De hartafstand moet namelijk wel gelijk zijn.
De binnenkant van een toilet zonder spoelrand is helemaal glad. Vuil kan zich dus niet hechten op lastig te bereiken plaatsen. Na elke spoeling weet je daarnaast zeker dat het toilet echt volledig gespoeld is en het water overal in het toilet is geweest. Waterbesparend.
De gemiddelde toiletruimte gaat vijftien tot twintig jaar mee. Dit geldt niet alleen voor de toiletpot, maar ook voor de wasbak in de ruimte, de vloer in het toilet en het tegelwerk in de wc.
Normaliter kan een hangend toilet overal gehangen worden, maar soms kan het meer werk zijn. Bijvoorbeeld de afvoer. In de regel zit de afvoer van een staand toilet in de grond. Als je het staande toilet wilt vervangen door een hangend toilet, moet je de afvoer verplaatsen.
Bij het staand toilet vervangen door hangend toilet zal de afvoer dus verlegd worden. Hak hiervoor een sleuf in de vloer, zodat u de afvoer netjes naar achteren in de vloer kunt verwerken. Er zijn diverse verloopsets te koop, waarmee u de afvoer makkelijk kunt verleggen.
Wat is het staand toilet
Het verschil met het hangtoilet is dat het staand toilet een zichtbaar staande voet heeft waardoor het toilet volledig op de grond rust, dit in tegenstelling tot het hangtoilet dat aan een frame opgehangen wordt, weggewerkt in een voorzetwand.
Toiletten zonder spoelrand zijn relatief nieuw, maar verkopen nu al als zoete broodjes. Doordat er geen rand is bovenaan, kan er zich bij het doorspoelen geen vuil ophopen. En dat is een pak hygiënischer dan een klassiek toilet.
DirectFlush toiletten kunnen dankzij hun innovatief design zonder spoelrand bijzonder snel en grondig worden gereinigd – hygiëne bij uitstek. Bij een closet met gesloten spoelrand is de spoelrand over het algemeen moeilijk bereikbaar voor reiniging en daarom kunnen bacteriën zich op deze plaats gemakkelijk ophopen.
Nee, dat is een mythe. Als je blaas echt te vol zit, dan leegt die zich simpelweg via je urineweg. Zit je dan niet op de wc, dan heb je een probleem. Ook wel logisch: je sluitspier is de zwakste plek van je blaas.
,,De vraag is hoe oud de wc-bril is. Soms moet hij vervangen worden, misschien al na een paar jaar. Als het eenmaal ingevreten is, krijg je het nooit meer wit en schoon. Maar er zijn gelukkig wel oplossingen als het nog niet al te geel is.
Voor seniorentoiletten, ook wel verhoogde toiletten genoemd, wordt vaak een hanghoogte van zo'n 46 tot 50 cm aangehouden.
Een plus 6 uitvoering houdt in dat de pot 46cm hoog is.
Normaal gesproken heeft het toilet een hoogte van ongeveer 40 cm. Deze hoogte is voor veel mensen vaak te laag en wordt er standaard een toilet van +/- 46 cm hoog geplaatst. Het zogenoemde verhoogd toilet of senioren toilet.
De voorgeboorde P5 spaanplaat gebruik je als achterwand voor je hangtoilet.