Het voordeel van een zwangerschapsjeans is dat ze voorzien zijn van een zachte, elastische buikband die meegroeit met je buik en daarom nooit knelt (hoe fijn is dat?). De jeans hebben een verstelbare taille, zodat je de jeans tot het einde van je zwangerschap kunt dragen, maar ook de eerste weken na je bevalling.
De buikband zorgt er ook voor dat de broek niet te strak om je buik zit, zodat het nergens kan afknellen. Er zijn twee verschillende modellen positiebroeken: Band over de buik: met een buikband wordt je zwangere buik extra ondersteund en bedekt. Dit extra laagje is in de wintermaanden trouwens extra welkom!
Ook op een zwangerschapsbroek zit een zwangerschapsshirt mooier. Doordat de band van de zwangerschapsbroek onder de buik zit, zal bij het dragen van een normaal shirt de buikband van de broek zichtbaar zijn.
Zwangerschapskleding kan je fysieke ongemakken verminderen, aangezien knellende kleding bij een opgezette buik erg oncomfortabel is. In een periode waarin enorm veel verandert, zowel in je lichaam als je in je leven, is het extra belangrijk dat je je lekker voelt in wat je draagt.
Wanneer je zwangerschapskleding nodig hebt, is moeilijk te zeggen. Bij de ene vrouw zitten broeken en rokken met 8 weken al niet prettig meer, terwijl de ander met 20 weken haar gewone kleren nog aankan. De meeste vrouwen stappen in de derde of vierde maand toch echt over naar positiekleding.
Ieder buikje is anders, waardoor er geen exacte wetenschap bestaat over wanneer je een zwangerschapsbroek nodig hebt. Gemiddeld koop je die aan 12 weken, maar afhankelijk van je buik kan dat ook heel wat vroeger of later zijn. Laat je lichaam voor zich spreken.
Zwangerschapsbeha's zijn er met en zonder beugels.
Vroeger was het advies om geen beha met beugels te dragen tijdens de zwangerschap, maar dat advies is achterhaald. Als je een goede zwangerschapsbeha koopt, die vooral ook goed past is een beugel geen probleem.
onze zwangerschapskleding is speciaal ontworpen om je mooie rondingen tot hun recht te laten komen en je van een ongekend comfort te laten genieten. En die denim hoeft echt geen negen maanden de kast in! De zwangerschapsspijkerbroeken van Primark laten je er nog steeds onweerstaanbaar uitzien.
Je krijgt meer last van rug, -, nek, – en knieklachten.
Het gebruik van een zwangerschapskussen kan ervoor zorgen dat je minder hinder ondervindt van deze effecten. Geadviseerd wordt om tijdens je zwangerschap op je linkerzij te slapen.
Rond week 12 kan je ook veel last krijgen van duizeligheid en misselijkheid. Door de lagere bloedsuikerspiegel tijdens een zwangerschap kan je nog sneller duizelig worden. Verhelp dit door voldoende te rusten, niet te snel op te staan en op tijd te eten. Ook neemt je weerstand tijdens een zwangerschap af.
De eerste zwangerschapssymptomen zul je pas na een aantal weken kunnen merken. Een paar weken na de bevruchting kun je bijvoorbeeld merken dat je gevoelige borsten hebt. Niet iedereen heeft meteen last van de eerste zwangerschapssymptomen. Bij sommige vrouwen kan het wel even duren voordat zij symptomen krijgen.
Je baby. Je zit nu in de 9e week van je zwangerschap en je kleine besje is nu uitgegroeid tot een framboosje. Hij is ongeveer 1,5 centimeter lang en weegt zo'n twee gram.
Je zit nu in de 11e week van je zwangerschap en je baby is nu ongeveer 4 centimeter lang en circa 10 gram. Je kleine spruit heeft nu letterlijk de grootte van een spruitje. Bij de bevruchting is al bepaald of je een jongentje of een meisje krijgt, maar deze week worden de geslachtsorganen ook echt zichtbaar.
Slaap op je linkerzij tijdens je zwangerschap
Als je op je rechterzij slaapt, zet je druk op je lever en verhinder je zo een optimale werking van het orgaan. Zeker als je buik dikker wordt. Ben je een rugslaper? Dan duwt de baby tegen je aorta, vena cava en belangrijke organen.
Onthoud: tijdens de gehele zwangerschap zijn alle houdingen prima! Buik slapen bijvoorbeeld zal je vanzelf niet meer doen wanneer jouw buik in de weg gaat zitten. Je kan dus veilig op jouw rug liggen of slapen.
Slapen op je buik tijdens de zwangerschap
Voor zover en zolang dat mogelijk is, ja. In de eerste maanden van je zwangerschap zal dit ook nog prima gaan. Later zit je buik in de weg en is het bijna onmogelijk om op je buik te liggen. Je kunt het best zo snel mogelijk wennen aan op je zij slapen.
De kleding die gedragen werd was wijd en bedoeld om de positie (het zwanger zijn) van de vrouw te verhullen. Dit verklaart de herkomst van de naam positiekleding.
Goedkope zwangerschapskleding vind je in deze winkels
C&A: heel veel positiekleding, vesten, truien, jurkjes, shirts, blouses, tunieken, broeken, jeans, rokjes, jurkjes, jassen, colbertjes, bikini's, tankini's en bh's. GAP maternity: veel zwangerschapskleding van de GAP, online te bestellen.
De zwangerschapskledij en babykleertjes zijn verkrijgbaar in de Dreambaby-winkels van Beveren, Brugge, Charleroi, Denderleeuw, Doornik, Gent, Groot-Bijgaarden (Dilbeek), Halle, Herstal, Jemappes, Kuurne, Lier, Lochristi, Mechelen, Meslin-l'Evêque, Merksem, Namen, Oostende, Tienen, Turnhout, Waterloo, Wilrijk en Zemst.
Voordelen van verschillende zwangerschapsbeha's
Het is lastig te voorspellen hoezeer je borsten gaan veranderen tijdens je zwangerschap en borstvoedingsperiode, omdat het lichaam van iedere vrouw uniek is en op een andere manier verandert: sommige moeders groeien maar één cupmaat, en anderen drie of meer.
Als je met de Medela voedingsbeha gaat voeden, maak je de cups heel eenvoudig open. De clips op de schouderbandjes zijn met één hand te openen en te sluiten, waardoor je altijd een hand vrij houdt voor je kindje. Voor veel vrouwen is de Medela zwangerschaps- en voedingsbeha daarom de ideale voedingsbh.
Het is verstandig om meerdere voedingsbh's te kopen, zodat je altijd een schone bh in de kast hebt liggen. Koop tijdens je zwangerschap één of twee voedingsbeha's. Als je na je bevalling borstvoeding gaat geven, en dit loopt goed, dan kun je altijd op dat moment nog extra voedingsbeha's kopen.
Je baby. Je zit in de 5e week van je zwangerschap en je baby is nu nog geen halve millimeter groot en lijkt qua formaat nog het meest op een maanzaadje. Toch ontwikkelt hij zich supersnel en bestaat hij nu al uit meer dan 125.000 cellen. Vanaf deze week groeit de liefde van je kindje, het hartje!