Een deostick is een deodorant in stickvorm die er uit ziet als een harde balsem, in de vorm van een uitdraaibare stick. Het laat bij het aanbrengen een dun laagje balsem achter op de huid, die de huid beschermt, hydrateert, verzorgt en uiteraard ervoor zorgt dat er geen onaangename transpiratie geur zal ontstaan.
De deodorant stick is – in tegenstelling tot een deodorant roller – niet geproduceerd op waterbasis en kun je daardoor niet direct smeren. Voor optimaal gebruik adviseren wij om de deo-stick eerst een paar seconden tegen de huid te verwarmen, zodat de deo-stick wat zachter wordt.Vervolgens smeer de je crème uit.
Transpireer je wat meer, of heb je een actieve dag? Smeer dan een beetje extra. Bewaar de deodorant op kamertemperatuur zodat deze niet korrelig wordt en lekker blijft smeren. Als je per dag 1x een klein beetje smeert, doe je met 1 stick ongeveer 2-3 maanden.
In een spuitbus zitten drijfgassen die ervoor zorgen dat de deodorant uit de fles kan worden geperst.Deze drijfgassen en andere vrijkomende chemische stoffen kun je inademen. Met een roller heb je hier geen last van.
Minder smeren: irritaties kunnen een teken zijn van te veel smeren. Je kunt bijna niet te weinig van de deo gebruiken, maar alleen te veel. De meeste mensen moeten erg wennen aan hoe weinig er gesmeerd moet worden, omdat ze andere deo gewend zijn. Reguliere deo`s bevatten heel veel water.
Parfum als alternatief voor deodorant gebruiken is ok voor noodgevallen, maar niet ideaal. Behalve dat parfum meestal veel duurder is dan deodorant is het ook gewoon een ander product. Een deodorant bevat een geurneutraliserende technologie en kan (in het geval van een antiperspirant) ook vocht tegen houden.
Op welke leeftijd moet je beginnen met deodorant? Er is geen juiste leeftijd om deodorant te gaan gebruiken. Sommige kinderen beginnen te zweten vanaf 7 jaar en anderen pas vanaf 10 jaar. Sommige kinderen hebben een duidelijke geur en anderen niet.
Als je op zoek bent naar een deodorant die effectief werkt tegen zweetgeur, dan is een deodorant met aluminium de beste optie. Aluminium werkt door de zweetklieren tijdelijk te blokkeren, waardoor je minder gaat zweten. Dit helpt om de geur van bacteriën die in zweet groeien te verminderen.
Zweetgeurtjes weg in één-twee-drie
Spray of smeer wat antibacteriële handspray- of gel onder je oksels en laat het even aan de lucht drogen. Zweetgeur wordt namelijk veroorzaakt door bacteriën die zich op de huid vormen en daar ongestoord kunnen broeien.
Er zijn echter enkele cosmetica die ernstige problemen kunnen veroorzaken: parfums, deodoranten, aftershave en toiletwaters kunnen veel alcohol bevatten. Een kind dat er meer dan een koffielepel van inslikt, kan een alcoholvergiftiging oplopen.
– De huid van de oksel moet van te voren echt heel goed droog zijn. Eventueel kan je de huid zelfs even droog fšhnen. – Gebruik een antiperspirant dagelijks en bij voorkeur 2x per dag. Een antiperspirant gaat pas na een aantal dagen echt goed werken, dan raken namelijk de zweetklieren pas goed verstopt.
Deo Roller – Vrij van alcohol en parfum
Het bevat geen alcohol, geen parfum en ook geen andere irriterende geurstoffen. Daarnaast geeft de deo geen vlekken en plakt het niet. Daarnaast helpt de deo zweet oksels voorkomen.
De actieve bestanddelen van de Defence+ Technologie gaan de vorming van nieuw zweet tegen, doordat de kleine actives een beschermlaagje over je zweetklieren leggen. Op deze manier bestrijdt de anti-transpirant de vorming van nare geuren en overmatige transpiratie.
Het gaat pas ruiken wanneer de bacteriën (een bacterie bekend als corynebacterium op de huid) in aanraking komen met zweet en oliën, waardoor een geur ontstaat die we kennen als 'lichaamsgeur'. Dat is waar okselverzorging, van grondige reiniging en exfoliëren tot een verfrissende deodorant, kunnen helpen.
Wanneer de apocriene zweetklieren overactief zijn, ontstaat er een heftige transpiratiegeur. U kunt er in dit geval dus helemaal niets aan doen dat u last heeft van zweetgeur.
Grown Alchemist - Roll-On Deodorant
Deze vegan roll-on deodorant van Grown Alchemist, zonder schadelijke chemische componenten, voorkomt de geur van zweet onder de oksels en zorgt voor een fris aroma.
Geen deodorant of anti-transpiratiemiddelen dragen kan voor- en nadelen hebben, afhankelijk van hoe jij en anderen denken over je natuurlijke lichaamsgeur. „Als je stopt met het dragen van deodorant of anti-transpirant, kun je na verloop van tijd een sterkere geur ontwikkelen”, volgens dermatoloog Amanda Doyle.
Hoe jonger je begint met deodorant met aluminium, hoe meer aluminium je in lichaam en in je klieren opbouwt en hoe eerder je borstkanker kunt krijgen. (2). Deodorants met aluminium kun je dus echt beter vermijden. De oplossing is een deodorant zonder aluminium.
'Ja hoor, dat is normaal. Vanaf een jaar of 7 gaan kinderen meer zweten. Zweet is in principe reukloos, maar door huidbacteriën die het transpiratievocht afbreken, ontstaat die typische geur.
Zweten is heel normaal, bij volwassenen, maar ook bij kinderen. Transpiratievocht is van nature geurloos, maar kan vies ruiken als het in contact komt met bacteriën.
Deodorant heeft al snel een pH waarde van 10 of hoger en zorgt ervoor dat de bacteriën onder je oksel uit balans raken. Citroensap of ciderazijn doet het tegenoverstelde en zorgt ervoor dat de zuurtegraad weer in balans komt. Daarnaast is het heel effectief tegen zweetgeur.
Wat is een gezonde deodorant? Een gezonde deodorant is een deo zonder aluminium, alcohol en synthetische parfum. Als het gaat om het kiezen van de beste deodorant, kan je een voorkeur hebben voor een deostick, deo roller of deo spray.