Motieven om iemand te drogeren verschillen. Meestal is het doel het maken van een zeer slechte grap, iemand te beroven, gemakkelijker toestemming te krijgen voor seksuele handelingen of om seksuele handelingen te verrichten zonder daar voor toestemming te verkrijgen.
Drogeren (=het ongevraagd toedienen van drugs of medicijnen) wordt over het algemeen doelbewust gedaan. In de meeste gevallen wordt dit gedaan met een 'downer' waar je moe en/of slaperig van wordt. Het doel vaak is om mensen te bestelen of ter verkrachting. Vaak zijn er aanwijzingen of verdachte personen in het spel.
Wat je merkt als je gedrogeerd bent, hangt af van het middel waarmee je gedrogeerd bent. In de meeste gevallen gaat het om verdovende middelen. Hierdoor kun je last krijgen van duizeligheid, misselijkheid, controleverlies, een slap gevoel, bewusteloosheid en geheugenverlies.
Slachtoffers van drogering kunnen verschillende symptomen ervaren, meldt Drugsinfo. Geheugenverlies, een black-out, misselijkheid, gekke dingen doen/zien/voelen, niet kunnen slapen, grote pupillen, bewusteloosheid of juist heel erg wakker zijn: het zijn allemaal klachten die bij drogering passen.
Bij veel mensen zorgen drugs voor huiduitslag, zoals felrode vlekken. Ook huidaandoeningen als rosacea, pigmentvlekken en eczeem worden vaak erger door het gebruik van opwekkende middelen. Huiduitslag en speed is ook een bekende combinatie. Denk daarbij aan puistjes.
Niet kunnen slapen. Grote pupillen. Bewusteloosheid of juist heel erg wakker zijn.
Dan kan je ook altijd naar de huisarts of de praktijkondersteuner bij de huisarts. Bij de situatie stilstaan kan van grote waarde zijn. Voor hulp en advies kun je ook (anoniem) terecht bij de infolijn en chat van Sense.
Bij vermoeden van drogering kun je altijd aangifte doen bij de politie. Bij herhaling kan de politie de clubeigenaar waarschuwen en hem vragen maatregelen te nemen. Daarnaast kan een urinetest meer informatie geven. Urine kun je in deze situatie soms via de huisarts laten testen.
Daarnaast is een drugstest redelijk goedkoop. Veel eenmalige testen kosten nog geen 5 euro, andere testen gaan langer mee en zijn daarom iets duurder. Bovendien kost het je geen moeite om je drugs te testen.
De enige manier om er absoluut zeker van te zijn wat er allemaal in dat pakje zit, is door je drugs te laten testen. Dit kan door heel Nederland bij zogenaamde 'testservices'. Bij deze testservice> kan je (bijna) kosteloos & anoniem je drugs laten testen. Dit kan door middel van een laboratoriumtest.
Speed is tot 3 dagen na gebruik aantoonbaar. De aantoonbaarheid van een middel in bloed en urine hangt af van een aantal factoren, waaronder de tijd sinds laatste gebruik, frequentie en gebruikte hoeveelheid van het middel, het metabolisme (stofwisseling in het lichaam) van de persoon in kwestie.
Antwoord van Drugsinfoteam
Het kan wel maar het is niet echt gebruikelijk, niet aan te raden, en kan echt gevaarlijk zijn. De piek is ook veel lager en het is effect is vele malen minder sterk. Daarnaast kan je hele mond verdooft raken en kun je behoorlijk last krijgen van je slokdarm en maag.
Cocaïnegebruik en seks
Cocaïne verstoort het niveau dopamine en noradrenaline in de hersenen. Dat kan ook stevig effect hebben op je libido, seksualiteit en de seksuele beleving. Je krijgt minder zin in seks en mannen krijgen minder snel een erectie, bij langdurig gebruik ontstaat impotentie.
Coke doet het volgende met je gezicht: het zorgt voor verwijde pupillen en je krijgt een 'strak' gezicht. Omdat cocaïne de bloedsomloop stimuleert, zullen de ogen er bovendien rood en waterig uit komen te zien. Verder zal de persoon vaak de neus ophalen en een slecht gebit en kleine puistjes laten zien.
Je lichaam heeft tijd en rust nodig om te herstellen van cocaïnegebruik. Het kan helpen om veel vocht te drinken. Vul zouten en suikers aan via je voeding. Vitamine C kan helpen de cocaïne sneller af te breken en snel nuchter te worden na coke.
De hoogste concentratie cocaïne wordt na 1 uur bereikt, dus 2 uur na inname is ongeveer de helft verdwenen. 5 uur na inname is de cocaïne voor 98% uit het bloed verdwenen. Cocaïne wordt in het lichaam afgebroken door de lever. Dit gebeurt met een snelheid van 30 tot 40 milligram per uur.
U bent strafbaar als u weigert mee te werken aan een onderzoek naar alcohol- of drugsgebruik. Als u een speekseltest of blaastest op straat weigert, dan begaat u een overtreding en kunt u hiervoor een boete krijgen. Voor bloedonderzoek heeft de politie in principe uw toestemming nodig.
Het effect van speed houdt 4 tot 8 uur aan. De bijwerkingen, zoals niet kunnen slapen na speed, kunnen soms dagenlang aanhouden.
Er is geen veilige dosering speed. Laat je speed testen, zodat je weet wat er in het poeder zit en hoe sterk het is. Als je weet hoe sterk je speed is, kun je je gebruik daarop aanpassen. Hoe minder speed je gebruikt per keer en hoe minder vaak je gebruikt, hoe kleiner de kans op problemen en hersenschade.
Speed versnelt de hartslag en verhoogt de bloeddruk. Dit kan gevaarlijke gevolgen hebben, zoals hartritmestoornissen, een hartinfarct of een beroerte. Mensen die al hart- en vaatproblemen hebben lopen extra risico. Ook een hoge dosis vergroot het risico, net als het combineren van speed met andere oppeppende drugs.
Iedere dag coke snuiven
Cocaïne is lichamelijk niet verslavend, maar wel treedt er heel snel geestelijke verslaving op. Het risico op cocaïneverslaving is vooral groot als de coke wordt gebruikt om meer zelfvertrouwen te krijgen. Is de cocaïne uitgewerkt, dan voelt de verslaafde zich somber en depressief.
Zuivere cocaïne smaakt nogal bitter. Het heeft geen specifieke geur. Reeds in de oude culturen van Midden- en Zuid-Amerika 'gebruikte' men cocabladeren. Archeologische vondsten van bijna 4000 jaar oud bewijzen dat de plant daar toen al werd verbouwd en dat ze als goddelijk werd beschouwd.