Een hardingslaag maakt de brillenglazen krasbestendiger. Vaak wordt deze laag aangebracht op kunststof glazen. Deze zijn namelijk niet zo hard als glas, waardoor kunststof glazen zonder zo'n laag na verloop van tijd dof worden en krassen krijgen.
Licht dat op brillenglazen zonder antireflectie-coating valt, wordt deels gereflecteerd. Hierdoor wordt het zicht van de brildrager belemmerd. Reflecties op brillenglazen zonder coating verbergen de ogen van de brildrager.
Extreem duur
De glazen zijn ragfijn geslepen en niet van geperst plastic, zoals de goedkope leesbrillen. Bij een goedkope leesbril is de sterkte niet overal gelijk. De geslepen glazen hebben in het hele glas dezelfde sterkte.
Antwoord: Het is niet mogelijk om brillenglazen te polijsten om krassen te verwijderen zonder de sterkte van het glas te veranderen. Kortom, u moet dan nieuwe glazen kopen. Wel is het mogelijk om glazen te beschermen tegen krassen door het gebruik van een speciale coating.
Brillen met gele glazen filteren het blauw uit het licht. Hierdoor ziet u meer contrast en scherpte.
Kunststof brillenglazen - ook wel organische brillenglazen genoemd - worden tegenwoordig gebruikt voor alle soorten brillen en zijn ook het meest geschikt voor sport- en kinderbrillen. Ze zijn uitermate licht en comfortabel om te dragen. Bovendien zijn ze zeer duurzaam.
Hoe weet je of een bril goed op je neus zit? De bril moet stevig, maar niet knellend op je neus zitten. Zo glijdt de bril niet af, maar gaat het ook niet irriteren. Verder moet je pupil in het midden van het glas zitten en hoort de bril niet breder te zijn dan je gezicht.
Zo wordt er gezegd dat baking soda en water, witte azijn en afwaszeep met allesreiniger er voor kunnen zorgen dat kleine krasjes op je brillenglazen verdwijnen. En ook tandpasta wordt vaak genoemd als eerste redmiddel.
3 maanden garantie op de glazen. Het kan even duren voordat u gewend bent aan uw nieuwe glazen. Mocht u binnen 3 maanden na uw aankoop alsnog niet tevreden zijn en ze zijn onbeschadigd, dan kunt u de glazen kosteloos omruilen. 3 maanden garantie op varifocale glazen.
- Jonger dan 18 jaar: 1x per half jaar. - Tussen 18 en 39 jaar: 1x per jaar. - Tussen 40 en 64 jaar : minstens 1x per twee jaar.
De prijs van een complete bril ligt meestal tussen de 60 en 400 euro.
Bij Pearle heb je keuze uit meekleurende glazen van het merk Transitions.
Volgens de test van de Consumentenbond hebben de ketens Eye Wish en Specsavers de beste resultaten geleverd. De nieuwere optiekketen uit het onderzoek Eyelove, heeft het slechtst gepresteerd in het onderzoek. “Het is niet vreemd dat deze keten als laatste geëindigd is.
Krasbestendige coating:
Krassen op brilglazen ontstaan door bijvoorbeeld stofdeeltjes, zandkorrels of door het poetsen met een niet geschikte vloeistof en/of doekjes.
Het goede nieuws voor alle brildragers is: door het dragen van een bril gaan de ogen niet verder achteruit. Veeleer is het tegengestelde het geval: als je ondanks een oogafwijking geen bril draagt of brillenglazen met de verkeerde sterkte hebt, kan bijziendheid (myopie) verslechteren.
Helaas is alles aan slijtage onderhevig, zelfs het beste montuur. Dat er witte, doffe plekken op je kunststof bril verschijnen is volkomen normaal en heeft niets te maken met de kwaliteit van het materiaal (acetaat). Acetaat is namelijk een natuurproduct.
Er zit erg veel verschil in de prijs van brillenglazen. Deze prijsverschillen worden voornamelijk veroorzaakt door de opties die je hebt om het kijkcomfort te verhogen.
Gemiddeld 4 tot 5 jaar. De meeste mensen informeren naar een nieuwe multifocale bril omwille van twee redenen. Allereerst is er de esthetische reden: ze willen wel eens wat anders. Een nieuwe stijl, een nieuwe montuur.
Gebruik lauw stromend water
Je kunt het beste je bril schoonmaken onder schoon, stromend lauw water. Hiermee spoel je de harde stofdeeltjes van de glazen weg. Met een zachte zeep verwijder je vervolgens eventuele vetresten.
Tandpasta tegen krassen
Maar ook tegen krassen in glazen is het een zeer effectief middel. Het is in dit geval belangrijk om een witte tandpasta te gebruiken, dus geen gel. En bij voorkeur één met zuiveringszout. Maak het glas schoon met water en een doekje en laat het goed drogen.
Stap 3: Knijp een klodder tandpasta ter grootte van je pink op het doekje. Let op, je kunt hiervoor het beste witte tandpasta gebruiken, het liefst waar zuiveringszout in zit. Gebruik in ieder geval geen geltandpasta.
De beste methode om kleine krasjes uit de autolak te halen is tandpasta. Doe een beetje tandpasta op een doekje en wrijf licht over de kras. Poets het daarna uit en herhaal de methode. Let op, dit werkt alleen bij oppervlakkige krassen, niet als de kras door de lak is gegaan.
Hoe vaak je je bril schoonmaakt, hangt af van hoe vaak je hem draagt. Draag je je bril dagelijks, dan is het het beste om hem iedere avond voor het slapengaan schoon te maken. Zo ben je er zeker van dat de bril vrij is van vuil en aanslag en begin je niet met vertroebeld zicht aan je dag.
Snel vieze brillenglazen
Meestal zijn het vingerafdrukken – en heb je geen idee hoe ze erop komen. Ongemerkt zit je dan toch vaak aan je bril en worden de brillenglazen vies. Zakt je bril vaak af? Check dan bij je opticien of je bril wel goed staat afgesteld.
De belangrijkste redenen voor neuspads of neussteuntjes zijn ondersteuning en comfort. De pads zorgen ervoor dat je bril op de juiste neushoogte blijft zitten. Twee glazen op je neus zouden bovendien niet lekker zitten. Daarnaast maken neussteuntjes je bril beter passend.